Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuśka04

Przeziebienie we wczesnej ciąży

Polecane posty

Z doświadczenia wiem, że takie nakręcanie się może tylko zaszkodzić! Doty dopóki nie zobaczysz II żyj tak jakbyś nie była w ciąży. Większość ciąż to przypadek, kobiety żyją normalnie i rodzą zdrowe dzieci. Jak ktos wyżej napisał na pewne rzeczy nie mamy wpływu, mogłabyś leżeć 9mcy i urodzić chore dziecko a mogłabyś pić, palić do porodu i mieć zdrowego bobasa...

Gość kasial28
jestem w podobnej sytuacji co autorka... tez okres mq przyjsc ok 24,10... tez zachorowalam.

Gość hahahhah_haha
Aslima> w ten sposob w mojej rodzinie kobieta "żyjąc tak jakby nie była w ciąży" wziela lek na przeziebienie i urodzila chore dziecko, zmarło 3 dni pozniej (to bylo prawie 30 lat temu i leku juz nie ma ale przypadki są podobne pewnie i teraz) wiec nie radz takiego czegos! Lepiej sie nie nakrecac ale jesli ciaza jest mozliwa to trzeba uwazac!

Gość hahahhah_haha
Tym bardziej ze przeczytałam calą rozmowe i chyab autorce nie o to chodziło ze jest w ciazy tylko cos innego

hahahhah_haha jeżeli ktoś stara się 3 lata to ciaża "jest mozliwa" ptrzez cały ten czas...moznaby ześwirować gdyby cały czas myslało się o ciąży. A skąd wiadomo, że to dziecko z twojej rodziny zmarło,przez ten lek :) :) :) Moze miało jakas ukryta wadę? mało prawdopodobne, ze to od leku, zwłaszcza, jesli kobieta wzięła je na poczatku ciaży i nie doszło do poronienia. Starałaś się o dziecko dłużej niż rok? Nie? To stul pysk!

Ja jak byłam w ciąży i byłam przeziebiona to stosowałam taki syrop dla kobiet w ciąży Prevanol czy jakoś tak na opakowaniu jest kobieta w ciąży jest to jedyny lek dla kobiet w ciąży i mam karmiących mi bardzo pomógł

Gość hmmmmmmmm.........mmmmmmmmmm..
DO ASLIMA Przykre to co napisałaś : stul pysk - naprawde, aż taka agresja z Twojej strony? co Tobą kieruje, każdy ma prawo sie wypowiedzieć. TAK STARAŁAM SIE dluzej niz rok bo 3, w koncu sie udało ale co przeszłam to moje, teraz ciesze sie macierzynstwem ale nigdy przez ten czas staran nie zachowywałam się tak agresywnie jak Ty. STUL PYSK? NAPRAWDE? Nie chcialabym Cie na zywo spotkac, szkoda mi Ciebie.. A przypadke opisany dotyczy mojej mamy, i siostry ktora bym miała, wiec znam dobrze to o czym piszę. I tak, to ten lek zaszkodził- właśnie we wczesnym etapue - wladtego tu weszlam na ten wątek, bo w glowie mam od zawsze tą rodzinna tragedie. Chcesz wiedziec więcej? Chcesz wiedziec że moja siostra jechala 80 km do innego miasta na operacje, nie przezyła jej ale nie przezyłaby tez bez operacji chcesz wiedziec jak to jest jak potem trumienke trzeba wieźć pod kocem w aucie bo komuna bo nie wolno i siostre miałabym pochowaną w tym mieście co była operacja i zmarła? Lek wycofali wlasnie dlatego ze pozornie na przeziebienie a takie szkody robił, ze wystarczyło wziąść we wczesnym etapie - mimo że cała ciąża przebiegała mamie dobrze to po urodzeniu i badaniach !!! - stąd lekarze wiedzą co było przyczyną. A Chciałam tylko ostrzec dziewczyny bo znam przypadek dobrze a Ty wez cos na uspokojenie. PEACE

Autorko i jak, udało sie? Mam nadzieje że jesteś już mamą zdrowego dziecka :) Byłoby w podobnym wieku do mojej córki ;) Co do ciąży (już nie zagnieżdżania sie zarodka, ale może w sumie i tego) to silny kaszel może powodować skurcze macicy, wiec nawet przy zwykłym przeziebieniu warto w bezpieczny sposób zapobiegać napadom kaszlu. Ja sie w ciąży leczyłam Prenalenem (ma atest Instytutu Matki i Dziecka), do tego też syrop cebulowy własnej roboty, herbatki rozgrzewające i duuuużo wypoczynku :)