Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za chwile mama 28l.

jak wygląda przyjęcie do szpitala??? pomocyyyyyyyy

Polecane posty

KObiety a co moze się stać w autobusie. Pewnie to samo co w samochodzie. Tak jak ci ktoś napisał - nie bierz całej toby tylko najpotrzebniejsze rzeczy spakuj w jedną małą torbę.

Gość za chwile mama 28l.
przy normalnym ulozeniu pewnie by mi pozwolili pochodzic jeszcze kilka dni, ale przy posladkowym to pewnie mnie zatrzymaja i za dzien-dwa zrobia cc. wezme rzeczy dla siebie a maz mi reszte dowiezie.

ja jej nie krytykuje tylko radze... maz gdyby chciała to by sie zwolnil moj pracuje i jakos dostal na dzien gdy juz rodziłam... bo 2 mial wolne ale 10 zadzwonil i dostał wolne bez problemu... a co do cc nie pomoge bo rodziłam siłami natury :) z tego co wiem to spokoj tylko i wyłacznie spokoj... wszystko bedzie dobrze nie martw sie... trzymam kcuiki

Anastazja to ci zazdroszczę, bo mój niekoniecznie będzie mógł się zwolnić na okoliczność porodu. Zwłaszcza jak przed weeknedem wypadnie;-P

Gość za chwile mama 28l.
mysle, ze mi powiedza o planowanym na konkretny dzien cięciu - wtedy maz wezmie wolne. czy te 2 dni okolicznosciowego przysluguja np. na porod, czy dopiero na podstawie aktu urodzenia?

anastazja życie nie zawsze jest takie jak byśmy chciały. niestety w Polsce ciężko się żyje a i o pracę trudno. jak rodziłam córkę też do końca nie wiedziałam co będzie bo mąż pracował wtedy ponad 500 km od domu. a że lekarz wyznaczył mi termin wizyty w szpitalu to jakoś udało mu się załatwić wolne chociaż było ciężko. i była opcja że pojadę do szpitala autobusem( na tę wizytę) i to ok 70 km, i nie mam nikogo kto miałby mi pomóc. autorko będzie dobrze! ważne żeby maleństwo było zdrowe.

Dopoki sie nic nie dzieje, to badz spokojna. Jedz do szpitala na to ktg, jesli z dzieckiem wszystko w porzadku to tak z nienacka ci operacji nie zrobia, porobia raczej najpierw badania, chociaz 40 tydzien to raczej beda sie streszczac. Do operacji i tak nie bedzie ci potrzebna twoja koszula, wiec mozesz spokojnie torbe zostawic, wez tylko komplet rzeczy dla dzieciatka- w razie jakby mialo sie narodzic w pospiechu. Zreszta i tak jakbys miala lezec na stole to maz przyjedzie i ci wszystko przywiezie. Idz na oddzial na ktg, tam ci pwiedza co robic pozniej. Powodzenia :)

Mój "stary" jak zbliza się Weekend to ma taka padakę w robocie, że szkoda mi go. Wiem, bo sama pracowałam w tej firmie... Nie ma, że boli, że żona rodzi, albo coś... Mam nadzieję, że nie będę rodzić w piątek.... ;-P

kobietki ale ja nie mowie o mezach ktorzy pracuja z dala od domu to wtedy rozumiem taka sytuacje ze nie moze byc z wami... ja z miom tez pracowałam w jednej firmie to na produkcji a zapewne wiecie ze praca na produkcji to jedna z najgordszych tez mi go zal zapierdziela po 12 godzin prawie dzien w dzien... na szczescie w dzien porodu był ze mna ale juz przy samych partych był na korytarzu nie chciałąm zeby na to patrzal... :

Gość kotka w papilotach
Mimo, ze jestem kobieta to uwazam, ze baby sa wredne. Słuchaj Kochana, wez tylko najpotrzebniejsze rzeczy - czyli te, ktore przydadza sie aby wejsc na oddział. Tzn. koszulka, kapcie, ewentualnie szlafrok no i woda. Reszte niech przywiezie Ci maz ale radze z własnego doswiadczenia spakowac torbe w domu (ta, ktora przywiezie małzonek) by niczego nie zapomnial przywiesc Ci wieczorem. Teraz wyluzuj, zrelaksuj sie i mysl pozytywnie. Pozdrawiam serdecznie!

Gość mała wredota
śmieszne... są różne prace i nie zawsze można sobie tak od reki wolne wziać czy zwolnić sie nawet jak sie na miejscu pracuje... tak trudno to zrozumiec??? "baby" tu z igły widły zrobiły:( ot i cała kafe

Dokładnie. Niektóre tu zrobiły z igły widły. Niektórzy mają taką pracę, żę choćby się paliło to nie mogą się zwolnić. Też będę miała z moim problem, bo jeśli będę miała zaklepany termin na cc to ew. można by napisać podanie o urlop a jeśli poród nastąpi znienacka to jeżeli mój będzie na służbie to za żadne skarby nie może się zwolnić. Pełna służba trwa 12 godz. i nikt w tym czasie nie może go podmienić.