Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kobro

Z jakiego powodu mąż wybrał Ciebie na żonę? Wiecie?

Polecane posty

Gość aweddddddddd
bo jestem zajebista. dlatego. :D:D:D

Gość mi mala i krowki
przyznal szczerze to, czym kieruje sie chyba kazdy normalny facet przede wszystkim - bo jestem sexy i go najbardziej pociagam no a poza tym intelekt, oczywiscie;)

Gość aweddddddddd
mój mi nigdy nie mówiła dlaczego mnie wybrał, bo on mówi, że on mnie nie wybierał. wybierać to znaczy mieć 5 do wyboru, porównać, dokonać wyboru i i wybrać jedną. A on po prostu mnie poznał i stwierdził, że ja będę jego żaoną. tak goda.

Gość laura26
u mnie było sporo powodów ale najważniejszy to na pewno ten jak się dowiedział,że jestem dziewicą,zrobiło to na nich piorunujące wrażenie,bo chętnych nie brakowało do rozdziewicznia.Mąż często powtarza,że mnie kocha bo cytuje"jestem taka śmieszna":)i się wtedy śmieje,albo mówi,że "dobra ze mnie dziewczyna",hahahahaha.Po tygodniu znajomości powiedział mi,że się ze mną iżeni,ja to wysmiałam wtedy ale jak widać tak się jednak stało.

Gość mi mala i krowki
laura 26 - masakra ten twoj maz. ;)

Gość laura26
nie wiem co jest płytkiego w tym,że facet był pod wrażeniem,że z nikim przed nim nie spałam i czmemu jest niby śmieszny?

Gość laura26
mi mała i krówki- a czemu masakra?dla mnie to najwsaspanialszy mąż pod słońcem!:)

Gość jest śmieczny bo
ożenił się z tobą nie dla ciebie, ale dla twojej błony między nogami.

nie rozumiem waszego podejścia, widocznie lubił słodką niewinną dziewcyznę i to mu się spodobało, a potem się zakochał. cóż w tym pyłtkiego?

Gość laura26
hahahahhaha,uśmiałam się z tej błony:)nie!jest wiele innych powodów,których nie wymianiałam bo po co wszystkie.Ale co tam,nieważne,wiem,że teraz posypie się pełno wpisów,że wcale mnie nie kocha i tylko dziewice chciał to mnie wziął,hahahahahah.Oczywiście piszą tak zazdrośnice,które chciałaby pewnie swoim mężom to ofiarowac lecz niestety seksiły się wielkokrotnie przed ślubem z różnymi gachami.

Gość laura26
dziękuję fiku miku,właśnie tak było.Niewinna to może ja nie jestem ale jestem typem kobietki,która lubi jak się nią facet opiekuje,jestem taka mała niezdara śmieszna i mąż często ma ubaw ze mnie.

Gość szz
bo mnie kocha, ale tez dlatego ze jestem dobrze zorganizowana, umiem gotowac i dbac o dom, zarzadzam dobrze pieniedzmi. Jestem tez jego pierwsza partnerką seksualną

Gość jest śmieczny bo
zazdrośnice :) o błonę między nogami :) próbuj dalej, ofiarodawczyni błony :P

laura --> a powiedzmy ze zakochalabys sie wczesniej i cos by wam nie wyszlo i w koncu trafilabys na tego swojego obecnego meza. no ale niestety juz nie masz blony, i co wtedy? ten twoj cudowny facet poszedl by w sina dal dziewicy szukac.. moglabys sie nam przedstawic od innej strony, wiesz, a tak pokazujesz, ze dziewictwo to byla twoja najwieksza zaleta. no ale spojrzmy na tego faceta dla ktorego dziewictwo okazuje sie najwazniejsze co widzi w kobiecie: zazdrosny i o niskim poczuciu wartosci.

