Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikttegonie przewidzial

Tragicznie wpadlam :(

Polecane posty

Jestem zalamana,stosowalismy prezerwatywy Durex caly czas,nie mam pojecia jak to sie moglo stac ?! Dzis test pozytywny,mam juz dwojke dzieci :( Rozwazam aborcje,nie najezdzajcie za to ,moje dzieci to diably fizycznie nie dam rady..:(Masakra siedze i wyje..To byla przerwa w leczeniu jajnikow od tabletek anty ...

Gość rampaparammm
Idz do lekarza, test często daje błędny wynik, poza tym wychowałaś 2 i z 3 dasz rade, nie płacz!

Mam torbiel...To juz 3 dzien od terminu miesiaczki...My naprawde uwazalismy ..ale pomimo torbiela nigdy nie spoznial mi sie okres ?! i to mnie zmusilo do wykonania testu..

Gość anutek123
Ja miałam tak samo. Miałam dwoje dzieci. Pół roku temu urodziło się trzecie i nie ma problemu. Jest najgrzeczniejsze.Dasz radę. Jak to mówią trzecie samo się wychowuje.

;( Dla mnie to masakra i szok...Ja niedawno zaczelam szkole ,mam plany a drugie dziecko jeszcze male 2 lata :(

Czy mozliwe ,ze test przt torbielu daje omylny wynik ? Zrobilam dwa na pierwszym druga kreska widoczna mocno na drugim slabsza,oba z jednej firmy..paskowe..

Gość jeśli masz wątpliwości
z tego co czytałam to właśnie torbiele dają często zafałszowany wynik testu. Znaczy pozytywny kiedy ciąży nie ma. "Czy w przypadku, jeśli wynik testu jest pozytywny, może to oznaczać coś więcej niż normlną ciążę? Pozytywny wynik testu, może rownież świadczyć o np. torbielach na jajnikach lub ciąży pozaustrojowej, które to wpływają na podwyższenie poziomu hCG i mogą być przyczyna fałszywego wyniku pozytywnego."

Gość jak sie ma torbiel to ona
moze wplynac na wynik testu, czyli pokazac ciaze, gdy jej nie ma idz do lekarza

Witam. Ale spoznia mi sie miesiaczka i dwa testy tak nagle pozytywne,ja torbiel mam juz dluzej i tak nie bylo,dzieki za info..zaraz bd dzwonic do lekarza,mieszkam za granica i tutaj wszystko na odwrot,nawet bety z krwi nie robia,wiec skad sie dowiem czy to to czy nie ?

Ale jest szansa ze moze to nie ciaza,cholera oby :(

Spokojnie nawet jak to jest ciąża to jakoś dasz sobie radę. O Aborcji nie myśl sama zresztą masz 2 dzieci czy wyobrażasz sobie że mogłoby ich nie być

Gość ja znam taki przypadek
a robiłaś wcześniej testy że piszesz ze tak nie było?

Gość paxa
na takie ewentulanosci przewidziana jest tabletka escapelle. przy uzywaniu prezerwatyw warto myslec o tej tabletce bo nikt nie daje gwarancji ze gumka nie peknie.

Gość ze swojego doświadczenia
Mogę Ci powiedzieć że mam torbiel i @ spóźniał mi się prawie tydzień a test raz wyszedł pozytyw a potem negatyw więc zgłupiałam i poszłam do lekarza a on powiedział mi że mam duży torbiel :( Też się teraz stresuje bo teraz 17-18 powinnam dostać @ a nie dostałam ale na razie nie chce myśleć czy to wpadka czy po prostu torbiel daje o sobie znać.Nie martw się ja mam dwie córki tam mała to łobuz nie z tej ziemi i do tego ma rok i 3 miesiące więc u mnie będzie załamka

"tragicznie" to Ty nie wpadłaś, nie masz pewnie 14 lat, Twoi rodzice nie wywalą Cie z domu, nie była to ciąża spowodowana gwałtem, bądź kazirodcza, więc nie przesadzaj. Nie dasz fizycznie rady? To poprosisz o pomoc mame, babcie, ciocie, wujków, rodzeństwo. To nie jest koniec świata, o jednego diabła więcej, a na pewno za jakis czas nie bedziesz wyobrazala sobie zycia bez niego. To nie jest tragedia, uwierz mi. Pozdrawiam i daj znac jak przemyslenia

