Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Hej dziewczyny ja wrocilam juz do domku nie moge juz dluzej czekac ile to mozna u znajomej siedziec!!! Juz mam 4 dni po terminie i malej dalej sie nie spieszy na ten swiat ja nie wiem juz jak mam do niej mowic uparciuch jeden!!!!! A wlasnie wczoraj o 22 odeszlo mi troche czopa sluzowego i cala noc i dzien po malutku cos leci! Bylam dzis o 11 na orodowce i sprawdzili ktg i bylo 5 skurczy na 30 minut no ale chciala sprawdzic rozwarcie ale nie mogla tam dojsc wiec mam dluuuuga szyjke i na w pol miekka MAM JUZ DOSC TEGO STANU!!!!! A wlasnie i gratuluje mamuska normalnie pozazdroscic!!! A w dodatku tylko jedna dziewczynka na 6 niemowlaczkow

A ja właśnie wróciłam z centrum handlowego - jaka przyjemna klima była! Kupiłam sobie 5 par białych bawełnianych majtasów :-D Bo moje zwykłe są elastyczne albo koronkowe i generalnie nie nadają się do wietrzenia tyłka po porodzie ;-) Chcę już rodzić no! Przekonywałam dziś dzidziola, żeby za tydzień wychodził, ale nie wiem, czy się dogadaliśmy :-)

A nie wiem nie mowila mi bo oni tu maja jakies dziwne zasady!!!

Hej ja tu tak tylko na chwilkę. Elita>> to pieluszki 2-5kg. Dzisiaj wyszliśmy ze szpitala. Ide karmić, później sie odezwe

Neli super że już wyszłaś i śliczne zdjęcia, faktycznie te pieluszki jakieś duże się wydają, ale to może takie wrażenie:) Madzia kurcze myśmy tu wszystkie myślały że już jesteś po, a ty biedaczko jeszcze czekasz, ale może lada dzień będzie chciała wyjść wkońcu. A u was po jakim czasie wywołują poród jak dziecko nie będzie chciało wyjść??? Stella widzę że wkońcu korzystasz z życia i wychodzisz sobie tu i ówdzie, bo ty to przez pół ciąży musiałaś być uwięziona. I teraz nadrabiasz. A ja ostro się nie oszczędzam że tak można powiedzieć i robię wszytsko co mogę, ale żadnych oznaków poródu nie widać, a też już bym chciała urodzić, ale widać małej dobrze u mamy:)

Pisząc "na chwilę" myślałam że zdążę coś naskrobać ale akurat filip zgłodniał. No więc gratuluję nowym mamusiom :). Mam już za sobą nawał mleczny, trwało to 2 dni ale jakoś zwalczyłam te cyce twarde jak kamienie. Tej nocy spałam 1godz, przedostatniej 2,5godz ale prawie normalnie funkcjonuje, mały mi daje siły. Co skończę zmieniać pampersa za chwile słychać jak wyleciała kolejna partia kupki :/ ale nie narzekam bo wogóle nie płacze, nawet jak chce jeść to nie płacze tylko otwiera buźkę i szuka cycka to od razu wiem o co kaman :). A no kto nie wie to dodałam fotki mojego słodziaka na pocztę :). Już prawie doszłam do siebie tylko szew od czasu do czasu boli. Tak sobie myślę, że Wam nie zazdroszczę z tymi wielkimi brzuchami w taki skwar chodzić i zastanawiać się czy te skurcze to przepowiadające czy już do porodu. Staram się was podczytywać ale dzisiaj sobie narobiłam zaległości. Trzymajcie się :)

Tu jest porod wylowywany po 10 dniach no ale ja powiedzialam poloznej ze moj M ma 12 operacje i chce zeby mi po porodzie pomogl chociaz troszke i zrobi mi masaz szyjki w czwartek (ale PODOBNO tu ten masaz szyjki to skuteczny jest kolezanka miala i na drugi dzien rodzila) wiec jeszcze jestem dobrej mysli a i jeszcze jedno jak mi dzis sprawdzala na porodowce jakie rozwarcie to tak bolalo ze nie chce juz takich badan!!! No i caly dzien mnie brzusio cale boli nie wiem czemu ale straszny bol

