Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ancymonka21

slubujemy - WRZESIEN 2012 :)

Polecane posty

Ooo proszę proszę :) moja jest kochana:) luziczek.. nie narzekam na prawdę, zobaczymy jak to będzie w praniu-nie zapeszam.. :) w sobotę bylam w salonie zobaczyć suknie, pojechałam z butkami żeby zobaczyc czy odcień dobry wybrałam no i pasi wszystko ::):):):):) DOBREGO DNIA

Dziewczyny Kochane! Piszcie coś, proszę! Bo się zanudzę przed tym komputerem :/ Ja wiem, mam mnóstwo rzeczy do zrobienia, całą masę nauki, ale ślub-rzecz ważniejsza :D

Dziewczyny Kochane! Piszcie coś, proszę! Bo się zanudzę przed tym komputerem :/ Ja wiem, mam mnóstwo rzeczy do zrobienia, całą masę nauki, ale ślub-rzecz ważniejsza :D

hehe.. emocje rosną z dnia na dzień co andzia :D:D:D

Ja mam fioła co jakiś czas :) Jak nie na kiecki to na torty, jak nie na torty to na wiązanki ślubne :P i ciągle gadam mojemu o tych moich cudownych pomysłach o on już czasami nie chce mnie słuchać :D a z Wami można do bólu :P i żadna nie powie, że za dużo pomysłów :)

Dziewczyny, mogę powiedzieć, że przebrnęłam przez nasze forum :) (może nie do końca, ale prawie prawie :)) Ale coś widzę, że wszystkie dziś bardzo zajęte i nie piszą :) Ja też już zmykam, ale pewnie później się pojawię jeśli znajdą się chętne do dyskusji ;) Liczę na to :P

hej kochane :) ale mamy dzisiaj piękne słoneczko :) ja po weekendzie wyluzowana na maxa, świetnie :) Aniu ja do opoczna mam koło 40, więc jesteśmy niedaleko siebie ;) hihi :) miałam sporo koleżanek na studiach z Twoich okolic i przeważnie robiły wesela kucharkowe ;) My mamy fotografa i kamerzystę z jednej firmy, zdjęcia robimy plenerowe (i fotoreportaż). A o piosence na płytę też myślałam, ale na razie nie mogę się zdecydować ;) Pati, ale masz nieszczęścia :/ Trzymaj się ciepło kochana :*

Jednak dobrze, że tu co momencik zaglądam :) Mnie się nie znudziło przesiadywanie tutaj bo dopiero zaczynam i żałuję, że tak późno wyczaiłam to forum :/ Zaraz się może okazać, że mamy wspólne znajome :) studiowałaś w PT? Bo mam parę koleżanek, które studiują bądź studiowały na UJK. A ja kilka razy w tygodniu przez PT przejeżdżam więc możliwe nawet, że gdzieś po drodze mijam Twoją miejscowość :) Ale ja mieszkam z tej drugiej strony Opoczna :) Aniu ja mam kamerzystę i fotografa też z jednej firmy i myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie, przy podpisywaniu umowy wydali nam się bardzo ugodowi i mam nadzieję, że nie będziemy mieć z nimi problemów :) Nie "znam" jeszcze Was wszystkich i na razie piszę do pojedynczych, sorki :/

Hej dziewczęta Pati współczuje, wracaj do nas szybko;* A mnie to jakiś leń wiosenny złapał nic mi się nie chce ;/ Wczoraj mój przyszły mąż powiedział żebym już zamawiała zaproszenia bo to już czas tylko ciekawe jakim cudem jak on ciągle zmienia liste gości..ehhh..sory dziewczyny za te wynurzenia ale faceci są czasami tacy nieznośni.. A u Was jak tam rusza się coś do przodu??:)

