Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sammmaa nie wiem

ile macie ubranek dla dwuletniego dziecka?

Polecane posty

Gość mabuahahahahahaha
nie wiem tylko czy zdajesz sobie sprawę czym grozi bycie strasznie wysoką osobą. ale pustak pustakiem pozostanie

Jak można cudze dziecko nazwać wybrykiem natury? dlatego że jest wysokie? moje tez z tych wyższych, ma 98 cm ciuchy kupujemy na 3 latka. Ile ubranek ma? jedna komodę, nie liczyłam przyznam szczerze ale na pewno nie po 20 sztuk spodni czy bluzek.

Gość gjhkcgkgkc
to oświeć mnie czym grozi taki wzrost??? widzę, że trafiłam w Twój czuły punkt i masz kompleksy z powodu wzrostu swojego dziecka

Gość mabuahahahahahaha
chocby tym ze u osób bardzo wysokich zwiększa się ryzyko zachorowań na nowotwory... moje dziecko nie jest niskie i nie musze sie martwic o jego wzrost ja sama nie mam 165

Gość gjhkcgkgkc
u mnie w rodzinie wszyscy są wysocy, w rodzinie męża też, a nikt nowotworu nie miał;// to skoro nie przejmujesz się wzrostem swojego dziecka, to co sie tak bulwersujesz wzrostem mojego.dlatego, że jest wyższe niż twoje???

mabuahahahahahaha ale na siłę wymyślasz :o większy procent stanowią wyziewy kominów fabrycznych azbest czy spaliny samochodów a Ty straszysz człowieka który ma wysokie dziecko. Zastanów się dziewczyno, wzrostu nie zmienisz ale możesz zezłomować samochód wtedy będzie mniejsze ryzyko nowotworu dla wszystkich.

Gość mabuahahahahahaha
szczerze mówiąc myślałam że jaja sobie robisz, ja mam córę więc to norma że może być niższa.nie każdy może mieć raka ale taka opinia chodzi odnośnie osób pow 200cm wzrostu tak jak problemy ze stawami itp

Gość phi to mój się jeszcze w 86
choć ledwo ledwo ale mieści a w lata skończył latem :D 92 jest idealne, a 98 troszkę za duże.... rozmiar 110 jest dla przedszkolaka - ja bym się martwiła jakby moje dziecko tak szybko rosło! Mój synek chodzi do żłobka i większość dzieci w grupie jest właśnie jego wielkości, ledwie kilkoro trochę wyższych i są to dziewczynki zazwyczaj, więc ty pani na "g" nie masz się czym szczycić, bo twoje dziecko to odmieniec, a nie nasze :P

Gość mabuahahahahahaha
nie nie straszę tylko ostatnio oglądałam program o takich olbrzymach. nie dość że statystycznie tacy ludzie szybciej umierają to często chorują na raka, choroby serca, siadają stawy, więzadła itd...wystarczy poczytać by się dowiedzieć. ja osobiście bym się martwiła gdyby moje dziecko w takim tempie rosło a na pewno nie przechwalała bym się tym na forum i ubliżała dzieciom które mają prawidłowy wzrost w stosunku do wieku. zastanów sie kobieto nad sobą

Gość phi to mój się jeszcze w 86
mi się takie przerośnięte dzieci kojarzą z chemicznym żarciem faszerowanym hormonami, w szkole miałam taką koleżankę, której rodzice mili fermę kurczaków, jedli często to mięso i ona od tego była o głowę większa od innych dzieci, a włosy na nogach miała jak stara baba, chłopcy się z niej śmiali :O

Gość mabuahahahahahaha
powodem może być chemia nie zaprzeczam. natomiast to o czym ja piszę to choroby jakie mogą dotknąć osób strasznie wysokich.

Moje dziecko jest wychowane na organicznym jedzeniu wiec to nie to, ma wysokiego tatę (zresztą jak byłam w ciąży i mierzyli go jeszcze w brzuchu to dziwili sie ze tak niska mama (160 cm) nosi tak długie dziecko i mówili że cały tata będzie (maż jest wysoki i synek jest jego małą kopią), mieści sie w siatce centylkowej na 97 centylu, lekarze mówi że jest wszystko ok, wydaje mi się że martwić to się należy jak dziecko wyjdzie poza normę (siatkę) phi to mój się jeszcze w 86 ile Twoje dziecko ma wzrostu? czasem ciuchy sa na dany rozmiar a na dłużej wystarcza.

Gość poco na co w jakim
mój syn ma 4 bluzy 2 swetry 6 rajstop 6 par skarpet 4 x spodnie 3x podkoszulki z krótkim rękawem 4x podkoszulki z długim rękawem 4 czapki 3 szaliki 3 rękawiczki kombinezon kurtkę zimową

Po co Wam dla dwuletnich chłopców rajstopy? nie pytam ze złości po prostu nie wiem, mój nie ma ani jednej pary, kiedy ubieracie im te rajstopy?

