Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Anna Zniecierpliwiona

Du偶o czytam i mysle na temat teorii Z zniecierpliwionego

Polecane posty

Go艣膰 a w tv
podano w艂a艣nie ze polacy nie decyduj膮 si臋 na dzieci, poniwaz wzr贸s艂 koszt utrzymania dziecka . do tej pory by艂o 180 tys na 18 lat. teraz plus 30 tys. czyli na ka偶dy miesi膮c leciutko ponad 1000 z艂 miesi臋cznie. to mo偶e wg tego nale偶y orzeka膰 kwot臋 aliment贸w.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mariner
najzabawniejsze w moim przypadku bylo to ze moja ex znalazlal sobie mlodszego o 20 latek faceta a gdy mi sie to nie spodobalo to w czasie rozwodu chciala mnie przymusic abym placil jej alimenty bo niby ona niezdrowa:) Czy li ja mialem placic jej za to ze chcialem sie z nia rozwiesc ! .Naogladala sie filmow amerykanskich i pomieszala rzeczywistosc z fikcja ;)KOBIETY CZASEM MAJA NAPRAWDE PROBLEM Z POCZUCIEM RZECZYWISTOSCIA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no, nie tylko kobiety
faceci r贸wniez, szczeg贸lnie gdy pisz膮, ze ich ex utrzymuje si臋 z ogromnej kwoty 300 zl aliment贸w. S膮 kobiety, kt贸re staraj膮 si臋 jak najwi臋cej ugra膰, s膮 faceci, kt贸rzy kombinuj膮, aby p艂acic jak najmniej. Ale wszystko to sprowadza si臋 do tego samego - aby mie膰 jak najwi臋cej dla siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
I to koleiny argument za likwidacj膮 instytucji aliment贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wielmozna Pani
zniecierpliwiony tobie i tabletki nie pomog膮....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wielmozna Pani
no, nie tylko kobiety faceci r贸wniez, szczeg贸lnie gdy pisz膮, ze ich ex utrzymuje si臋 z ogromnej kwoty 300 zl aliment贸w. S膮 kobiety, kt贸re staraj膮 si臋 jak najwi臋cej ugra膰, s膮 faceci, kt贸rzy kombinuj膮, aby p艂acic jak najmniej. Ale wszystko to sprowadza si臋 do tego samego - aby mie膰 jak najwi臋cej dla siebie. Ale wszystko to sprowadza si臋 do tego samego - aby mie膰 jak najwi臋cej dla siebie. hm... jasne z aliment贸w 300 czy nawet 500 z艂 matka du偶o ugra dla siebie -wr臋cz b臋dzie op艂ywac w dostatku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Tu pojawia si臋 problem koleiny.... ugrania. I zas艂aniania si臋 dzieckiem .Nikt nie lubi przegra膰 ...a jak kto艣 stosuje chwyty poni偶ej pasa ....dziecko.... ....to tym bardziej nie lubi przegra膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Ps. A po za tym jak mo偶na p艂aci膰 za co艣 czego si臋 nie ma? P艂aci膰 powinien ten kto zabra艂. Natomiast ten kto zabra艂 ...jeszcze chce za to zap艂aty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iiiiiiiiiiiiii
"Ale wszystko to sprowadza si臋 do tego samego - aby mie膰 jak najwi臋cej dla siebie. hm... jasne z aliment贸w 300 czy nawet 500 z艂 matka du偶o ugra dla siebie -wr臋cz b臋dzie op艂ywac w dostatku" Powiedzia艂a osoba, kt贸ra ma zas膮dzone 800.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 miriam7140
Nie Zniecierpliwiony, nie rozumiesz istoty funkcji aliment贸w. Nie p艂acisz komu艣 ZA CO艢. Alimenty to nie forma zado艣膰uczynienia. Alimenty od jednego z rodzic贸w to jego PSI OBOWI膭ZEK wobec JEGO dzieci, znajduj膮cy swoje odzwierciedlenie w k.r.i o. Dok艂adnie Art.133, Par.1 i Art.135. Par.2 Zrozumia艂e艣 wreszcie?