asiax161 - 01.09 - Asia - 23 lata - dolnośląskie asiek12345 - 01.09 aksamitkaaa - 01.09 Minia Flo - 01.09 Inna 23 - 08.09 Lipsss - 08.09 - Patrycja - 22 lata - Warmińsko-Mazurskie Zakochana Ania :] - 08.09 - Ania - 23 lata - łódzkie katie3231 - 15.09 - Kasia - 25 lat - lubelskie Novia - 15.09 - Pola - 27 lat - zachodniopomorskie Harucio - 15.09 - Kasia - 24 lata - pomorskie Vanilka89 - 15.09 - Dagmara - 23 lata - łódzkie Sofi90 - 22.09 - Malwina - 21 lat - lubelskie yamaszka - 22.09 - 22 lata panna_młoda 1989 - 29.09 - Ula - 22 lata - mazowieckie ancymonka - 29.09 - Ania - 21 lat - śląskie pacia91 - 29.09 - Patrycja - 20 lat - śląskie suzanna_ - 07.09.2013 podkarpackie 15 września 15.09 Ola 23 lata łódzkie jeziozwieziunia88 08.09 Magda 24 lata zachodniopomorskie farfallina24 15.09 24 lata Dolny Śląsk Miirinda 01.09 zachodniopomorskie Nina M. kamolinka12 andziula88 08.09 Ania - 24 lata łodzkie Jeśli coś pokręciłam to przepraszam :) poprawiajcie i dopisujcie co trzeba :) aktualizacja chyba od 47 strony więc sporo było i miałam prawo coś "przeinaczyć" :P a jeśli chodzi o postępy w przygotowaniach to na razie cisza...myślimy w najbliższych tygodniach zapytać w hurtowni o alkohole i wtedy się mniej więcej określimy co i jak. No i obrączki też myślę niedługo. A sukienka będzie tak na poważnie wybierana podczas długiego majowego weekendu, wtedy moje "doradzaczki" będą miały więcej czasu :) ale i tak czuję, że zostanie ta, którą kiedyś przymierzałam i bardzo mi przypadła do gustu :) http://www.julia-opoczno.pl/galeria2/img/16A_ Egiryn.jpg pewnie powiecie, że bez polotu, ale nie chcę innej :P (przynajmniej do kolejnej przymiarki) :D

andziula sukienka super skromna delikatna, fason jak najbardziej nic dodać nic ująć:)

Aniu to jest najważniejsze - musi podobać się TOBIE :) oczywiście miło jest, jak przyszły mąż, czy inne osoby podzielają opinię Twoją, ale wszystko byłoby na nic, gdybyś Ty nie byłą w niej zakochana :D w naszych przygotowaniach ruszyło się tylko tyle, ze przyszła organza zamówiona na all z przeznaczeniem na zrobienie kokard [ na razie mama wycudowała takiego jakby kwiatka z niej :) Są dwa kolory i bardzo fajnie to wygląda] do kościoła i taśma do balonów na łuk bramowy ;) Reszta w miejscu ... Zapomniałam się "pochwalić" ... wczoraj po raz kolejny wypadł mi staw biodrowo - krzyżowy i ledwie się ruszam :/ Masakra :(

Gość Nina M.
Andziula88 ale się napracowałaś, żeby wypisać wszystkie forumowiczki :) ja miałam zamiar w przyszłym roku ślubować, ale chyba (a raczej na pewno) nie wypali bo pracy brak :( ale fajnie posiedzieć na tym forum, można się ciekawych rzeczy dowiedzieć a przy okazji można zaczerpnąć trochę inspiracji :)

