Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kati324

Czy wam też zostaje tyle pieniędzy na egzystencję???

Polecane posty

Gość koparko-ladowarka
1500zl to bardzo dużo jak na jedzenie. My wydajemy ok 800zł miesiecznie na 2 osoby i w tym jest dobre mięso i ogólnie dobre potrawy. Oczywiście na tym, na czym mozna - oszczedzam. Kupuje tansze mleko w biedronce, czy makaron razowy w lidlu - tani a dobry. Ale nie odmawiamy sobie dan z wyzszej półki. Fakt, mieszkamy w rejonie, gdzie jest niedrogo, ale nie sadze, aby np. w Warszawie bylo 2 razy drozej aż...

Gość xf
hehe, wynajmując mieszkanie - suma sumarum - płacisz wiecej niz kredyt mieszkaniowy :) i to NIGDY nie bedzie twoje, nie warto tam nic robic, zmieniac, remontowac... dla mnie jeszcze gorszeee rozwiązanie

Gość a ja mam66
800 zł na dwie osoby a ja 1500 na piec osób :)

Gość excrvtybnuimo,
1500 na jedzenie? o kuwa pewnie połowe wyrzucacie :O

Gość xf
aha, nie doczytałem, jesli razem na 3 osoby macie 3400 :O - to macie fatalną zdolność kredytową, wiec i tak z tego nici niestety

Gość a ja mam66
13.10.2011] 09:32 ]excrvtybnuimo, 1500 na jedzenie? o kuwa pewnie połowe wyrzucacie taaa jasne , jedzenie wyrzucam :)

Gość koparko-ladowarka
no ja tam mam fakturke co miesiąc i co miesiąc robie opłaty. A co do lodówki - nową kupiłam w lutym tego roku. Uwierz, że było icch bardzo mało. Wszędzie wyprzedaże tych badziewi klasy A, nawet za 800zł mozna bylo kupic. Nie chcialam przez net, bo nigdy nie wiadomo, co by wyszlo. U nas w neonecie na całą sale lodówek była jedna jedyna nasza A++. Cena taka sama jak w necie, wiec nie przeplacilam.

Gość excrvtybnuimo,
z pewnością :O

Gość xf
z tymi AAA +++++ itd to nioby ok ale pzreliczając zużycie prądu... jest to naprawd eminimalna kwota w ciagu roku :) uwierz, mój znajomy pracuje w AGD

czynsz, gaz, prąd,telewizja 1000 - macie mieszkanie wlasnościowe (kredyt mieszkaniowy) wiec czemu az tak duzo za czynsz ?? ( gaz to raz na 3 miechy z 90zl, prad - raz na 2 miechy - 150zl, tv - 70zl... to jest 310 zl ( i to nie co miesiąc!) - czyli 700zl na czynsz ??? ) paliwo 500 - az tyle na miesiąc ????

Gość a ja mam66
mam nowa lodówke , nowa zmywarke , nowa pralke wszystko A+ rachunek za prąd za dwa m-ce 280z ł

Gość drg
pisze chyba ze 1500 idzie im na 5 osób!! to normalnie , nie przesadzaj

Gość drg
uuuuuuuuuuuu to coś neiźle u ciebie żre prąd :D:D: albo ktoś :P

Gość a ja mam66
13.10.2011] 09:36 [zgłoś do usunięcia] excrvtybnuimo, z pewnością człowieku pięc osób w tym troje dzieci w wielu szkolnym policz sobie il e kosztuje pierwsze i drugie sniadanie chocby :(

ja za prad place ok. 120zl na dwa miesiace piore prawie codziennie tv ciagle gra komp. tez prawie ciagle wlaczony zarówki lodowka ... nie wiem jak mozna az tyle na prad wydawac... no chyba ze sie ma np. elektryczne ogrzewanie wody :/

Gość a ja mam66
nie wysledze kto żre ten prad , wiece płace :)

Gość a ja mam66
żona a ile osób korzysta z tego prądu ?

Gość a ja mam66
nie mam elektrycznego podgrzewacza wody mieszkanie własnosciowe i 650 zł czynszu heh

Gość koparko-ladowarka
no o ile na kartach specyfikacji technicznej nie kłamią i sprzet bierze tyle prądu ile piszą - to ja na zmianie lodówki zaoszczędzam 200zł rocznie. Wyliczyłam to wg tego wzoru na oplaty za energie (bo wiadomo, ze to nie tylko kWh) i wychodzi 200zl, w porownaniu do naszej starej lodowki (ale byla naprawde stara i zarla spooro)

Gość excrvtybnuimo,
300zl miesięcznie na same śniadania jeszcze zrozumiem, obiady niech będzie 600zł i kolacje niech będzie 300 razem 1200 ok wierze ci :)

Gość drg
koparka--- chyba w to nie wierzysz :D:D:D: to by był fenomen na skale światową :P

Gość a ja mam66
a ja pięć :)

Gość Kati324
dlaczego zjebaliscie mi temat? :( co mnie obchodzi ile wy wydajecie. mieliscie mi pomoc :(

Gość hmmmm ... hmmmm
U nas jest tak: maż + moja pensja + doadatkowe dochody z tyt um.zlec = 5100 (wow nawet nie sądziłąm ze tyle) wydatki = 1900 stałe + kredyt elastyczny (czyli spłącam tyle ile che w danym mies) + paliwo ok 500, teraz przedszkole 150 = ok 3000 - 3500, wiec zostaje 1600 a ja nigdy nie mam pieniędzy :(

Gość a ja mam66
w ten prąd koparki to trudno mi uwierzyc :( ja piore co drugi dzien srednio 2-3 pralki , zmywarka 1-2 razy dziennie , telewizor , komputer , zarówki energooszcz. czajnik bezprzewodowy schowałam , bo gaz niby tanszy , ale na rachunku jest to samo :(

Gość koparko-ladowarka
no ale spójrz, pomysl logicznie za kwartal, gdy miałam stara lodowke - faktury były po 80zł/mc. Kupiłam nową, energooszczedną, ale wtedy kupiłam tez mikrofale której wcześniej nie bylo, zaczelismy nieco oszczedzać prąd - ale wiadomo, że takie gaszenie swiatla itp to grosikowe sprawy - i nagle płace juz 50zl i akurat ten przełom nastapił po zmianie lodówki. PS nie musisz wierzyć, ja tam jestem zadowolona, a zdanie osob na kafe moich rachunków nie zmieni ;-)

Gość a ja mam66
Kati rozmawiamy na temat wiec mozna wyciagnac wnioski dla siebie

Gość jakis czarny tu mam
nam zostawalo wiecej-ok.3000 miesiecznie odkladalismy teraz meza wyrzucili z pracy ale pewnie przywroca choc ja go juz tam nie widze mamy odlozone jakies 120tys wiec damy rade,ja zarabiam 4000-4500miesiecznie jedno dziecko bez rat i kredytow autorko raz na wozie a raz pod;)my wpadlismy pod wiec moze Wy na woz wejdziecie:)