Wszystkie piszecie że mąz Was wybrał na żonę, bo macię piękne oczy, nosy, uszy, jesteście seksowne, madre i bla bla ale to jest powód żeby sie tylko zakochać, ewentualnie cechy charakteru, wspólne zainteresowania, dogadywanie się mogą stanowić o decyzji czy z kimś być, czy się rozstać. A decyzja o ślubie jest naprawdę często bardzo prozaiczna. Ot, jesteśmy razem tyle lat, rodzina naciska, pobierzmy się albo latwiej bedzie wziac wtedy kredyt mieszkaniowy, czy inne sprawy majatkowe lub materialne. Mozna kogos bardzo kochac i wcale nie brac z nim slubu, wiec nie mylcie prosze tych dwoch pojęć

Gość najlepsza żona:)
mój mąż też "docenia" to że byłam dziewicą mając 20 lat i takie powodzenie!nie zakochał się w moim dziewictwie, w to nie umiał uwierzyć,ale raczej olśniłam go swoją urodą ,zasadami, charakterm.Na początku stwierdził PIEKNA MĄDRA I DO TEGO DZIEWICA-czyli CUD:) nie trzymałam dziewictwa dla męża ale tak wyszło;) aha a mój mąż ma poczucie własnej wartości:)

Gość Domowa Żona to idiotka
Zakompleksiona cizia, ktora ciagle siedzi na kafe i wkleja coraz to nowe zdjecia, zeby ktos chwalil jej urode. A jest mocno przecietna i wyglada jakby miala FAS. Zono twoi rodzice duzo chlali?

Gość Malum
To kobiety wybieraja mężczyzn, a nie odwrotnie.

Tak mówią, że to kobiety wybieraja meżczyzn, ale jednak jest to wybór z tej puli, która wykazuje wzajemne zainteresowanie. Mozna zatem zapytać: Dlaczego Twój przyszły mąż sie Tobą zainteresował? Na to samo wychodzi w odpowiedziach :-)

To chyba fajnie, że mężczyźni doceniaja dziewictwo i szanują to jako dar, który dostali. To nie jest tylko błona, to jest też oczywisty fakt, ze ta kobieta chce zaczac swoje zycie płciowe, bo poznała człowieka, z którym chce to zrobić. To czyni z je wybranka bardzo dumnego mężczyznę i sprawia, ze on czuje sie bardzo odpowiedzialny za kobietę, która mu tsk bardzo zaufała. Piszę oczywiście o ludziach z normalna psychiką, z rozwiniętą osobowością i zdolnych do uczuć wyższych. Oraz o naszej strefie kulturowej i obyczajowej, bo sądzę, że są kultury, gdzie dziewictwo jest zwyklym stanem przed, a jego utrata, zwyklym przejsciem do następnego stanu, bez tej otoczki i wartości.

Gość Krul Troll IV
mnie urzeklo to ze spelnia funkcje do jakich jest przeznaczona kobieta czyli sprzata gotuje pierze i robi lody :classic_cool:

Gość takaa jednaaaa
Wspolnie sie wybralismy, pasujemy do siebie. On kocha mnie a ja jego, a jednoczesnie jestesmy najlepszymi przyjaciolmi.

Dotychczasowa zbiorcza lista: Powody, jakie podawali mężowie żonom lub powody z jakich one uważają, że zostały wybrane : - zajebistość - seksowność, atrakcyjność fizyczna - intelekt - podobieństwo - dopasowanie - szacunek -dziewictwo -zabawność - dobroć - zorganizowanie -smaczne gotowanie - dobre zarządzanie pieniędzmi - nieinteresowność - 1000 komplementowanych zalet - zamilowanie do tańca - miłość do zwierząt - nieczepialskość -skłonnośc do dawania ( w sensie metaforycznym) - posiadanie wymagań - piekne oczy - uroda idealna dla tego meżczyzny - uśmiech - partnerskość - ciekawa osobowość - wartościowa osobowość - przyjacielskość - spełnianie funkcji kobiety: sprzątanie, pranie, robienie loda - on "nie wie" - "bo tak poczuł" - "bo ze mną chciał mieć dzieci, dom" - "bo przy mnie chciał zasypiać i się budzić" -"bo mnie poznał i tak pomyślał" - "bo mnie pokochał" - za całokształt Powody jakie podają przeciwnicy antagoniści lub cynicy wobec poprzednich powodów: - nacisk rodziny - ciąża - przyzwyczajenie - dobry status materialny kandydatki - mozliwość wzięcia kredytu mieszkaniowego - znajomość starego wroga, niechęć do szukania nowego - spełnianie funkcji kobiety: sprzątanie, pranie, robienie loda. uffff

Gość no i prawda jest taka
że te pierwsze ,to te o których sie kobiecie mówi a te drugie to te, dla których sie faktycznie żenią