Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana :( :( :(

Mój chłopak nie ma matury i szuka pracy!!!

Polecane posty

Pracował 3 miesiące na budowie, później dwa miesiące pracował na produkcji przy wytwarzaniu plastików. Teraz na stronie urzędu pracy znalazł ogłoszenie pomocnik stolarza i zamierza tam isc. Mnie jest trochę wstyd za niego. Tam nic nie pisało o tym że wymagane jest doświadczenie :( ale pomocnik stolarza? ile on wogóle zarobi? Ja będę panią magister, pracowała w biurze a on pomocnikiem stolarza?

Gość chciałam tylko dodać
Jak będziemy lub mamy samych takich mgr.jak Ty to żenada .

Ja jestem na 1 roku ekonomii. A pomocnik stolarza pewnie zarabia groszę :( znając życie.

Gość zmotywuj go kobieto
nie ma obowiązku bycia mgr... niech będzie fachowcem w jakiejś dziedzinie to też zarobi na siebie i rodzinę, ja jestem panią magister na kierowniczym stanowisku a mój facet ma skończoną zawodowkę i jest dobrym, powtarzam dobrym lakiernikiem samochodowym, zarabia wcale nie mało

Gość ja ostatnio w urzędzie pracy
też dostałem skierowanie na pomocnika stolarza przy produkcji krzeseł. I mam takie pytanie - czy ktoś się orientuje ile taki pomocnik stolarza zarobi?

Gość chciałam tylko dodać
ja ostatnio w urzędzie pracy też dostałem skierowanie na pomocnika stolarza przy produkcji krzeseł. I mam takie pytanie - czy ktoś się orientuje ile taki pomocnik stolarza zarobi? ---------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko zależy od pracodawcy jeden da 2 tyś drugi najniższą bo mniej na cały etat dac nie może.

Gość zmotywuj go kobieto
nie wiem dokładnie, w zależności od rynku pracy, myślę, że na początek każdy daje najniższą krajową a jak się sprawdzisz to może 2tys brutto, może ciut więcej jeśli szef wyrozumiały i zadowolony z pracownika

Czas pracy to 40 godzin w tygodniu. Oczywiście w PUP nie powiedzieli mi jakie tam będą zarobki tylko stwierdzili że jest to do ustalenia z pracodawcą.

Gość asasasaassffdfdd
"groszę" ..Pani po studiach ha ha

Gość L-o-l-aaa
Jak znam zycie to zanim Ty skonczysz swoje studia i zostaniesz (o ile zostaniesz) pania Magister "wstyd stolarz" zdobedzie fach i bedzie zarabial kilka razy wiecej niz Ty za Twoim biurkiem (zakladajac,ze znajdziesz sie za tym biurkiem, a nie kasa jakiejs biedronki)

I jeszcze jedno zastanawiam się tylko czy pracodawca mnie przyjmie, bo tam również doświadczenie nie jest wymagane(doświadczenia nie mam ) ale wykształcenia w tym kierunku również nie mam. Czy to jest zawód którego można się nauczyc bez szkoły?

wydaje mi sie,ze to jest zawod,ktorego mozna sie nauczyc bez szkoly. IdZiesz na 3-letnia praktyke, a potem masz egzamin na czeladnika,i masz zawod. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Tak samo jest z mechanikiem,lakiernikiem,fryzjerem,piekarzem i wiele innych zawodow. Tylko najpierw trzeba odbebnic nauke zawodu.

Gość doyebalas
chyba nie wiesz ile dobry stolarz moze zarobic dzieciatko zamawialas kiedys meble na wymiar? wiesz ile dobry stolarz takich mebli miesiecznie potrafi zrobic? :D gdybys wiedziala pewnie inaczej bys spiewala :D dzieci, dzieci...

Tylko że ja teraz będę szedł do pracy ale jako pomocnik stolarza, o ile zostanę przyjęty. I nie wiem ile taki pomocnik zarobi, pewnie najniższą krajową ale lepsza taka praca niż żadna. Nie jestem po szkole zawodowej tylko średniej która nie specjalizowała się w tym kierunku.