Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaona

Teściowa ma kase a żałuje jej

Polecane posty

Gość tenitamten
Skąd u młodych teraz taka postawa roszczeniowa? Nie mam, to mi dajcie. A zaróbcie sobie! Moja synowa też ciągle by ode mnie czegoś chciała. A ja po to harowałam całe życie na półtora etatu, żeby jej teraz dawać na papierosy czy ciuchy? Nie dam. Mam odłożone sporo i w listopadzie lecę sobie na 2 tygodnie z mężem pozwiedzać świat i wygrzewać swoje stare spracowane kości. Potem też jej nie dam, bo czeka nas wydatek; kupno nowego samochodu.Potem też nie, bo będziemy remontować kuchnię, łazienkę i ubikację. Po to całe życie ciężko pracowałam i odkładałam każdy grosz, żeby teraz wreszcie pożyć nie martwiąc się o pieniądze. I nie mam zamiaru rezygnować z luksusu tylko dlatego, że synowa chciałaby, żebym sponsorowała jej zachcianki czy potrzeby. Mi nikt niczego nie sponsorował, syn się świetnie utrzyma sam i nawet na drobne luksusy mógłby sobie pozwolić, a jak ona nawet na swoje podstawowe potrzeby nie potrafi zarobić, to nie musi z nią być. W każdej chwili może wracać do domu i poszukać sobie jakiejś normalnej, bardziej zaradnej dziewczyny.

Ciekawe czy soosby an tym forum ktore mnie atakuja same doszly do tego co maja , napewno nie jesdna z was korzytsla w jakis sposob z pomocy rodzicow, jak nie finansowej to w innej formie majatkowej, np doatsliscie kawalek dzialki, dom lub tym podobne, lub rodzice wam oplacali studja lub zyjecie jeszcze z rodzicami i nawet do rachunkow sie nie dokladacie. jesli twierdzice ze ja zeruje na pieniadz etesciowej to wy ktorazy jestescie w wyzej wymienionych styacjach tez zerujecie

Gość wnbjgvfvsw
Nie musisz się nią stawać bo już nią jesteś, księżniczka jebana której się wszytsko należy do cholery, a sama gdzie pracujesz? Ile zarabiasz? Wygodna krowa, do roboty, a nie żebrać po rodzinie, jeszcze obca wżeniona baba, a wymagania jak cholera. ożeń się z taką suką, to Cię jeszcze z rodzicami skłóci, bo tylko o kasę jej będzie chodziło. Jak Ci brakuje kasy, to posprzedawaj swoje ciuch, kosmetyki , buty na allegro. A najlepiej to weź się za robotę, leniwa pazerna suka

nie zycze sibie zeby ktos mnie obrazal. pracuje nie bede opisywac od nowa calej swojej sytacji, widac z nie znasz sytuacji i wtracasz watek aby mnie atakowac. Zapoznaj sie z trescia calej rozmowy to moze inne wnioski wyciagniesz i to czego chce od tesciowej

Gość mamusiaona
mamusiaona Mam tesciowa ktora ma sporo kasy, ja pochodze z biedniejszej rodziny. MOi rodzice mimo iz maja mnie kasy czesciej nam pomagaja finansowow. MOja mama np. daje nam jakies pienadze i mowi nie oddawacjcie, tesciowa pozycza i kaza zaraz oddac. Moja mama kupuje malemu jakies fajne ciuszki lub zabawki ze sklepu, tesciowa zbiera zabawki po rodzinie i oddaje nam.Porblemy finansowe powstaly nie z naszej winy tesciowa zalatwila nam mieszkanie na kredyt nie brała pod uwage ze nasz sytuacja finasnowa moze sie zmienic. kiedys zarabalialismy lepiej teraz gorzej no i ten kredyt jest dla nas obziazenem bardzo duzym. Nie wiem dalczego ona taka jest przeciez maja tyle kasy, nie moga pomoc. Nie ktorym osobom rodziny splacaja kredyt mieszakniowy, mimo ze nas w to wpakowala ma gdzies czy teraz wyrabiamy czy nie.--------------------no i jestem pazerna suka bo mieszkanie draplam a tak myslalam ze tesciowa bedzie je splacac a wylegiwac na dupsku, powinna je splacac taki jej swiety obowiazek, a ja mam dziecko dlatego nie chce mi sie pracowac jestem ciagle zmeczona, powinna sie i dzieckiem zajac

Ciekawe czy soosby an tym forum ktore mnie atakuja same doszly do tego co maja , napewno nie jesdna z was korzytsla w jakis sposob z pomocy rodzicow, jak nie finansowej to w innej formie majatkowej, np doatsliscie kawalek dzialki, dom lub tym podobne, lub rodzice wam oplacali studja lub zyjecie jeszcze z rodzicami i nawet do rachunkow sie nie dokladacie. jesli twierdzice ze ja zeruje na pieniadz etesciowej to wy ktorazy jestescie w wyzej wymienionych styacjach tez zerujecie

Gość aguśka;)
może teściowa chce żeby dzieci same się dorabiały skoro były na tyle dorosłe żeby się usamodzielnić to niech się utrzymują. Ja osobiście nie rozumie takiej sytuacji bo dla swojego dziecka wszystko bym oddała ale wiem że są też i inni rodzice nawet w moim otoczeniu przykład dziewczyna z bardzo bogatej rodziny wychodzi za mąż po nie długim czasie razem z mężem biorą kredyt na dom i też ledwo wiążą koniec z końcem a ojciec dziewczyny kupuje sobie super auto z salonu za 500tys. do mieszkania dzieci nie dołożył ani złotówki .

