Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotka alka

facet nie chce zamieszkać z moimi rodzicami , ja nie chce sie budowac

Polecane posty

Gość mirabeelka
do zawsze szczery w jakiej? a w takiej: ja w pakiecie z rodzicami w jednym domu bo: - tak będzie łatwiej finansowo -bo mama tak prosi -bo tata dla nas ten dom budował -bo jakże ich (rodziców) na starość samych zostawić? -bo przy dzieciach pomogą itd. do tego jeszcze często santaż emocjonalny

Gość mirabeelka
A rodzice/teściowe często proponują wspólne mieszkanie bo dla nich samych jest to wygodne.

Gość babskiepytania.pl
Jak nie chcesz go stracic, to musicie oboje pojsc na kompromis....wiem cos o tym...latwo jest stracic fajny zwiazek inaczej... Pozdrawiam http://babskiepytania.pl

Gość mirabeelka
zrozumiałam niuniek

Gość Misso isu
babeczki w kropeczki Dlateczo na w kazdym topicu pijawia sie jakas tepa żałosna ciota i robi syf w temacie? Gdybys był taki fajny jak ci się wydaje to nie byłoby cie tu na babskim forum. Won śmierdziochu!

Gość od 10 lat mężatka
MIeszkamy w jednym domu z moimi rodzicami. Mamy dla siebie całe piętro i osobne wejście. Piętro jest wyremontowane na błysk. Nie wkopaliśmy się w żadne kredyty i inne badziewia, a dzięki pieniądzom wyjeżdżamy, podróżujemy, zmieniamy samochody itp. Mamy dwójkę dzieci. Moi rodzice wielkim trudem doszli do tego domu i zawsze powtarzali, że kolejne pokolejnie powinno mieć już łatwiej. Nigdy nie było między nami żadnych kłótni itp...w zasadzie to jak dwa osobne mieszkania w bloku (jedno na górze, drugie na dole). Ogród też podzielony. Wszystko jest cacy także bardzo prosze nie uogólniać i nie nazywać ludzi nieudacznikami.

Autorko ja najprawdopodobniej kiedyś będę mieszkała tak własnie na oddzielnym piętrze, ale w jednym domu z rodzicami. Wyremontujemy piętro, zrobimy osobne wejście i tak dalej i tak dalej. Hm, no nie będzie źle, ma to swoje plusy. Ale powiem Ci, że nie jest to sytuacja o której marzę, po prostu będzie jak będzie, nie bedzie nas raczej stać na wybudowanie swojego malego domku:) A do bylejakiego mieszkania przyznam szczerze, że ciężko byłoby się mi przeprowadzić....już wolę zrobić sobie dużo pomieszczeń na górze. Ale! Ty możliwość budowy domu masz!!! Więc w takim razie dziwię Ci się, że nie chcesz tej możliwości wykorzystać i wynieść się zupełnie na swoje. Gdyby mój facet wyszedł z propozycją budowy domu i miał jeszcze na ten cel fundusze to na pewno bym się na to zdecydowała. A rodziców też bardzo kocham i doceniam ich trud w budowie domu w którym teraz mieszkam,