Czytajcie ze zrozumieniem ! Wpadlismy uzywajac prezerwatywy od A-Z.Jestem po wizycie,to ciaza 5 tydzien dziekuje za wszystkie wypowiedzi :(

Ale my tutaj zyjemy sami bez rodziny..Ja starsza corke musze prowadzac i odbierac ze szkoly itd..Jak jedna zachoruje musze oboje brac do lekarza,bo nie mam z kim zostawic,przypadkow bym wyliczla (roznych z 200 w tej chwilii sobie jakos radze,ale z 3 to juz bedzie hard -core :( Ciezko podjac decyzje jakakolwiek,jak wie sie ze obu bedzie sie zalowac,nie planowalismy wiecej dzieci..mamy duza roznice wieku miedzy dziecmi,drugie bylo dlugooo planowane,a tutaj nagle taki cios :(

jak bardzo kochasz swoje dzieci? Pewnie życia sobie bez nich nie wyobrazasz, wiec nie mow ze bedziesz zalowala jesli nie urodzisz 3 dziecka :) niedlugo starsza corka dorosnie i bedzie Ci pomagac, a swiadomosc aborcji swojego dziecka bedziesz miala przez cale zycie i pewnie kiedys nie da Ci to normalnie funkcjonowac..

Kocham,ale jak dla mnie macierzynstwo to za wielki koszt jednak... Strasznie dostalam w dupe... Jestesmy tutaj sami.. Teraz zaczelam szkole i chwilowo mam pomoc z rodziny,ale jak sie dowie ,o ciazy zaraz wyjedzie do siebie,bo juz w tej chwili ma dosyc... Maz pracuje cale dnie,rozwazqalismy w tym przypadku zmiane pracy,ale nie moze mi tego obiecac,bo wiadomo jaki rynek jest,ma dobra posade ale wielo godzinny zajob..Nie zrozumcie mnie zle,wszystko jest do niczego.. A moja matka to mi wogole leb zetnie...:( Nawet pozalic sie nie moge jej bo zaraz mowi ,ze po co mi tyle,ze jestem glupia itd... Nie wytrzymam presji :( Dlaczego ja ? Sorka za bledy juz nie patrze nawet jak pisze :(

I naprawde nie jestem z tych co propaguja aborcje...Poprostu ja sie zajade tutaj,jestem wykonczona juz...

Gość kuzwa a ja tak marze o dziecku
a nie mogę :( to życie jest chuujowe!!!!

MASANET-ALe ja mieszkam w kraju gdzie legalnie za darmo dostane tabletki...Bardzo sie boje,ale jestem w ciezkiej sytuacji,ktorej kolejne dziecko nie poprawi.a tylko pogorszy...Wiem ze trzeba brac odp za swoje czyny,ale to totalna wpadka poprostu i kompletnie nieplanowy epizod..Dzieci sa kochane.mam dwoje,ale przeciez kazda matka wie jaki trud jest z jednym,dwojka a co dopiero z 3 szczegolnie jak sie ma dziadkow,rodzine na 2 koncu swiata ...:(

Gość no własnie,,,
Nie bedzie zle,dostaniesz socjal,wychowacie,urodzisz w kwietniu to juz ciepło bedzie,moja kolezanka we francji 4 wychowała

Ja sie nie nadaje :( A teramin mam miec na koniec czerwca....

Gość warszawskawiesniara
rozumiem Cie, ajk okres mi sie spoznial wylam jak bobr, nie moglam patrzec na meza. moje dziecko jest jak 3 . nikt z nim nie chcial posiedziec nawet godzine, bo nie dawal sobie z nim rady...a teraz uplynelo troche czasu, syn urosl a ja mysle o kolejnym bobasie. uszy do gory, o aborcji nawet nie mysl, bo najwieksza krzywde zrobisz sobie

ja kiedy zastanawialam sie nad antykoncepcja mialam wiele nurtujacych pytan i glupio czasem sie pytac o to na wizycie u lekarza... znalazlam keidys taki portal wpadka.pl gdzie mozna zapytac specjalistow o te sprawy, jest nawet lista gabinetow, gdzie warto sie udac.

Gość Ciekawska Frania
usun

No tak tylko ty masz jedno myslisz o drugim a ja mam juz dwie sztuki w tym jedna nie ma 2 latek...:(( Gdyby to bylo pierwsze czy drugie to bym wogole nawet tutaj nie wchodzila..Oczywiste by bylo ze urodze...