Dzień dobry! :) Kieca się podoba :) jak pisałam, do kolejnej przymiarki mój numer jeden :) Ania czy dobrze rozumiem, skoro zamówiłaś dwa kolory organzy to znaczy, że zdecydowałaś się na kolor przewodni? Jaki on będzie? Ja ciągle z tym się waham, myślałam o białym, różowym (takim pudrowym różu raczej) i bordo, ale chyba te kolory oklepane już... :/ Poradźcie! A jeśli chodzi o wystrój kościoła to ja się zadeklarowałam u takiego właściciela kwiaciarni, że będę wszystko od niego brać co tylko związane z kwiatami, więc wiązanki, chcę też, żeby wystroił mi kościół, samochód i jakieś kwiaty na salę. Liczę na tego pana baaaaardzo, dobrze go znam i mam nadzieję, że nic głupiego nie wyjdzie :) Tylko jakiejś konkretnej koncepcji też nie mam. Wybiorę się kiedyś do tej kwiaciarni i porozmawiam, zapytam przy okazji o ceny. Co myślicie o tym, żeby postawić tylko na tulipany? Mam taki zamysł, ale nie wiem czy wypali, podobno tulipany są dostępne przez cały rok. A jeśli już się zdecyduję to chcę wiązanki z tulipanów i cała reszta też, tylko powiedzcie czy nie za dużo tego? Jak na sali też będą jakieś bukiety z tulipków i ja je będę miała i autko je będzie miało... Wiadomo, nie takie same, bo ja mogę mieć jakieś białe z różowymi, względnie różowe a reszta tylko białe. Jak Wy z tymi kwiatami robicie? Oprócz wiązanek zastanawiałyście się resztą? I prosto z mostu mnie krytykujcie, bo ja jak sobie coś w główce ułożę to nie myślę wcale, że to głupi pomysł, wręcz przeciwnie, nie widzę w tym nic głupiego :D:D:D Ale się rozpisałam :P I potwierdzam, że Panna Młoda ma bardzo ciężkie decyzje do podejmowania :) Miłego dzionka :)

Nina M. na pewno kiedyś będziesz piękną Panią Młodą, cierpliwości :) i z pewnością się doczekasz :)

hej, andzia takie smętne te kawałki troche :):) ja mam troszke inna koncepcje :)

a jaką masz koncepcję? :) Mów tu zaraz :P Nie mówię, że takie kawałki będę mieć, czy tam Wam wmuszam, ale tak mi się spodobały :P

andziulka no pewenie, kazdy wg wlasnego uznania.. jak bede miala chwile czasu to podesle linkow pare:) a teraz musze zmykac. buziaki

Gość Nina M.
Andziula88 z tych dekoracji co przesłałaś najbardziej podobają mi się (oczywiście to tylko moje zdanie i proszę się absolutnie nie sugerować ;p): >Kościół w Rydzynie (lampiony i kwiaty) >DELIKATNA dekoracja Katedry Poznańskiej- moją uwagę zwrócił bukiet przy ołtarzu, chociaż ja bym dała mniej gipsówki >Kościół w Dąbrówce Kościelnej- kolory (kolorystyka ładnie pasuje do jesiennego klimatu. Tutaj również wolałabym mniejsze kokardy ) >Kościół OO. Dominikanów -biel piwonii - bukiet a przy nim trzy świece wydają mi się przepiękne :) >Kościół św. Antoniego - frezje i tulipany- tylko bez tych świeczników i mniejsze kokardki przy kwiatach przymocowanych do ławki. Ogólnie rzecz biorąc dekoracje wykonywane przez ta firmę są bardzo ładne :) Widać dbałość o każdy szczegół. Dekoratorzy mimo, iż w paru dekoracjach wykorzystują ten sam pomysł robią to w taki sposób, że mimo wszystko nabiera to nowego charakteru :) Do parafii do której obecnie należę niestety o wystrój ślubny kościoła dba zawsze ta sama osoba i szczerze mówiąc każda dekoracja jest taka sama i mało twórcza :( No tyle... lecę ciasto kończyć :)

hym hym :D nie wiem, czy będę miała jakieś kolory przewodnie. Skupiam się raczej na tym, żeby było ładnie i pasowało do ogółu. Organza jest biała i taka lekko pomarańczowo-złota. Do kościoła pasuje jak ulał :) Mieczyki są prześliczne, ale drogie jak cholera :/ My postawimy raczej na róże, margaretki albo jeszcze nie wiem co :D Z tymi tulipanami dobry pomysł - to byłby taki kwiat przewodni :P tiulipki są cudne, ale trochę mało wytrzymałe, chyba żeby wziął takie nierozwinięte do końca. Nina M. nie martw się, jakoś pójdzie z pracą i ze ślubem. Trzymam kciuki :* W najbliższym czasie chciałabym już zamówić te pudełka na ciasto, ale jeszcze się musimy naradzić z Dawidkiem ;) Ja dzisiaj już w ogóle się nie ruszam :/ Nie dość, ze plecy, to jeszcze na nogę lewą mam ucisk i nie mogę chodzić :( Co za łachudra wstrętna :/ Muszę iść po skierowanie do lekarza na prześwietlenie... Ja to mam przypadki :(

