Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki tak bez nicka

wyrzucenie z pracy za prywatna strone internetowa

Polecane posty

Gość taki tak bez nicka

Zastanawiam sie czy kogos spotkala sytuacja ze zostal wyrzucony z firmy za to ze stworzyl prywatna strone internetowa i wpisywal w niej ze pracowal na takich a nie innych projektach oraz ze uzywal takich badz innych produktow. Ponadto na stronie jako jedno ze zdjec wstawilem zdjecie z budowy - gdzie defaktow widac produkty - zdjecie to akurat nie bylo moja wlasnascia. Wszystko sie rozchodzi teraz o wlasnosc intelektualna firmy - czy to byla kradziez ich wlasnosci - spotkal sie ktos z taka sytuacja ?

Jeśli nie przedstawiłeś rzeczy związanych z produkcją, projektowaniem, organizacją firmy, to jak firma tworzy te projekty to nie mogą ciebie wyrzucić.

Gość zamiast bactrimu moze byc
ujawniasz info sluzbowe, czy jakos tak. nie bylam za cos takiego zwolniona, jesli jednak pracujesz dla kogos, nie sam, to nie powinno sie umieszczac tak szczegolowych info na necie.

Gość taki tak bez nicka
to tak samo jakbys pracowala w macdonaldzie i na swojej stronce wpisala ze robilas big macki oraz mcnuggetsy zdjecie ktore zamiescilem bylo zdjeciem systemow ktore uzywamy - akurat nie powinnem go zamieszczac ale cos mnie pokusilo w zaden sposob nie chcialem ani narazic firmy na straty ani sprzedac/ujawnic nasze technologie a jednak coz...firma podjela decyzje , zwineli mi komputer i sprawdzaja z kim mailowalem na jakie strony wchodzilem i ogolnie co na tym komputerze robilem.

to co w internecie to juz nie jest prywatne tylko publiczne. poza tym u nas w firmie wlasnie tak sie zabezpieczaja, kaza podpisac umowie, ze wszystko co piszesz w internecie moze byc wykorzytane przeciwko tobie, ze swoja osoba reprezentujesz firme i oni cie moga pociagnac do odpowiedzialnosci albo wylac.

Gość zamiast bactrimu moze byc
ale ty umiesciles wiecej info. nie ze robisz big maca ale jak go robisz, a to juz jest tajemnica sluzbowa.

Gość taki tak bez nicka
akurat nie powinienem - chodzi mi w sensie takim ze bardzo nie podobaja mi sie konsekwencje :P nigdzie na stronce nie wskazywalem danych technologicznych badz szczegolowego info to byla strona ktora miala sluzyc jako porfolio