Gość jbdw
mój młody biega w rajtuzkach po domu. no a mocną zimą- pod spodnie można włożyć na spacery ale na podomowe są bardzo wygodne dla dziecka- tanie, więc zdarte kolana nie są tragedią. to super sprawa:)

Strasznie dużo ubranek mają Wasze dzieci. Ja przyznam szczerze dokładnie co do sztuki to nie wiem ile czego syn posiada. Ale na pewno nie ma 10-15 par spodnie czy 20-30 bluzek. A co do wzrostu, to każde dziecko rośnie w swoim tempie. To, że jedno ma teraz ponad 100cm nie znaczy, ze w przyszłości również będzie wysokie, i w odwrotną strone- to które teraz jest niższe, moze potem przegonić wszystkie. 102 cm to faktycznie wyższy 2 latek, ale żeby znowu olbrzym, to nie wiem. Akurat w moim środowisku to chłopcy tak mają między 95-100cm w tym wieku. Mój syn sam ma 98 cm, a my do wysokich nie należymy- ja mam 163,a mąż 178. W każdym razie jak pisałam wcześniej, to że teraz wyższy to nie znaczy, ze kiedyś nie może być jednak tym niższym :)

annnnnnna- serio nie zakładasz już synkowi w ogóle rajstop? Nawet jak temperatura spada już poniżej 0? Ja to sama jestem zmarźluchem i nie wyobrażam sobie zimą bez rajstop chodzić :P a co dopiero taki maluszek. I fakt, po domu rajstopki świetna sprawa.

Gość barani łeb z ciebie o
kurtek - 8 next i zara buty - 8 kolorystyka do kurtek do tego czapki i szaliki pod kolor jeansy - ok 12szt sztruksy - 14 szt dresy komplety - 19 szt legginsy - 25 par rajstopy - ok 30 par nexta bluzki na dł rękaw ok 22 golfy - 10 szt podkoszulki ok 30 par 7 kamizelek 5 bezrękawników 12 spódnic 17 sukienek i kupuje nadal :P

Gość Leppszsza
60 bluzek z dł.rękawem 65 z krótkim 60 ciepłych bluz 39 swetrów grubych 30 swetrów cienkich 20 pełnych dresów ciepłych 15 cienkich 24 pary spodni (ciepłych i cienkich) 3 komplety narciarskie 60 par rajstop 30 par podkolanówek 20 par skarpet 60 par getrów 12 piżam 18 czapek 12 szalików bielizna w setki 12 par rękawiczek

Gość Leppszsza
12 kurtek luzem (bez kompletu) - przejściowych i zimowych 6 par kozaków 3 pary trzewików ocieplanych 3 narciarskie nauszniki 3 pary ciepłych kapci :D

Gość barani łeb z ciebie o
lepszaaa ja sobie jaja robie ale Ty bijesz na łeb :P

Gość Leppszsza
3 suknie karnawałowe 1 strój karnawałowy (przebranie) 5 kombinezonów do spania 1 szlafmyca komplet lokówek z gąbki :D

Zwariowana mamuśka nie zakładam rajstop, zimą pod spodnie zakładam takie getry bez stópekhttp://www.ebay.co.uk/itm/BABY-TODDLER-BOY-GIRL-LEGGINGS-TROUSERS-PANTS-TIGHTS-/200651681317?pt=Baby_Clothing&var=&hash=item746c08adf4 i skarpety, rajstopek nigdy nie mieliśmy, a ja też z tych zmarzluchów ;) po domu biega w spodniach dresowych a latem w krótkich spodenkach.

Gość Leppszsza
1 lizeska 3 szlafroki ręczników kąpielowych 15 3 stroje i czepki pływackie :P :P :P

Gość Leppszsza
3 kapelusze przeciwsłoneczne

Gość mammamiaxxl
31 kórtek na karzdy dzień 62 rajstopy na zmiane, albo podwujnie 100 skarpet pod kolor czapeczek 50 czapeczek 75 renkawic na wszelki wypadek 7 majtek 100 bluzeczek, bo sonsiedzi mogo widziec 90 butuf ma 109 cm wzrostu, 14 miesiency gra na gitarze, chodzi nam po fajki do nocnego i porzycza muj stanik na dyski wy pierdo lnięte tłumoki

Gość pocahontas8k
Ja nie mogę... rzeczywiście różnica pomiędzy tymi leginsami i rajstopkami jest WIELKA :) masakra... Moje dziecko odkąd tylko nauczyło się chodzić cały czas po domu śmiga w rajstopkach (ma 16 miesięcy- prawie) i nie widzę w tym nic dziwnego. Jest mu wygodnie, nic mu się nigdzie nie ciągnie itp.

Gość pocahontas8k
A tak poza tym wypowiedzi co niektórych są na bardzo niskim poziomie... Żenada po prostu...