Używam życia na tyle na ile się da w tym upale, z brzuchem i spuchniętymi nogami ;-) Staram się zapracować na skrócenie szyjki :-D Dziś odpaliliśmy z mężem opcję sex - nareszcie! ;-) Za tydzień idę do ginka - mam nadzieję, że nie usłyszę, że szyjka "długa twarda i zamknięta" :-P A w ogóle to po tylu tygodniach leżenia każda aktywność fizyczna jest jak przebiegnięcie maratonu ;-)

dziewczyny mam skurcze co 3- 5 minut od dwoch godzin i sa coraz mocniejsze za ok godzine zadzwonie do poloznej niech przyjedzie i sprawdzi pozdrawiam i gratuluje nowym mamusiom

śliczne maluchy...........do wyciumania na maksa...wszystkim nowym mamusiom Gratuluję!! ja sobie poczekam....niech niunia rośnie. madziaz - spokojnie,długo czekasz szybko urodzisz :D wynik GBS odebrany na szczęście dziadostwa brak , na HIV nie miałam zlecanych badań ani teraz,ani w pierwszej ciąży. dziś się więcej poruszałam,posprzątałam w szafie,a raczej poodkurzałam,powyrywałam trawę z kamieni,a prasowaniem zajmę się jutro,bo odcinek krzyżowy mi wysiada:D Polecam wszystkim a'la sorbet: 3 banany zamrażamy (ok 2 godz) kroimy i dodajemy: maliny,jagody(owoce sezonowe) zimą mogą być brzoskwinie z puszki ,kiwi-,mrożone truskawki co kto lubi. Wrzucamy wszystko do blendera - można dodać trochę cukru.. po zmiksowaniu do pucharków,szklanek,miseczek i jemy PYYYYYCHAAAAAA aha proporcje dowolne według gustu i uznania. Ja na ciepło nie narzekam jestem ciepłolubna nawet w ciąży

Hej laski juz sie nie da spac :-( takie mocne skurcze a ten czop caly jeszcze nie wylecial bo ciagle widze krew jak sie zalatwiam ale powiem wam ze bol nie do opisania cala noc do kibla wstawalam bo ciagle cos tam leci i przy okazjii bardziej brzuch boli

Madziaz trzymaj się...Coś czuję że już dzisiaj będziesz tulic swoje maleństwo- ono wszytsko Ci wynagrodzi:)

madziaz to pewnie dzis... tylko Ty masz juz skurcze? co Cie boli?

No mam nadzieje ze to juz dzis bo to juz ktoea noc nie przespana jestem wykonczona a w dodatku zab zaczyna mnie bolec!!! Tak mam skurcze co 7 minut cala noc sie nie zmienialy i teraz tez sa a takie bolesne :-(

Tylko martwi mnie jedno ze mam skurcze a jeszcze cos tam chyba z tego czopa leci i jak jestem w lazience to na papierze jest taki skuz z krwia

Madziaz to normalne. Nie martw się Trzymam kciuki za Ciebie i weronikę, żebyście już się nie męczyły. U mnie niestety chyba droga daleka bo moja macica jest mięciutka. Żadnych skurczy. Mała szaleje

ooo dzien dobry, Madziu trzymaj sie tam , oby Ci szybko poszlo i zeby nie bolalo za bardzo. Bedziesz miala za chwilke swoja pocieche przy sobie. Powodzenia! ja o 11.00 ide do szpitala do mojej ginki i zadecyduje czy mnie zostawic w szpitalu ;/ mam tylko nadzieje ze nie bedzie tak ze bede tam kiblowac ponad tydzien a potem dopiero beda mi wywolywac albo co ;/ dalej jestem mocno spuchnieta , nawet po nocy ;/ wiec raczej mnie zostawi-no zobaczymy zreszta. Jakby co to napisze pozniej co i jak. w szpitalu jest internet, wiec na pewno bede was czytac i postaram sie odpisywac :D Dzisiaj w nocy spokojnie, nawet brzuch mi sie wyciszyl... tylko czuje juz ze mala jest bardzo nisko bo wieczorem odczuwam mocne parcie na krocze i klucie. czop mi jeszcze nie odchodzil wiec sama nie wiem kiedy mnie wezmie :P TO do pozniej, ja ide sie teraz ogarnac. milego dnia

