Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bez snu...

Czy macie jakieś sposoby na bezsenność????

Polecane posty

Gość Bez snu...

Witam,Czy ktoś ma problemy ze snem i może sobie z tym poradził????Może myślicie o czymś szczególnym co pomaga np: liczenie baranów itp. chociaż na mnie to nie działa, bardzo proszę o pomoc.Dodam ,że zasypiam ok. godziny 3-4 , a budzik dzwoni o 6.00.

Gość vi-
mnie pomaga ciepłe mleko i czytanie. Czytam pół godzinki i siuuuu do łózka -pomaga :) a też zdarza mi się, że się kręciłam w łóżku kilka godzin...

Gość Bez snu...
Jak biorę melatoninę zasypiam bez problemu, gorzej jak nie wezmę-problem wraca, a chyba nie można brać długo:(Mleko wypróbowane- nie działa:(Ogólnie totalna masakra

Gość Czyński
Trzeba za dnia popracować fizycznie to sen sam przyjdzie.

Też mam z tym problem czasami. Na mnie żadne zioła nie działają. Przede wszystkim ograniczam się do jednej kawy dziennie, bo jak wypije 2 lub 3 to już pół nocy z głowy. Żadnej coli, energetyków czy mocnej herbaty popołudniu.... Tak jak ktoś wspominał wysiłek fizyczny jest rownież bardzo dobry. Jak wyjdę o 21 pobiegać na dwór z psami, to zasypiam jak niemowlę o 22 :).

Gość marta_ang
mnie kiedys znajoma podsunęła pomysł żeby jak już się położe do łózka zacząc intencywnie "meblować" w wyobraźni swoje wymarzone mieszkanie. na nią to działa na mnie niestety nie bo wymyslilam osbie wszystko co do szczegółu a i tak ne zasnęłam i w rezultacie wstałam mocno wyczerpana. teraz od niedawna uzywam kominka do aromaterapii, zapodaję taka gotową mieszanke olejków dr beta, łądnie pachnie a ja sie jakoś tak wyciszam i w końcu jednak zasypiam. myśle że w moim przypadku winę za problemy ze snem ponosze osobiści, mam taki charakter że za mocno wszystko przezywam, przejmuje sie i analizuję. stres sie gormadzi i cąla chodze spieta....

Gość Aniiia34
Sport, czytanie książek, praca... ale najskuteczniej na mnie działają tabletki Forsen i od razu móię to żadne silne tabletki, mają naturalny skład: melisa, magnez, witamina B6, szafran, więc przyjmuję je bez obaw o uzależnienie.

Gość Camparia25
Forsen jest dobry bo ma az dziesciec skladnikow aktywnich, zadzialal nie tylko na mnie, moj chlopak mial problemy ze snem wiec kupilam mu paczke, teraz stosuje i wreszcie chodzi spac wtedy kiedy trzeba, a co najwazniejsze wstaje wyspany do pracy.

Ostatnio jak nie mogę spać to wskakuję na orbitrek, 15 minut w dobrym tempie i jak się zmęczę to zasypiam od razu. Ewentualnie 1 piwo na szybko i się chce spać, ale to lepiej od czasu do czasu A tak wogóle to żeby dobrze spać to trzeba w dzień sie porządnie skatować, praca, siłka, ćwiczenia i człowiek pada z nóg.

Gość bhdrfiueyrfu
ja tez ciezko zasypiam, rzadko kiedy wczesniej niz 3-4. mam sposob, ale stosuję go bardzo rzadko, mianowicie wylaczam TV, radio i inne glosne rzeczy, musi byc cisza, klade sie na lozku na plecach, rece wzdłuż tułowia. Nie moze byc ani za goraco, ani za cieplo. I lezac tak z zamknietymi oczami, wpatruje sie w ciemnosc pod powiekami. Wypatruje tam ksztaltow, kolorow, staram sie oczyscic umyl poprzez wpatrywanie sie w to, co mam przed oczami. Zazwyczaj wystarczy mi 30 minut i zasypiam w tej pozycji. Ale nie stosuję tego dosyć często, ponieważ oczyszczanie umysłu... męczy :P

Gość eqeqweqwewq
a czemu ni e mozna brac melatoniny długo? Ja biorę od lat... To przeciwutleniacz co dodatkowo chroni przed rakiem...