Udost臋pnij ten post

iiiiiiiiiiiiii "Ale wszystko to sprowadza si臋 do tego samego - aby mie膰 jak najwi臋cej dla siebie. hm... jasne z aliment贸w 300 czy nawet 500 z艂 matka du偶o ugra dla siebie -wr臋cz b臋dzie op艂ywac w dostatku" Powiedzia艂a osoba, kt贸ra ma zas膮dzone 800. tak moje dziecko ma zasadzone alimenty 800 z艂-jego ojciec ma dobrze p艂atny zaw贸d i pracuje w Anglii nie rozumiem co niby mia艂abym i dlaczego zabrac mojemu kochanemu dziecku-przecie偶 ja nawet 偶yj臋 dla niego... ale p贸ki co niestety alimenty s膮 jedynie na papierze-nie znam adresu zamieszkania ani firmy zatrudniaj膮cej ojca mojego dziecka dziecko od 3 lat utrzymuje sama-nie dostaje aliment贸w z FA,nie dostaje zasi艂k贸w,zapom贸g,dodatk贸w...wszystko co ma dziecko jest moja zas艂ug膮 a mog艂oby mie膰 wi臋cej np kolonie letnie,lekcje muzyki,lekcje angielskiego oraz robione buty na miar臋 kt贸re kosztuj膮 250-300 z艂- dziecko ma jedna stop臋 mniejsz膮 o 5 numer贸w od drugiej-to problem bo non stop sie wywraca chodz膮c w za du偶ym bucie ...z braku pieni臋dzy kupuj臋 buty dost臋pne w sklepach obuwniczych i wypycham wat膮 puste miejsce....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Wielmozna Pani
Zaraz ci odpisz膮, 偶e dziecko nie musi miec angielskiego, nie musi miec koloni itd, bo to luksus, bo s膮 rodziny, kt贸re utrzymuja si臋 za tysi膮c z艂 bla, bla bla. Wiele z osob tu pisz膮cych uwa偶a, 偶e dziecku po rozwodzie nale偶y sie tylko chleb z margaryn膮 i u偶ywane ciuchy, a wszystko pozosta艂e to fanaberie matki i zrobienie by艂emu na z艂o艣膰 z zazdro艣ci, 偶e za艂o偶y艂 now膮 rodzin臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Ale偶 dziecko mo偶e mie膰 wszystko czego tylko mamusia zapragnie i niech mu to da. .Jest tylko warunek ....niech to robi na w艂asny rachunek.Niech nie udaje wielkiej damy i dobrej mamusi z kieszeni ojca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 miriam7140
Zniecierpliwiony Gdyby艣 by艂 takim dobrym i odpowiedzialnym ojcem, na jakiego si臋 tutaj kreujesz, to rozumia艂by艣, 偶e w tych czasach, najlepsze, co mo偶emy da膰 dzieciom, to opr贸cz mi艂o艣ci odpowiednie wykszta艂cenie, czyli start w doros艂o艣膰. I zapewni膰 to powinni dziecku OBYDWOJE rodzice, na tyle, na ile ich sta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariola wasniewska 7
wielmo偶na 5 numer贸w?? a u ortopedy nie ma jakis refundavji na takie buty, przeciez to bardzopowazna wada. napewno da sie gdzies takie buty na nfz zrobic. tak na oko ile to jest cm te 5 numerow bo dla mnie to kalectwo niemal. nie dziwne ze odsaje pod wzgledem chociazby grania w pilke.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
""" miriam7140 Zniecierpliwiony Gdyby艣 by艂 takim dobrym i odpowiedzialnym ojcem, na jakiego si臋 tutaj kreujesz, to rozumia艂by艣, 偶e w tych czasach, najlepsze, co mo偶emy da膰 dzieciom, to opr贸cz mi艂o艣ci odpowiednie wykszta艂cenie, czyli start w doros艂o艣膰. I zapewni膰 to powinni dziecku OBYDWOJE rodzice, na tyle, na ile ich sta膰."""" Ja wcale tego nie kwestionuj臋. Chocia偶 wykszta艂cenie niczego nie gwarantuje a niejednokrotnie przeszkadza. Chodzi mi oczywi艣cie o rodzaj wykszta艂cenia. Ja kwestionuj臋 spos贸b realizacji tej oczywistej prawdy. Instytucj臋 aliment贸w nale偶y zlikwidowa膰. Tam gdzie wkracza prawo stanowione ...tam mi艂o艣ci nigdy nie b臋dzie. Tam te偶 tak naprawd臋 nie b臋dzie rzetelnego i uczciwego zabezpieczenia materialnego dziecka.