Gość Nina M.
Musi jakoś pójść ;) mój narzeczony jest fotografem i mamy zamiar się przeprowadzić do Wrocka :) może to coś pomoże ;) Co do kwiatów to rzeczywiście róże są najbardziej praktycznymi kwiatuszkami bo są wytrzymałe, ale piwonie, tulipany, frezje czy goździki są przecudowne :) dobrze, że nie muszę teraz wybierać bo mnie to praktycznie każde kwiaty się podobają i w każdych widzę swój kościół :) Motyw przewodni czy też kolor ... myślę, że dobry pomysł :) Jeszcze co do tulipanów... Andziula88 uważam, że dobrze jest przełamać je DODATKIEM innego koloru lub tez mieć dwa kolory tulipków :)

Gość Nina M.
napisałam troszkę i mi się skasowało ;(

Też zaczęłam myśleć o tych tulipanach i stwierdziłam, że same tulipanki to będzie troszkę nudno ;) więc będą lepiej wyglądać w połączeniu np z frezjami :) i do kościoła na pewno białe, ale reszta zdecydowanie kolorowe :) przynajmniej w dwóch kolorach :) Czyli biały i coś w kolorze fuksji czy też pudrowego różu, zależy co zaproponuje kwiaciarnia :) Początkowo moja koncepcja kwiatów to były właśnie róże, ale wolę nie sprowadzać na siebie pecha :P Ania marsz do lekarza! I to już! Bo później będziesz płakać jeszcze bardziej...a chyba tego nie chcesz prawda? Wracaj nam szybko do zdrowia :):* Nina a nie możesz sama udekorować kościoła skoro nie podobają Ci się dekoracje tych osob? Przecież do kwestia dogadania się z księdzem. Mówisz mu, że sama coś chcesz zrobić i już :) ja bym tak postąpiła. Skoro coś ma mi się nie podobać na własnym ślubie lub weselu to lepiej nie ryzykować. To będzie Twój wyjątkowy dzień :) Pomyśl o tym :) Miłego dnia dziewczynki :)

Ania, mam identyczne zdanie tzn. Skupiam się na tym, żeby było ładnie i pasowało do ogółu. Nie spinam sie żeby mieć kolor przewodni. Po rozmowie z dekoratorką stwierdziłyśmy ze będzie kremowo biało. Sala ma fajna kolorystykę wiec na stołach musi być neutralnie. Oczywiście żywe kwiatki- koniecznie na stołach jako ozdoba:) ::):):):) ZDRÓWKA ŻYCZĘ!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Nina M.
Andziula88 :) ja mówiłam o Kościele do którego obecnie należę, kurcze źle się wyraziłam :( pochodzę z Żywca a mieszkam teraz w okolicach Sandomierza z narzeczonym :) więc w Kościele w Ż-cu to luzik... :) tylko tutaj te dekoracje takie nudne :( kolor fuksji z kremowymi/białymi tulipkami myślę, że nice ;) chociaż nie mówię "nie" dla pudrowego kolorku ;) tak sobie wyobrażając połączenie z fuksją to widzę ciepły klimacik sali a pudrowy róż wydaje mi się, że doda romantyzmu :) Czy róże przynoszą pecha ???? :) bo ja słyszałam tylko o kaliach :)

hm hm...róże pecha ? pierwsze słyszę. ale ja na takie tematy wypowiadać się nie będę bo przesadna nie jestem...:) nie ma co szukać dziury w całym :D