Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasi lubi wiosne

Ile kosztuje całkowity remont 35metrowego mieszkania?

Polecane posty

Gość DecoRoom
Pakiety naturalnie można mieszać i często tak klienci robią. Pełna elastyczność, tak aby zaaranżować i wykończyć mieszkanie w oczekiwanym przez klienta standardzie, ale także budżecie.

Gość inesines666
Cześć. Niedawno kupiłam mieszkanko na osiedlu europejskim w krk i też teraz przychodzi mi urządzić moje gniazdko. Zważywszy na fakt, że nie chcę kupować super drogich mebli itd., na jaki wydatek powinnam być przygotowana? Pierwszy raz w życiu będę coś urządzać, dlatego jestem trochę zestresowana;/

Gość traflus
Z tego co się orientuję w takiej firmie jak wspomniane decoroom zapłacisz za kompleksową usługe ok 650-700 zł/1m2 aranzowanej i wykanczanej powierzchni mieszkania.

Gość DecoRoom
Podstawowy pakiet Silver nawet taniej bo od 600zł/1m2.

Gość ZUBR-OWKA
do zona swojegomeza za 65 tys wyremontowac mieszkanie, te ceny to chyba z ksiezyca wzielas:D:D:D widac kobito ze groszem nie smierdzisz, bo jakbys miala pieniadze to takich bzdetow bys nie pisala:D:D:D

Gość DecoRoom
Jedna rzecz to cena samego remontu, druga ceny nowego wykończenia, potem dochodzi wyposażenie i meble. Wszędzie , szczególnie przy tym ostatnim punkcie, te zmienne są uzależnione od jakości i standardu. Można wydać 30tys. , można 60tys. można i 120 tys.

Gość DecoRoom
Jedna rzecz to cena samego remontu, druga ceny nowego wykończenia, potem dochodzi wyposażenie i meble. Wszędzie , szczególnie przy tym ostatnim punkcie, te zmienne są uzależnione od jakości i standardu. Można wydać 30tys. , można 60tys. można i 120 tys.

Gość mamaksmkjas
jarosław ja pierdolę, mebli za 10 tys. sobie nie potrafi wyobrazić hhehe, no cóż tyle kosztuje przeciętna zabudowa:-D to żę ty kupujesz meble w cenie 1200 za komplet nikogo nie interesuje głąbie ktoś odpisuje a ty go obrzucasz błotem bo jesteś biedny brak kasy i wyobraźni to twój problem

Gość DecoRoom
Dobra kuchnia w dobrym standardzie to wydatek (bez sprzętu) ok. 12-15 tys. zł.

Gość inesines666
Cześć. Niedawno kupiłam mieszkanie na os. europejskim w Krk i chcę go teraz urządzić. Ma 35 metrów. Nie chcę kupować najtańszych istniejących sprzętów, które szybko się zniszczą. Jednocześnie nie jestem w stanie wydać na to majątku. Czy ktoś może doradzić mi, na jaką kwotę w przybliżeniu powinnam być przygotowana?

Gość tanim kosztem a ładnie
Jestem po remoncie kawalerki 34m-wymiana okien(2), grzejników drzwi (2),drzwi zewnętrznych.podłogi (zerwanie starej )i położenie paneli,glzura w kuchni na ścianie,cała łazienka(przeróbka instalacji),nowa kabina,umywalka,sedes,grzejnik,płytki,szpachlowanie wszystkich ścian,malowanie,założenie bojlera elektr.na 50l,meble kuchenne z Leroy Marlin,-1 fachowiec ,plus hydraulik na 2 dni.Koszt tego co wymieniłam ok 25 -30 tysięcy

wszystko zależy od zasobności portfela , uzytych materiałów , ekipy remontowej , można b.tanio jak i niesamowicie drogo w zależności dla kogo 🌻

Gość DecoRoom
Jeśli chcesz żeby ten standard był w miarę wysoki, ale jednocześnie nie przekroczył budżetu jaki zakładasz, to na przykładzie naszej oferty doradzilibyśmy pakiet Gold. Cena około 900zł/1m2, oczywiście z projektem, materiałami, robocizną, nadzorem nad pracami itd.

Gość adnurshjan
my zmieściliśmy się w 10 tys, udalo nam sie dość sporo na agd oszczedzic względem wyjściowego stanu...

Gość moniassek
to zależy, my np teraz na wiosnę planujemy remont generalny, ale domu z tym, że z ociepleniem domu styropianem, co też nie jest najtańsze, ale np wiem, że tu nie można oszczędzać i brać najtańszych materiałów, na pewno polski producent z dobrej jakości materiałami np termo organiki, ale to samo tyczy się reszty materiałów, oczywiście zrobisz jak zechcesz, ale np jak mam malować ściany to wybiorę duluxa, a nie markę x która jest 3 razy tańsza, ale jakościowo nie ma porównania. Moim zdaniem jak już robić remont to raz a porządnie na kilka lat.

