Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hebel

Jak poradzić sobie z upokorzeniem?

Polecane posty

Gość hebel

Może ktoś będzie wiedział jak sobie z tym poradzić? mam 30 lat, maturę zdałam z wyróżnieniem, znam j.obcy,posiadam prawo jazdy oraz kilka bezsensownych kursów itp, jestem solidna, wartościowa,niektórzy twierdzą, że nie brzydka a w dodatku bardzo bardzo nieszczęśliwa. Przez 8 miesięcy szukalam pracy, bylam wszędzie, chodziło mi głównie o pracę za minimum najniższą krajową i nic nie znalazłam albo mają zajęte etaty, albo dają do zrozumienia , że za stara do sklepu z ciuchami, w biurach i urzędach trzeba mieć znajomości, bylam na rozmowie w mięsnym, ale wkońcu zatrudnili kogoś innego bo miał doświadczenie , zaczęłam się martwić gdy po złożonych cv w 6 biedronkach w moim mieście po dwóch miesiącach nadal nikt nie odpowiadał, nadal nikt nie zaprosił mnie na rozmowę kwalifikacyjną? Kiedyś ucząc się dawalam z siebie wszystko, jestem po szkole chemicznej, nigdy nie pracowalam w zawodzie bo nie było zapotrzebowania,dziś wszystko robią komputery więc raczej mój zawód już na pewno się nie przyda. I oto jest!!! Znalazlam!!! Długo wyczekiwaną pracę ( dodam że po znajomości bo etat się zwolnił - komuś się noga powinęła) , i tak o to zostałam sprzątaczką w bloku mieszkalnym i wszystko stracilo sens. Powiedzcię proszę jak dać radę z upokorzeniem i wstydem, jest mi głupio przed ludźmi, bo pewnie myślą, że się nie uczyła to musi teraz klatki zamiatać, a te wszystkie paniusie idące z dziećmi na spacer, albo po zakupy, widzę ich pogardę w oczach, widać, że czują się lepsze ode mnie, jakbym była czlowiekiem gorszej kategorii. Nie wiem ile tak dam radę, nie wiem co robić? A tak poza tym to praca naprawdę nie jest taka zła -płacą wystarczająco, godzinowo jest nieżle, jak zrobię swoje mogę iść do domu. Kiedyś za te pieniądze po 12 godzin tyrałam, a teraz przed 13stą jestem w domu. Tylko jak pokonać krzywe spojrzenia ludzi. Dlaczego muszę się wstydzić za coś na co nie miałam wpływu? Czy to nie nasz rząd powinien się wstydzić? Najgorsze w tym wszystkim jest to, że moj syn powiedział dzisiaj, że on już wie ,że niewarto się uczyć. I co ja mu miałam powiedzieć? Poczulam się jakby ktoś mnie strzelił w twarz.

Gość a jesli nie ulatwi....
dobra, dawaj mi te prace ;) Ja sobie posprzatam a potem bede miec fuuuulll czasu na szukanie normalnej pracy :) To co? Dajesz mi namiary? :)🖐️

halo taaam!;)🖐️ to co, dajesz te namiary? ;)

Ok, matura z wyróżnieniem, ale jaki masz zawód? Sorki, ale to przecież nie nowość, że matura jest tylko etapem zdobywania wiedzy i umiejętności.

Gość hebel
nie wygłupiaj się proszę :)

Gość hebel
jestem laborantem chemicznym

jakie miasto?

Gość hebel
nie podam bo jeszcze ktoś się zorientuje, a co do ofert pracy to wiem, że są ale jak przychodzi co do czego to tak jak pisalam powyżej. Ale dzięki za wszystkie info.

Gość xzxzxzxcxcxcxcxc
hebel ty sie nie wstydź. wstydzić to się powinny k u r w y co dają d u p y, co mają sponsorów, one się pownni wstydzić a nie ty. moja matka pol zycia byla sprzataczką, teraz opiekuje sie dzieckiem.

Gość hebel
wiem że nie powinnam się wstydzić, ale to silniejsze ode mnie.Nie tak wyobrażałam sobie swoje życie. Czuję że mi nie wyszło... jak nieudacznik życiowy...mam ochotę się jutro nieobudzić.

Gość Malutka Miki
ale to twoja pierwsza praca??? wieku 30 lat?

Gość phi popatrz z góry
na tych co patrzą z pogardą i olej ciepłym moczem! Masz pracę, która daje pieniądze i ci odpowiada, to zlewaj ludzi! Moja koleżanka, miał firmę w Pl - była wilka właścicielka, US zrbił kontrolę - miał kupę kłopotów, rzuciła to wszystko i teraz sprząta w Austrii i jest super zadowolona, olała prestiż ciepłym moczem, ma kasę i praktycznie 0 stresu.... prestiżem się nie najesz.... paniusie na ciebie patrzą z pogardą, a w domu pewnie główkują jak związać z koniec z końcem, bo nie mają roboty - tak o tym pomyśl!

Gość Malutka Miki
a dzieciak rozpuszczony, ile on ma lat? powinien dostac wpierdol

wiem co czujesz. Ale olej sytuacje.Nie możesz sie przejmować pierdolami.Głowa do góry. lepiej sprzątac niz sie puszczać :-)

Gość hebel
syn ma 12 lat. To nie jest moja któraś z kolei praca ostatnio pracowałam jako sekretarka w małej firmie, ale rządy się zmieniły i następny szef nie chcial mnie bo mial kogoś swojego na moje miejsce

napisze Ci cos:czlowiek czasem pracuje za niewiele wiecej i ma odpowiedzialna prace,e ktora jak na zarobki jest zbyt odpowiedzialna a Ty masz luz :)

Gość hebel
dziękuję wszystkim za dobre rady. pozdrawiam i życzę milego wieczoru.

Gość Barnaba Trawa
Mieszkam pod Wieliczka i u mnie we wsi mieszka k***a z kunkubentem. Nie wiem czy sie nadal k****, ale ma dziecko z tym konkubentem.

Gość onanenka
Nie przejmuj sie! Ja mam 19lat i sprzatam biurowce! Nikt nie powiedzial,ze zycie bedzie cudne. Ja uczeszczam do szkoly kto wie jak bedzie dalej? A ty moze znajdziesz wkoncu swa wymarzona prace.. Zyj dla siebie nie dla ludzi. Ludzie sa rozni jeden Cie za to poszanuje,a drugi zgnoi. Nie waryo dla ludzi. A do takich paniusi po prostu sie usmiechnij i powiedz dzien dobry ;) najbardziej ich zaskoczy Twoja radosc!! Ponadto zarazisz ich ta radoscia i przestana tak obserwowac. Zdaj sobie sprawe ze swojej wartosci,ze znasz ja.. Wiesz kim naprawde jestes i ile z siebie w zyciu dalas. A to jaki los mialas napisany to musisz go przezyc. Kazdy z nas ma swoj scenariusz uszykowany za zycia w brzuszku naszych mam. Musimy go po prostu przezyc,gdyz i tak nie mamy na niego wplywu. Pewne jest tylko to,ze bez zgledu na to jaki napisano kazdemu z nas... To i tak on zawsze prowadzi nas do szczescia ! Pozdrawiam. ;)