Udost臋pnij ten post

Mariola wasniewska 7 wpad艂am tylko na chwil臋 wiec tak na szybko syn ur sie ze szpotaw膮,mia艂 2 operacje-pierwsza operacja polega艂a na odci臋ciu 艣ci臋gna Achillesa - druga przeprowadzona by艂a w Poznaniu-tam mu wyci臋to kilka bocznych ko艣ci od zewn臋trznej strony stopy by stop臋 wyprostowa膰 od urodzenia do sierpnia ubieg艂ego roku syn mia艂 zasi艂ek piel臋gnacyjny (150 z艂) za kt贸re mog艂am kupowa膰 buty robione na miar臋-buty musz膮 by膰 wysokie za kostk臋,ze sztywna piet膮 aprzy lewej stopie ma by膰 odwr贸cony obcas Thomasa Istotnie na samym poczatku dawa艂a robi膰 dla niego buty refundowane przez NFZ jednak prowadz膮cy go lekarz z Poznania kiedy zobaczy艂 te buty za偶膮da艂 adresu i nazwiska osoby kt贸ra te buty robi艂a-skwitowa艂 偶e buciki nadaj膮 sie dla konia!! Zaproponowa艂 mi buty robione w przyszpitalnej poradni rehabilitacyjnej jednak ich cena w贸wczas wynosi艂a 420 z艂-Nie by艂o mnie na to sta膰 tym bardziej 偶e dziecku tak szybko noga ro艣nie. Tu gdzie mieszkam buty refundowane kosztowa艂y 50 z艂 a dla dzieci sa przyznane 2 pary na rok. Dogada艂am si臋 ze sklepem kt贸ry prowadzi sprzeda偶 but贸w profilaktycznych i ten pobiera艂 miar臋 i zamawia艂 specjalnie buty dla syna zachowuj膮c wszelkie zalecenia. W zwi膮zku z tym 偶e para but贸w dla syna jest w dw贸ch wymiarach koszt but贸w wynosi od 250 do 300 z艂 w zale偶no艣ci od but贸w przeznaczonych na dana por臋 roku. W sierpniu by艂am z nim na komisji - lekarka-orzecznik demonstracyjnie podar艂a kserokopie jego opinii lekarskich,odda艂a mi prze艣wietlenia i nie przyzna艂a orzeczenia o niepe艂nosprawno艣ci. Nie ma teraz czasu by dzia艂a膰 ale w marcu mam zamiar ponownie stan膮膰 na komisji a w przypadku ponownego nie przyznania jemu orzeczenia wystapi膰 do sadu zniecierpliwiony Ja kwestionuj臋 spos贸b realizacji tej oczywistej prawdy. Instytucj臋 aliment贸w nale偶y zlikwidowa膰. Tam gdzie wkracza prawo stanowione ...tam mi艂o艣ci nigdy nie b臋dzie. Tam te偶 tak naprawd臋 nie b臋dzie rzetelnego i uczciwego zabezpieczenia materialnego dziecka. Ale偶 matki nie zabiegaj膮 o FA-matki ZABIEGAJ膭 O ALIMENTY NA DZIECI OD ICH OJC脫W KT脫RZY DOBROWOLNIE NIE P艁ACA NA SWOJE DZIECI-S膭D ROZSTRZYGA SPRAW臉 I ZAS膭DZA ALIMENTY A 呕E OJCOWIE NAWET WTEDY LEKCEWA呕膭 SOBIE WYROKI S膭D脫W ZMUSZONE S膭 WALCZY膯 DALEJ POPRZEZ KOMORNIK脫W A CI Z KOLEI Z NIEMOCY WYSTAWIAJ膭 ZA艢WIADCZENIA NA PODSTAWIE KT脫RYCH PA艃STWO WYP艁ACA W ZAST臉PSTWIE PIENI膭DZE KIERUJ SWOJE 呕ALE DO TYCH KT脫RZY UCHYLAJ膭 SI臉 OD P艁ACENIA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Matki niech najpierw zabiegaj膮 o to , by dzieci mia艂y ojc贸w.. Woda dla zupy czy zupa dla wody?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do pojeba zniecierpliwionego
to dupku naucz przedstawicieli swojej p艂ci odpowiedzialno艣ci,wybij im z g艂owy wszelkie na艂ogi i m艂ode dupy!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
