Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ł o b u z

Szukam inteligentnej kobiety...

Polecane posty

Otóż istnieje, ale jak do tej pory znalazłem tylko inteligencję w połączeniu z wyrachowaniem. Teraz szukam kogos bez tego "bonusu" :-D

Gość GHAH Mistrz Splinter 666
Inteligentna kobieta robi studia najtrudniejsze und wymagające! Wksiążkach siedzi od małego i sporą wiedzę ma już przekazaną od rodziców już od dziecka! Nie jest wesołkowatą głupulą za młodu und nie zadaje się z kierowcami, czy parobasami systemowymi! Klasa robotnicz to Ci, którzy od pracy się migają jak i pracusie! Polityk und kler muszą też zapjerdalać! Złodziej też pracuje, bo działa! Na szaber trzeba iść warzyw und owoców nakraść, czy tam szczawiu narwać, grzybów nazbierać! Poziomek, malin and jagód! Marychułany zasadzić, haszyszu w loofę nawtykać i winkiem popić!

Gość babelu
Skoro tak, to mam nadzieję, że przegrałeś:)

Gość babelu
Absolutnie nie. To taki skrót myślowy jednie. Ze mną byś wygrał, wybrałeś inne towarzystwo-przegrałeś;)

Gość babelu
Skoro tak, to pewnie jakaś inteligentna kobieta celowo pozwoliła się ograć;)

Gość regega
"Inteligencja - rzecz wrodzona" To żart? Inteligencja jest cechą nabytą. Wystarczy że człowiek od dziecka będzie czytał dużo książek i obracał się wśród liczb (liczył sobie cokolwiek). Powiedz mi autorze, wierzysz w Boga?

Gość babelu
Oj chyba nie dane Ci było regega "obracać się wśród liczb"

Albo nie było Ci dane, albo jesteś "sztuczną inteligencją" (czyt. farbowaną blondynką) :-D

Gość regega
Nie dotknęła mnie ta głupia zaczepka :) Mam 132 IQ

Oczywiście że jest cechą nabytą a nie wrodzoną. Gdyby była wrodzoną, to dziecko z inteligentnej rodziny, zaadoptowane przez patologię, byłoby super inteligentne. A tak nie jest. Poczytajcie o tym. Tylko idioci twierdzą, że inteligencja to cecha wrodzona.

Gość babelu
Widzisz Łobuzie, Twoja teoria legła w gruzach, okazało się, że inteligencję też da się kupić na allegro, a potem chwalić nią w internecie.

Gość babelu
Tylko idioci nie wiedzą co to ironia:P

Gość inteligentna kobieta nie
Jest wyracjowana :). Przeliczyles sie.

MAXIMUS Inteligencja JEST wrodzona, od otoczenia zależy tylko tyle czy będzie ona pielęgnowana czy zakopana w ziemi...

*wyrachowana. Dlatego albo nie jest inteligentna,albo co uwazasz za wyrachowanie wcale nim nie jest.Pozwodzenia.

Gość babelu
wyracjowana-bardzo ładny neologizm:) jeśli niezamierzony, to przepraszam z ironię(gdyż nie jestem wyrachowana i potrafię zrozumieć drobne potknięcie językowe:P)

Też mi się spodobał ten neologizm, ale przemilczałem, czego jednak bym nie zrobił, gdyby "j" było nieco dalej od "h" na klawiaturze :-)

Gość babelu
To jasne, że człowiek rodzi się z pewnymi predyspozycjami, ale to od nas zależy jak je wykorzystamy. Więc "widoczna" inteligencja to skutek samodoskonalenia a nie dobrych genów. Widoczne przemądrzalstwo natomiast, to skutek upału i 2 piw:P

Człowiek to tabula rasa. Rodzi się jako biała tablica i może z niego powstać albo inteligentny człowiek albo nieinteligentny człowiek - w zależności od wychowania (wpływ mają np. w/w książki czy w ogóle czytanie). Wszystkie inteligentne osoby które znałem (a niektóre z nich nie były wykształcone) lubiły książki i liczby. Wszystkie nieinteligentne osoby (wśród nich także wykształceni) nie przepadali za czytaniem. http://www.samodoskonalenie.info.pl/2010/08/02/piec-sposobow-na-powiekszenie-ilorazu-inteligencji/

Gość babelu
Inteligentna kobieta może być wyrachowana, może być nawet seryjnym mordercą.

Babelu nic dodać nic ująć - zgadzam się :-) Poza tym inteligencja to nie tylko liczby... To również (a może przede wszystkim) inteligencja emocjonalna i twórcza :-)

Wobec tego, warto zdefiniowac raz jeszcze czym jest inteligencja. Inteligencja jaka mam na mysli wyklucza wyrachowanie :).

Skoro tak, skoro przede wszystkim inteligencja emocjonala I duchowa,czy tez tworcza,to czy w takim razie moze byc wyrachowana? Na czym by to wyrachowanie mialo. Polegac?

Więc z pewnością nie masz na myśli inteligencji związanej z liczbami, bo liczby to przecież "rachowanie" :-D

Gość babelu
Wszystko jest tak względne, że mimo tego iż inteligencja jest mierzalna, bo przecież posiada wskaźnik, nie da się jednoznacznie zdefiniować. Tylko ktoś o wąskich horyzontach(mało inteligentny) może twierdzić inaczej.

Gość babelu
Głupio jest też twierdzić, że inteligentna osoba z założenia ma posiadać same pozytywne cechy charakteru.

Gość babelu
Ludzie wymyślają sobie różne definicje, ramy a potem z uporem próbują się w nie wpasować. Tylko dlatego, że są płytcy, że bez tych ram nie potrafią funkcjonować, to smutne...;) http://www.youtube.com/watch?v=5VsvvzJNaNE