Gość wwwerdesss
Ja robiłam 37m2 generalny remont, wymienialiśmy nawet instalacje w ścianach bo mieszkanie było po zalaniu, zabudowa kuchenna nowoczesna ok 4400 tyś Mieliśmy ekipę remontową bo oboje pracujemy i nie mieliśmy jak sami robić remontu, woleliśmy w tym czasie zarabiać niż brać wolne i sami robić. Szafy do zabudowy, meble z Ikei, parkiet, płytki średnie ceny, na pewno nie najtańsze, ale też nie jakieś drogie. wydaliśmy maks 40000 i była w tym pralka. NIE WIEM jak można dać w mieszkaniu 39m2 10000 za kuchnię???? Maskara

Gość wwwerdesss
aha i wymienialiśmy nawet grzejniki, chowaliśmy rury w ściany itp

Gość kokoszeczka2
Jak wszystkie materiały kupisz w jednym miejscu, np. takim składzie budowlanym http://www.psbprofi.krakow.pl/ To na pewno tez zminimalizujesz wszystkie koszta. Wiec mysle ze jest to taki plus i nad tym warto sie zastanowic.

Gość Ja robiłam 1,5 roku temu miesz
Ja robiłam 1,5 roku temu mieszkanie od stanu developerskiego zamknęłam się w 40 tysiącach z robocizną fachowców 53 metry z czego sama robocizna jakieś 10 tysiecy - glazura, terakota, malowanie, biały montaż, składanie mebli, panele podłogowe, montaż drzwi. Plus do tego wszytsko do remontu, farby, płytki, etc, meble do sypialni łoże, i 5- drzwiowa szafa , naroznik, stoli, fotele komoda do salonu, komplet do przedpokoju, meble do kuchni, lodówka, zmywarka, kuchenka . Rolety wewnętrzen , zewnętrzne, oświetlenie, dywany, meble do łazienki .

Gość adelajjda
Dlatego własnie jak ktoś napisał najlepiej jest robić zakupy w centrach budowlanych ponieważ wszystko masz w jednym miejscu i w dobrej cenie.

Gość szara...
na swoje meble kuchenne+stół i krzesła wydałam 16 tys. tylko moja kochania ma 28m^ :)

Gość boooskowa
Jeśli mieszkasz w Krakowie to ja nawet mogę polecić Tobie bardzo dobry sklep, a własciwie centrum budowlane w którym mozesz kupić wiekszośc materiałów - to zawsze bedzie taniej http://www.psbprofi.krakow.pl/

Gość gość
To w zależności czy to ma być tylko "odświeżenie" czy też remont gruntowny-co rozumiesz przez słowo całkowity? Kolejną kwestią jest standard oraz materiały jakie chcesz wykorzystać - jakiej jakości. Na łączną sumę kosztów ma wpływ również tzw. robocizna. Jeżeli chodzi o kwestie fachowców to polecam stronę:www.rekomendowanifachowcy.pl Daje Ci ona pewność, że wszystko będzie zrobione tak jak trzeba oraz, że cena nie wzrośnie. Takiej gwarancji nie ma w momencie kiedy korzystasz z usług takiego pana Mietka, Henia etc.

Gość gość
Średnio wychodzi 1000 złotych na metr kwadratowy. Ale można taniej, zależy co gdzie kupujecie. Dobry sklep macie tutaj - http://e-inclusive.pl/ W zasadzie większość wyposażenia kupicie znacznie taniej - tylko porównujcie każdą cenę ze sklepami na mieście!

Gość gość
mnie same meble do mieszkania kosztują 13 000 do tego sprzęt 8 tyś. zlew 1.200 i jeszcze kran 800zł- to to z większych kwot... reszta mieszkania nawet nie piszę bo mnie zjedzą...powiem tylko ze sama kabina prysznicowa z deszczownicą wyniosła mnie ok 8k a za 4 drzwi w tym mieszkaniu zapłaciłam 9 tyś. Nie lubię kiepskich materiałów, mogę nie kupować ubrań butów, ale tandety nie kupię...

Gość gość
Może po prostu spytać się fachowców? www.decoroom.eu

Gość gość
Ja na zrobienie 40m mieszkania ze stanu deweloperskiego razem ze sprzetami wydalam 45tys. Ale sprzęty nie najtańsze - bosch siemens samsung