Czy偶by depresja z powodu starczego wieku? A mo偶e trzeba nauczy膰 swoj膮 p艂e膰 by n贸g nie rozk艂ada艂a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja mariolaaaa
wilemozna wspolczuje i mam nadzieje ze przy drugiej komisji ci przyznaja, a nie mozna bylo sie odwolac od decyzji? sama bylas? mialas swiad贸w na podarcie zaswiadczen? ptzeciez to szopka za kt贸ra sie powinno bekn膮膰! na drugi raz miej dyktafon lub kamerke jakos zainstaluj i nagraj te suki kimisyjne jesli uznadza ze stopa 5 rozmiar贸w to git majonez i wszystko jest ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶ona jego 33
podnosze bo ciekawy temat i ca艂kowiecie sie zgadzam z autork膮! Zniecierpliwiony ma wiele racji ale tylko ci nie za艣lepieni pieniedzmi a kochajacy naprawde swoje dzieci sa w stanie dostrzec m膮drosc wypowiedzi tego cz艂owieka!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a w czym niby
Zniecierpliwiony ma racj臋? Jeste艣 alimenciarzem czy neksiar膮? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak sie pytam
To trzeba byc alimenciarzem czy neksiara 偶eby zgadzac sie z kim艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 miriam7140
偶ona jego 33 podnosze bo ciekawy temat i ca艂kowiecie sie zgadzam z autork膮! Zniecierpliwiony ma wiele racji ale tylko ci nie za艣lepieni pieniedzmi a kochajacy naprawde swoje dzieci sa w stanie dostrzec m膮drosc wypowiedzi tego cz艂owieka! Zapewniam Ci臋, 偶e "m膮dro艣膰" Zniecierpliwionego dostrzega si臋 wy艂膮cznie czytaj膮c pierwsze kilka jego post贸w. Natomiast w momencie pr贸by dyskusji z Nim, czar pryska. Teoretycznie, co do pewnych za艂o偶e艅, niew膮tpliwie ma troch臋 racji. Natomiast problem jest z praktyk膮. Cho膰by dlatego, 偶e 艣wiat nie jest czarno-bia艂y. Zniecierpliwiony z uporem maniaka twierdzi, 偶e ka偶da kobieta jest z艂膮 matk膮, 偶e zale偶y jej wy艂膮cznie na pieni膮dzach, 偶e do kobiety nale偶y wy艂膮czna odpowiedzialno艣膰 za wszystko, co dotyczy dziecka etc. Niew膮tpliwie s膮 matki, kt贸re na to miano nie zas艂uguj膮. I tu sprawdza si臋 teoria Zniecierpliwionego. Tylko, 偶e istniej膮 te偶 prawdziwe Matki, skrzywdzone tak jak i ich dzieci przez swoich by艂ych m臋偶贸w/ojc贸w. I na ten "przypadek" 偶ycia, Zniecierpliwiony pomys艂u nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakie m膮dre ???
Co艣 dziwnie rozumiesz m膮dro艣膰. Jakie m膮dre wypowiedzi Zniecierpliwionego? No jakie ???? Bo ja mam wra偶enie 偶e jego wypowiedzi s膮 psychiczne i obsesyjnie wykrzywione. A na dodatek niesp贸jne logicznie. Psychicznie uszkodzony facecik....egoistycznie sk膮py dla swoich dzieci....i straszny materialista....dzieci utopi艂by w ma艂ej ka艂uzy , byleby zachowac dla siebie te marne grosze nazywane alimentami.........on jest psychicznie pazerny na kas臋 i nie posiada odpowiedzialno艣ci ojcowskiej...i o to walczy. Raczej niech Zniecierpliwiony zawalczy z ojcostwem aby ojcowie nie byli ojcami...z ojcostwem precz a do tego logiczne uzupe艂nienie...z seksem precz aby nie by艂o ojc贸w.

Udost臋pnij ten post