Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paletka994

Termin z USG czy z OM??

Polecane posty

Gość Paletka994

Hej..za dwa dni mam termin ale z OM a z USG mam dopiero za dwa tyg..tak się zastanawiam który termin się sprawdza przeważnie..

ja miałam termin z I usg na 25 listopada, z om na 30 listopada a urodziłam 3 grudnia :P także u mnie nie sprawdził się żaden. ciekawe jak będzie teraz - wg om 6.02, wg 1 usg 7.02, wg usg z 22 tyg 8.02.

Gość Paletka994
No a u mnie z OM jest teraz w sobotę a z USG mam na 26 pazdziernika...trochę daleko są od siebie te terminy :(

Gość kijevna
to dość duża różnica! z jakiego USG masz ten termin - w sensie kiedy było robione?

Gość od początku ciąży
był taki rozstrzał między terminami?

u mnie między terminami były też 2 tyg różnicy, lekarz cały czas twierdził że pomyliłam się co do ostatniej miesiączki. no i ur w terminie z OM :D

Gość Paletka994
Tak..ja właśnie miałam robione pierwsze usg w 14 tyg ciąży więc wydaje mi się żę pewnie urodzę bliżej właśnie terminu usg ..pamietam dokladnie kiedy mialam ostatni okres ale to chyba nie jest wazne bo usg robione na poczatku ciazy jest bardziej wiarygodne..hmm sama nie wiem :(

Gość Paletka994
No wiecie mi zostało 2 dni a ja nie mam żadnych objawów zbliżającego się porodu

aha a termin wg OM malo sie sprawdza,bo nie kazda kobieta ma krotki cykl,bo jesli kobieta ma 6 tygodniowy cykl to w dniu spodziewanego okresu wg OM jest w 6tc a wg usg jest w znacznie młodszej ciązy ;)

U mnie jest jeszcze śmieszniej. Ostatnia miesiączka 20 grudnia 2010 r. Według USG teraz jestem w 36 tc, czyli termin na połowę listopada. Według badań powinnam urodzić miesiąc temu lub w przyszłym tygodniu. Ale według mnie najbardziej prawdopodobnym terminem jest połowa listopada, a mam nadzieję, że nawet później, bo pod koniec stycznia miałam operację i boję się, że mogła mieć wpływ na Młodego jeśli byłam już w ciąży.

Gość nie marudź tylko raz dwa
Zielona trawka a wg jakich to badań wyszło ci że już powinnaś urodzić? Bo jakoś oprócz usg nic mi nie przychodzi do głowy.

Gość niuniek12345
ponoć najbardziej wiarygodne jest usg z 12-13 tyg. czy komuś się to sprawdziło?

Gość A ja mam jeszcze inaczej
termin wg OM mam na 01.11.11. Miałam wrażenie, że owulacja była nieco później niż standoardowo. Wg usg w 6 tygodniu termin na 8 listopada, w 13 tyg. na 01 listopada, w 20 tygodniu na 24 października a teraz usg w 38 tygodniu wskazało na termin 26 października. Wg lekarza wszystko też wskazuje na poród jeszcze w październiku. Przepływy zmienione na tzw. przedporodowe. Zastanawiam się który termin się sprawdzi.

Gość miałam nadżerkę
u mnie było tak: wg OM 26.09 wg usg 10.10 (wyznaczone we wczesnej ciaży i tego terminu się lekarz trzymał) a urodziłam 02.10

Gość ????????????????????
om 20.11 usg 8.11 poród odbył sie 8.11:) TAK WIEC U NAAS USG W 100% sie sprawdziło;) powodzenia:) a do do objawów porodu to moja droga ja cały dzien czułam sie super i robiłam plany na niedziele tzn dfo kogo na pogaduchy pojade a tu bach nagle wody odpłynęły. Pierwsze skurcze poczułam na sali porodowej ja łózko do rodzenia zobaczyłam:P

Gość Mama Wiktorii.....
ja termin z OM miałam na 16września z 1usg na 19września a urodziłam 11

Gość to jeszcze nic takiego,,
up

termin z OM na 1.01, z usg na 27.12, z tym , ze ja wiedzialam ze ten termin z usg jest nieprawidlowy bo zaplodnienie bylo ze stosunku wyliczonego dokladnie z owulacji. urodzilam dokladnie w termin z OM.

Gość jalksnfwo
Dziewczyny ale zdajecie sobie sprawę, że tylko 5% kobiet rodzi w terminie? Poza tym najbardziej miarodajny termin to termin z pierwszych usg. I w żadnym wypadku nie termin z usg późniejszych, bo wtedy każde dziecko rośnie już w swoim tempie.

Gość ddddddj
ja mam az 14 dni rozbieznosci!! i badz madry kiedy urodze

Gość jalksnfwo
3 tygodnie przed i dwa po to okres okołoporodowy i w nim najprawdopodobniej urodzisz. Nawet gdybyś miała jeden termin i z usg i z om to i tak nikt nie daje ci gwarancji że w tym dniu urodzisz.

Gość ddddddj
przy pierwszym dziecku mialam termin na 19.10 a urodzilam 21.10 przez cc ale oba terminy mialam na 19.10 a teraz to loteria

Gość hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
czy to tylko ja tak zrozumialam, czy autorka faktycznie twierdzi ze termin porodu wg OM ma za 2 DNI, a z USG 26 PAZDZIERNIKA???????????????????????? PRZECIEZ TO POL ROKU ROZNICY???!!!

Gość dupa bladaaaaaa
topik jest stary :)