Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ROMAN_TYCZKA-sos

szukam osób z Bratysławy

Polecane posty

Gość mieszkacie w Bratysławie
W Pradze byłam kilka razy, myślałam jeszcze połączeniu Bratyslawa + Wiedeń, też już byłam, ale co tam, do Wiednia mogę pojechać jeszcze raz, i chciałam zrobić tak: polecieć do Bratysławy a wrócić z Wiednia, albo odwrotnie, ale bilety lotnicze do Bratysławy są koszmarnie drogie :(

Gość szału ni ma.............
a najepiej to siedż w domu :P

a pociągem nie chcesz się przejechać? ja tak jeżdze

W Budapeszcie też byłam, pojechałabym do Bukaresztu, ale byłam tyle razy, że postanowiłam sobie, że nie pojadę tam po raz kolejny dopóki nie zwiedzę co najmniej dwóch nowych miejsc :p I ta Bratysława byłaby dobra, ale właśnie z niczym atrakcyjnym mi się nie kojarzy :o Może ta opcja Bratysława- Wiedeń, chciałabym jeszcze zahaczyć o Kraków na jeden dzień. Znacie jakieś dobre i nie rujnujące finansowo połączenie Kraków- Bratysława? Nie mam samochodu, ani prawka, więc chodzi o transport zbiorowy.

Może być pociąg, najlepiej Kraków - Bratysława, tylko żeby nie jechał dwa dni... Zaraz poszukam.

Bratislava hl.st. to jak rozumiem główna stacja? :)

z krakowa to tylko 7 godzin , dasz rade

tylko na siebie uważaj, różnie to bywa

a może byś pojechała do St. Petersburga?

Już znalazłam. Jadę z mężem, więc on będzie uważał :p A jeszcze napiszcie mi proszę, jak w tej Bratysławie jest z noclegami. da się na żywioł, czy lepiej rezerwować z wyprzedzeniem?

Bratysława jest spokojna, jak sie chodzi tam gdzie trzeba:D, a po za tym, droga niestety tak jak stolice europejskie, a oprócz Hradu nic tu szczególnego nie mają do zwiedzania,

dam ci radę nie brać taxi z postoju, bo biorą potrójnie, taki tu mają sposób, szczególnie koło dworców i starego miasta, najlepiej zadzwonić po taksówkę albo np. w pubie poprosić barmana aby zamówił, wtedy na pewno będzie taniej,

Eh, wiem, z tymi taksówkami nie raz już się "przejechaliśmy", taki urok podróżowania, na każdym wyjeździe trzeba się dać raz zrobić w nie powiem co, my dużo jeździmy po takich raczej mniej "cywilizowanych" miejscach i tam takie rzeczy nas nie spotykają, a przynajmniej nie na taką skalę. W biedniejszych krajach nawet jak naciągają to i tak na taką sumę, która tutaj jest śmieszna... Kurczę, tak czułam że ta Bratysława sama się nie obroni... Słuchajcie a może są jakieś miejsca na Słowacji, które warto teraz odwiedzić, kiedyś byłam na nartach w Liptovskim Mikulaszu, ale wtedy interesowały mnie tylko narty, więc z okolicy wiele nie zapamiętałam :p Możecie coś polecić?

Gość gość
Witam, polaków tu jest na pewno wielu, a tak poza tym gdzie ich niema?

Gość pnrilmap
Witam, Mieszkam w Bratysławie od dwóch miesięcy. Daleko im do polskiego standardu, piszę tutaj o każdym aspekcie życia. Teraz dopiero doceniam nasz kraj. Na szczęście blisko jest do Wiednia.

Gość k_p
Witam, Nazwa tematu jest niezła:) JEśli chodzi o Bratysławę musze się zgodzić z przedmówcą jest to kraj który zatrzymał sie w miejscu!.. mieszkam w tym mieście od prawie 4 miesięcy, ludzie sa mili ale reszta pozostawia wiele do życzenia! Czuje sie jak w Polsce kilkanaście lat temu...doceniam Polskę za wiele rzeczy:))

Gość gość
No. No. fajne tematy,a ja poznał bym się z fajną polką

Gość gość
Poznałbym się z fajną polką mieszkającą w Bratysławie... a tu zero odzewu....nie ładnie...