Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca szukająca

PILNE! Potrzebuje pomocy w sprawie chrztu.

Polecane posty

Gość pytająca szukająca

Otóż nie mamy ślubu i ksiądz dał nam taką kartkę do wypełnienia na której m.im jest napisane żeby podać powód nie zawarcia związku małżeńskiego i teraz moje pytanie co tam wpisać mądrego? Przecież nie napiszę, że przez 7 lat nie złożyło się albo że to wpadka była. No błagam pomóżcie/

Gość zoofiliia
a żyjesz z ojcem i ile ma lat dziecko 7lat czy kilka miechów powiedz że składacie kasę na super weselisko

Gość powiem i ja.....
wpisz że nie byliście gotowi jak do tej pory na tak poważny krok

Gość ja powiedzialam ksiedzu
ze nie zawarlam zwiazku malzenskiego bo rodzina wywierala na nas presje zeby bylo duze wesele a nas na to nie bylo stac, powiedzialam, ze jak juz bede miala kase na wesele to wezme slub koscielny ( mamy tylko cywilny w urzedzie), poza tym mieszkamy za granica i jakos sie nie zlozylo :P dziecko zostalo ochrzczone :D

Gość pytająca szukająca
no mieszkamy razem , mamy wspólne gospodarstwo domowe i wspólnie wychowujemy dziecko (3,5 m-ca) ale nie mam ślubu, owszem jesteśmy rodziną ale bez ślubu. Nie wiem czy kwestia finansów mogłaby być tak chce wpisać narzeczony bo wszakże slub weźmiemy ale dopiero w maju, nie moja wina, że maluch się pospieszył do rodziców :)

Gość pytająca szukająca
LittleMee kurde z chęcią bym tak napisała :D ale cóż trzeba zachowac pozory

Gość pytająca szukająca
a kto powiedział, że katoliczką nie jestem bo nie mam ślubu? Prosze cię nie będę wyliczała na palcach ile jest takich osób, średniowiecze się dawno skonczyło i wszelkim śiwętojebliwym oceniającym mnie DZIĘKUJE!:)

Gość pytająca szukająca
a poza tym chrzest nie jest dla mnie tylko dla mojego dziecka:) Chyba nie napiętnujesz go ze względu na decyzje moje i narzeczonego?

ale z ciebie hipokrytka. Co z tego, ze wielu jest tak samo zakłamanych? Brawo ! :o Brakuje ci odwagi by przed samą sobą przyznać, ze katoliczka z ciebie jak z koziej dupy traba?

nie wychowasz go w wiedzy katolickiej skoro nie zachowuejsz się jak katoliczka, więc podstawowy warunek chrztu w niemowlęctwie łamiesz. Pozwól mu/jej samemu się ochrzcić, bo taki chrzest jest niewazny

Gość pytająca szukająca
gdybym cokolwiek łamała to ksiądz by chrztu nei udzielił to po pierwsze a po drugie skoro ty taka wilelka katoliczka to dlaczego mnie osądzasz pamiętaj, że tylko Bóg może sądzić. No i gratuluje tobie już udzielona ci już wszystkich sakramentów? Błagam cię jak nie masz życia to nie wyzywaj się na innych:)