Madzia i weronika to trzymam kciuki żeby to było to. A ja kiedyś umiałam spać do 10 a teraz przed 8 się budzę i jestem wyspana, może organizm się już przygotowuję, kit wie:) Ola_Fasola to daj znać jak co. Nie zapominaj o nas, bo tutaj jak się któraś dłużej nie odzywa to my już myślimy że tuli swoje maleństwo, a czasami to lipa. A ja po śniadanku jadę do mamy pofarbować sobie włosy przed porodem, niby mam pasemka, ale straszne odrosty mi się zrobiły i już patrzeć na siebie nie mogę.

Nie rozumiem Madziaz masz bolesne skurcze co 7 minut, leci ci coś, dlaczego nie pojedziesz do szpitala? Dziewczyny a wy dlaczego z takim stoickim spokojem przyjmujecie to co pisze Madziaz. Ja jechalałam do szpitala w nocy o 2 w syt. gdy miałam niebolesne skurcze, zatrzymali mnie, podali rano oksytocyne i urodziłam o 14. Za wczesnie pojechalam, moglam przeczekac jeszcze troche w domu, ale nie wiedzialam co jak, a skoro Madziaz ma bolesne skurcze? Zadzwon gdzies (ginekolog Twoj nalepiej) i spytaj czy nie jechac.

Dzieki dziewczyny :-) ale ciekawe czy cos z tego bedzie... Izka to i tak dobrze masz ze mozesz farbowac wlosy moj M powiedzial ze mam nie farbowac bo dzidzi moze sie rude urodzic hehe i tak od poczatku ciazy nie bylam u fryzjera czekam z utesknieniem do sierpnia bo wtedy do polski jade i hulaj dusza

Fressia, bo madzia pisala ze u niej so szpitala tylko ze skurczami co 3 min a wspomagaczy nie daja...

fressia- Madzia sama pisałą że ma jechać do szpitala jak będzie miała skurcze co 3 minuty, ostatnio miałą co 6 i skończyło się na tym że została u koleżanki czekajac na akcję. Napewno ją o wykańcza psychicznie i fizycznie ale chyba Madzia wie co robi. E tam, ja tam w przesądy nie wierzę:)

Fressia tu ginekologa nie ma chodzi sie do szpitala na porodowke bylam wczoraj jak mi juz lecial ten czop zbadala mnie i powiedziala ze mam dluga szyjke i srednio miekka nie mogla zobaczyc rozwarcia bo za dluga szyjka i sprawdzali ktg i powiedziala mi ze jak beda skurcze co 5 minut i beda trwaly minute to wtedy mam przyjechac bo wczesniej mi nic nie zrobia....juz wczoraj mojemu M zeobilam alarm i sviagalam go z pracy zeby do szpiyala ze mna szedl

Zreszta tu kazdy lekarz co innego mowi i badaja polozne a nie lekarze, bym pojechala ale jak znowu maja mnie do domu odeslac to nie chce sie meczyc dzis juz jest 5 dni po terminie

Chyba dzis nawet z lozka nie wstane bo nie dam rady wstane dopiero na sam porod!!!! Tak mi pomachala tym brzuchem ta polozna ze strasznie boli bardziej jak na miesiaczke

Madziaz jak na miesiączkę to dobrze. To chyba już to. Spróbuj wziac ciepły prysznic, a najlepiej kapiel. Może to Ci trochę pomoże? I zadzwoń do męża, żeby był w gotowości. Ńie czekaj na skurcze co 3 min tylko jak będziesz miała co 5 to się zwijaj do szpitala! A teraz do wanny! Migiem :-) jestem z Toba

Witam ponownie! Izzka bo właśnie jestem na etapie pakowania torby gdyż mała jest większa niż z Om i lekarz mówi, że mogę z początkiem sierpnia rodzić:) Ile pampersów i chusteczek nawilzanych bierzesz- pieluchy 1op czyli 43 szt i chusteczki też 1 op?i nic dla malucha więcej nie trzeba typu krem do pupy ect?