Gość wnbjgvfvsw
Co Ty gadasz!!! Czy Ty myslisz, że ludzie dostają to wszytsko od rodziców??? czy Ty masz z głową? A jesli już dostają to od swoich , a nie od obcych. Ja od 2 roku studiów sama na siebie zarabiałam, pracowałam w knajpie jako kelnerka, potem w telemarketingu, w firmie budowlanej na recepcji itd, przez cały okres studiów nie wzięłam złotówki od rodziców, a studiowałam dziennie cięzki kierunek. Chyba bym ze wstydu umarła gdybym wzięła kasę od starych, przecież mam głowę i dwie rece nie? A po studiach tez nie dostałam od rodziców nic, kompletnie nic!!! Wyjechałam do stolicy szukać pracy, znalazłam, zaczęłam ucxzyć się 2 języków, lekcje sobie sama opłacałam, a nie były tanie, a teraz po 3 latach mieszkania tutaj, świetnej pracy i odkładania, mogę ze spokojnym sumeiniem kupowac mieszkanie SAMA!!!!!! i sama b rać kredyt, bez pomocy!!!! Ale jak ktoś jest wygodną i głupią księżniczką tak jak Ty, to tak ma!!! Bierz się za naukę i robotę!!!!!!!! A nie żebrasz po rodzinie, leniwe zero!!!1

jasne jak tudiowalas dziennie to tylko moglas dorobyc na weekendzie wiec bylas w stanie z tej pensji oplacac tylko studia i pewnie ciuchy kosmetyki itp.rodzicom do michy napewno sie nie dokladalas

Gość wnbjgvfvsw
A jeszcze Ci powiem idiotko, że z mojego otoczenia, a mam mnóstwo znajomych, nikt niczego od rodziców nie dostał, więc nie wiem skąd te Twoje wymysły, że ktoś dostaje. mam koelżanki, które mają małe dzieci, na macierzyńskim napisały doktorat, a potem od razu do roboty, nikt z moich znajomych nie narzeka na innych,że czegoś nie ma, jak już to na siebie i na swoje lenistwo. bo prawda jest taka,że masz tyle na ile sama zapracujesz!!!!

autorko jestes leniwa suka biadolaca, po co bralas mieszkanie ?jak sie nie ma pieniedzy to zastanowie sie czy stac mnie na kredyt i czy w przyszlosci dam rade splacic, a ty tylko po tesciach jedziesz, nik ci mieszkania na sile do ryja nie wsadzil. a skoro ci malo to wez sobie jeszcze jeden etat, zeby cos miec trzeba pracowac a nie biadolic, ciekawa jestem jak twoja praca wyglada skoro juz dwie godziny na forum siedzisz i pierdolisz

a w firmie budowalnej po telemarketingu wzieli cie na recepcje yhm, sama jestem po telmarketingu kochana pracowałam w tym zawodzei mowia ze to najgorsza praca, dla ludzi bez ambicji

no i znowu wychodzi ze nie czytacie wszytskihc moich wypowiedzi tylko wyciagacie z kontekstu, pracuje i pracuje 12 godzin od 9tej do 21 ej po za miejscem zamieszkania gdzie mam szukac dodatkowej?Maz tez podobnie pracuje

Gość wnbjgvfvsw
Ale jestes tępa, jak studiowałam dziennie, to wieczorami pracowałam jako kelnerka na 2 roku, na 3, 4 roku byłam telemarketerką, pracowałam w weekendy i po szkole na drugą zmianę, albo jak miałam zajęcia od czternastej to przychodziłam na rano, uzgadniałam grafik każdego miesiąca z przełożona. Na piątym roku zajęć już praktycznie nie było, więc pracowałam w oparciu o normalną umowe o pracę w firmie budowlanej,a oni mi tam szli na rekę, bo mnie lubili i chcieli żebym się szybko obroniła. Rodzicom się nie dokłądałam do michy, bo moi rodzice mają swoje pieniądze i wcale nie są biedni, wązne było dla mnie to, żeby mnie starczyło na w miarę godne życie, może nie miałam najdroższych ciuchów i kosmetyków, ale byłam niezależna i mogłam w 100 procentach liczyć na siebie.

mam ruchomy grafik dwa dni pracuje jeden dzien wolny,w wolne dni siedze z malym zeby nie obciazac rodzicow, w te dni kiedy pracuje

Gość wnbjgvfvsw
telemarketing to dobra praca dla studenta, na recepcje mnie wzieli bo mówie biegle po angielsku i sprawdziłam się na rozmowie. przeciez nie mówię, ze teraz pracuje w telemarketingu, stuia skończyłam prawie 4 lata temu, teraz jestem PR Managerem w dużej firmie, ale i tak z rozrzewnieniem wspominam lata spędzone w pracy na studiach z młodymi ludzmi, bo wtedy się najwięcej życia nauczyłam i mimo ,że nia miałam tyle kasy i czasu to uważam ,że wtedy było super!! Mimo zarywanych nocach na nauce i porankach w pracy, a potem na egzamin i tak w kółko, a wieczorami znajomi, którzy żyli tak jak ja. To były najlepsze czasy mojego życia, mimo,że nie było mega ciężko!!!

