Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paletka994

Ból ppodbrzusza na początku 39 tyg ciąża.

Polecane posty

Gość Paletka994

Hej..dziś właśnie zaczął mi się 39 tydzień ciąży..w nocy strasznie bolało mnie podbrzusze brzuch przybierał dziwnych kształtów i na dole robił się płaski i twardy i właśnie jak się tak robiło to zaczynał strasznie boleć jak na miesiączkę trwało to kilka sekund a pózniej puszczało i miałam bóle w krzyżu..czy któraś z was tak miała?? jeśli tak to proszę napiszcie mi co to jest to jest moja pierwsza ciąża i nie za bardzo się orientuję.

Gość Paletka994
No a teraz boli mnie jak na miesiączkę ale jest to raczej ciągły ból..nie wiem czy mam sie udac do szpitala czy przeczekać to jeszcze..

Gość zmartwionamonika
zażyj sobie ze dwie pyralginy najpierw

LEPIEJ NO-SPA A JAK SIE ZACZNIE PRAWDZIWY PORÓD TO UWIERZ BĘDZIESZ WIEDZIAŁA KIEDY JECHAC DO SZPITALA NO SZYBA ZE NIE CZUJESZ RUCHÓW WTEDY DO SZPITALA SZYBKO W KAZDYM RAZIE SPAKÓJ SIE I CZEKAJ CIERPILIWIE

Gość Paletka994
No tak ale trochę się martwię tym że ten brzuch robił się płaski a ból był naprawdę silny..

Gwaltu rety - nie wolno brać pyralginy w ciąży! Co to za rady?! Spokojnie autorko Jedz do szpitala dopiero gdy będzieśz miała regularne skurcze i bóle To co masz teraz może jeszcze potrwać:)

Gość Paletka994
Spakowana jestem już od dwóch tygodniu..pierwszy termin mam właściwie za 3 dni a drugi za 14 dni..a te bóle z nocy na noc są coraz bardziej silne..ale macie racje dopiero jak wody mi odejdą albo czop to wtedy pojadę do szpitala...pisząc tu chciałam się zorientować czy to jest normalne i co to w ogóle jest..poprostu ból był silny i dlatego się zaniepokoiłam

KOCHANY TO PRAWIDŁOWE !! BRZUCH SIE "SPINA" A BÓL TO SKÓRCZE PRZEPOWIADAJACE TO NIE POWÓD DO ZMARTWIENIA LEPIEJ CZAS NA SPOKOJNE PRZYGOTOWANIE SIE DO SZPITALA I CIERPLIWOSC JAK BÓL BEDZIE W REGOLARNYCH ODSTEPACH ALBO CHOCIAZ CO JAKIS CZAS A SINY TO JEDZ ALE JAK TLKO RAZ CIE TAK BOLAŁO NIE PANIKÓJ MOJA DROGA JESZCE BEDIZESZ MIEC DOSC SZPITALA

Gość Paletka994
To jeśli mogą potrwać to już się boje..ale tym razem wezme nos pe..

SILNY BÓL DOPIERO PRZYJDZIE:) ALE DASZ RADE JAK CZUJESZ NORMALNIE RUCHY DZIECKA TO LEPIEJ ODPOCZYWAJ W DOMU ŚPIJ ILE MOŻESZ ITD... CZASEM WODY ODCHODZA TAK JAK MI DOPIERO NA STOLE PORODOWYM.... CZASEM NAWET ZA GODZINKE MOZE ZACZAC SIE PRAWDZIWY BÓL I PORÓD POPROSTU NIE PANIKUJ TYLKO CZEKAJ

Gość Paletka994
Dziękuję wam za odpowiedż :)

MNIE TYDZIEN BOLAŁ TAK JAK CIEBIE PLUS KRZYZE O MATKO JAK SOBIE PRZYPOMNE.......ALE WSZYTKO PRZETRZYMAS ZI JUZ NIEDŁUGO PRZYULISZ MALENSTWO A JESLI POJEDZIESZ JUZ DO SZPITALA POWIESZ Z EBOLI ITD DO SAMEGO PORODU CIE NIE WYPUSZCZA CO MZOE POTRWAC NAWET TE 2TYG A TAM JUZ ANI SIE NIE WYSPISZ ANI NIE WYPOCZNIESZ ANI POZADNIE NIE WYKĄPIESZ

Gość Paletka994
A urodziłaś w terminie??

Gość Paletka994
Ja mieszkam za granicą i tu nie robią żadnych badań więc ja nie wiem czy zaczyna mi się coś dziać..a miałaś termin z USG czy z OM?

mi terminy sie pokrywały co do dnia!! ja starałam sie o synka prawie 3 lata wiec co do dnia wiedziałąm kiedy zaszłam:) KTG napewno robia ???wtedy wiadomo jak tętno i jak skórcze

Gość Paletka994
KTG robią tylko wtedy jak jedziesz do szpitala i mówisz że masz skurcze...na wizytach kontrolnych nie robią nawet pod koniec ciąży nawet nie zaglądają czy się szyjka skraca czy coś..

nie bój sie az tak!!!!!!!!!!!! ja tez panikowałam i kazdy nawet lekki ból to jzu myslalam ze to to jak czujesz ruchy?????????? jak by to był poród to bys nie dałą rady tak tu pisac:)

Gość Paletka994
Tylko że za dnia ja nie mam takich bóli tylko w nocy..