Gość eqeqweqwewq
działa obnizenie temperatury w pokoju, regularnosc kładzenia się, spacery przed albo wysiłek nie działają, tylko podnosza cisnienie, alkohol pomaga zasnąc, ale potem sie często człowiek budzi, gorąca kąpiel tez działa podobnie do obnizenia temperatury, lezenie nieruchomo, niemyslenie o niczym, tylko wyobrazanie sobie cze3goś

Moj chlopak tez chwali sobie forsen, dla mnie to jak placebo... Moj sposob na sen to lektura komentarza do ustawy o gospodarce nieruchomosciami. Recze, ze dziala.

To też niezawodny sposób na sen Z czasów studenckich pamiętam Ustawę o rachunkowości, kto nie zaśnie po 3 stronach to mu już nic nie pomoże

Gość A może to jest po prostu
Trzeba pobiegać, wywietrzyć mieszkanie a sen sam przyjdzie.Ja nie mam problemu z zaśnięciem, po kąpieli natychmiast usypiam jak niemowle.

Gość mop z wiadra
ja mam ten problem, ze jak na drugi dzien mam jakies stresujace wydarzenie to nie moge zasnac, i co na to brac? zeby nazajutrz byc rzezka i wypoczeta?

Gość Biała Kama
Polecam również Forsen, który na mnie działa autentycznie odprężająco co w konsekwencji pozwala mi zasypiać. Bezsenność która mnie dopadła juz jest opanowana. Pozdrawiam nocnych Marków

Gość romułald
a jak wygląda drugi dzień po forsenie? świeżutko, bez zamulania? ;)

Gość najeść się
do syta. u mnie zawsze działa.

Gość doniecka
najeść się do syta przed snem? no nie wiem ;)

Gość Mona Iza
Biorę Forsen i świetnie czuję się następnego dnia, tak jakby nastrój polepszał się nawet. Polecam ten preparat :)

Gość romułald
A dostanę Forsen bez recepty w aptece?

Gość FanaBella
Spróbowałam Forsen po tak pozytywnych rekomendacjach i zadziałał. Dziękuję za dobrą radę. Mój dzień wygląda wreszcie normalnie i nabrałam chęci do działania.

Gość Camparia25
Hejka, godzine temu wzielam Forsen, juz ziewam, milo mi ze moglam polecic, dobranoc :*

Gość Camparia25
Forsen kosztuje okolo 22 zl, za 30 tabletek, to chyba nie jest wygorowana cena, nie sadzicie? :)

Gość hejhejhejj
Na Allegro taniej ;)

Gość tulipan123
Najlepiej nie wspomagać się zadnymi tabletkami, porządnie zmęczyć się fizycznie w ciągu dnia, być cały dzień w ruchu. Nie leżeć w łózku i nie odsypiać. Przyczyną bezsenności w prawie wszystkich przypadkach jest stres - zmartwienia, problemy , napięcie w ciągu dnia, nieumiejętnośc poradzenia sobie z różnymi problemami/wyzwaniami,/obowiązkami jakie mamy albo jakie sobie narzucamy. unikać stresu i go zwalczać. Wiem co mówię bo mam za sobą leczenie ciężkimi psychotropami z powodu bezsenności. Nie wikłajcie się w sidła tabletek nasennych, na pewno nie jest to dobre rozwiązanie. Wyjście z nałogu środków usypiających jest trudniejsze niż wyjście z bezsenności. Przestrzegam wszystkich którzy pomyśleli o lekarzu.

Gość ratatatat
a co z zioło-lekami?

Gość taaaaa....
mój to siedzenie na durnej kafe

Ja mam na telefonie ściągniętą aplikacje: Relax and sleep, są tam różne monotonne dźwięki, można sobie zrobić własny mix, albo wygenerować losowo, ustawić ile minut ma "buczeć". Mi to pomaga, jak ktoś odkurza to od razu czuje się senna, więc włączam sobie tam odgłos odkurzacza i idę w kimę. A jak to nie pomaga, to polecam książkę z Chemii leków, albo Technologii Postaci Leku, znużenie gwarantowane ;] Najbardziej działa jak zbliża się kolokwium.