14.10.2011] 09:53 [zgłoś do usunięcia] mamusiaona Jestem po niejednym kursie debilu, kurs ksiegowosci, kurs angielskiego. W dzsiejsszych czasach tymi szkolami i paierkami mozesz sobie d**e podetrze----- do tego telemarketingHA HA HA DZIECKO DZISIAJ DZIEN NAUCZYCIELA ODPUSC SOBIE ZAKLADASZ JEDNO PROWO ZA DRUGIM JESZCZE RAZ SIE PYTAM CO ROBISZ NA FORUM 3 GODZINY skoro tyle pracy masz:D:D:D

wnbjgvfvsw wlasnie wystarczylo mi jedno slowo bo mialam bogatych rodzicow, na bank latwo ci przyszlo to wszytsko bo bogaci rodzice mieli wplywy i znajomosci dlatego nie zrozumiesz mojego zachowania bo nie zaznalas biedy

kursy juz skoncxylam jakies 2 lata temu , studia rok temu a dzisiaj siedze bo jak pisałam mam ruchomy grafik i mam wolne i siedze z dzeickiem, moja mama nie jest pierwszej mlodosci i nie mzoe siedziec dzien w dzien z 3latkiem po 12 godzin a czasami nawet dluzej bo pracuje po za swoja miescjowoscia i zanim dojade to jest 22ga

Gość wnbjgvfvsw
Jakie wpływy jakie znajomości??? Co Ty gadasz??? Ojciec ma swoją firmę, nie związaną z moim wykształceniem, po maturze wyjechałam od rodziców do wielkiego miasta, a ich miałam 200 km od siebie, to niby w jaki sposób ich wpływy działały co??? Zreszta moi rodzice brzydzą protekcją i tego typu sprawami, nie sądzę żeby się poniżali prosząc o jakąś pracę dla mnie czy cos takiego. Mówie Ci jeszcze raz!!! umarłabym ze wstydy gdybym wzięła od starych choćby złotówkę!!!! mam ręce i własny rozum, nie muszę żebrac po rodzinie!!!!

mamusiaona Juz mnie to wk**wia 30 lat mam jelopie potrzebuje sie wygadac a nie mk**wa robic jakies prowo. nie jestem gowniarzem i mnie nie obrazaj bo sobie tego nie zycze. moze ty masz tyle lat i ty tymi wpisami chcesz sporwokowac :Dmasz 13 lat to sie zgodze JEZYK Z RYNSZTOKA A ARTYKULACJA Z PODSTAWOWKI

W telemarketingu pracowałam jak zaczynalam studia teraz mam inna pracę w ktorej to jak juz pisalam pracuje po 12 godzin z wyjatakim dni wolnych na tygodniu kiedy siedze z dzieckiem zeby rodzicow odciazyc. Na bezrobociu przez cale moje zycie siedzialm moze z 3 miesiace max. od prawie 10 lat gdzie pracuje mam ci wyslac moje certyfikaty, cv

Gość wnbjgvfvsw
Wniosek nasuwa się sam autorko!!! po prostu szukaj nowej pracy i tyle!!! lepiej płatnej i w normalnych godzinach, zapisz małego do żłobka i stań na nogi, sama się zajmij swoim życiem, a nie licz na innych!!!! Powiedź mi ile cefałek wysłałąś w tym tygodniu, co???

doro1903 i standardzik jak ktos nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia to zaczyna czepiac sie interpunkcji ortografii itp.

o kochan abardzo duzo cv bardzo , non stop to robimy z mezem. I standard oferuja 1500zł bbrutto wszedzie praktycznie dlatego mysle o przeporwadzce do innego miasta maly dopiero teraz siada na nocniku wiec jeszcze troche i pojdzie od przedszkola tylko na przedszkole tez trzeba kasy

z wyjatakim dni wolnych na tygodniu kiedy siedze --------------W TYGODNIU TEPA DZIDO z wyjatakim dni wolnych na tygodniu kiedy siedze NA DUPIE I CZEKAM JAK TESCIOWA SAKWA POTRZESIE

Nie mam nawet jak sie przekwalifikowac bo na kurs musze miec tez czas wolny a kiedy jak pracuje po tyle godzin wekkendy tez sie zdarza ze mam pracujace . Nie wiem nawet jaki kurs by mi teraz dal to ze moge przejsc z jednej pracy do drugiej bo tylko w ten sposob moge zmienic prace bo musz emiec ciaglasc finansowa