Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fleksiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Czy u was tez tak jest ? opłaty i na zycie zotaje niewiele ?

Polecane posty

troglis: Chwalebny jest ten twój biznes, ale akurat w tym sektorze za wiele osób nie ma pracy i tym się milionów nie wykarmi i dobrze o tym wiesz. Ja cisnę bardziej w kierunku minimalnych wynagrodzeń, które są po prostu śmieszne. A po podwyżkach od nowego roku tym bardziej. Tu jest oczywisty absurd no, że człowiek pracuje 8h i nie ma na mieszkanie i jedzenie nawet. Rozumiesz mnie? Tak nie może być.

Gość u mnie bardzo źle
Radom. Ale nie czuję się okradana. Fakt zarabiam mało, bardzo mało ledwo żyję za to, ale gdyby nie ta praca to nie byłoby żadnej innej.

Gość iorgfeirgtrgtrt
ta niania i na kompie siedzi to fajna niania z ciebie :O

Gość babeczki nie tłumacz się
dla mnie to było od razu oczywiste, o co chodzi (z katastralnym), też czytam na bieżąco informacje i do wniosków doszłam takich samych. A jak ktoś nie rozumie - to choćbyś ze skóry wyskoczył - i tak nie zrozumie :-D

Nielegalna niania marudzi bo pracy nie ma :classic_cool: a wiesz kobieto że mozna dzis załozyc klubik dzieciecy miec 5 dzieci pod sobą skonczyc policealnie opiekunkę i od miasta czy gminy pobieac za to całkiem niezłą kasę?:P trzeba tylko ruszyc mózgiem podniesc z krzesła 4 litery i zacząc myslęc :classic_cool:

v34: No teraz po tych wszystkich zmianach w ostatnich 20 latach, globalizacji która postąpiła na wielką skalę i uzależnieniu gospodarek od banku światowego to pewnie, że samemu ciężko. Tylko, że ktoś do tego doprowadził celowo. I jest coraz gorzej.

Gość DO: iorgfeirgtrgtrt
Przecież dzieci czasem spią w dzien po godzine albo dwie - wiec czemu nie miałaby siedziec na kompie???

Gość u mnie bardzo źle
Akurat jeśli chodzi o to co robię to wkładam w opiekę nad małą całe serce. Nigdy jej nie zaniedbuje. Dzisiaj w pracy nie jestem, bo rodzice pojechali z nią na badania więc mam wolne. To też źle.. bo dniówka mniej. Nie mam wypłacanej stałej pensji tylko jak nie przerobię jakiegoś dnia to o tyle mniej dostaję. Usilnie szukam innej pracy, ale ciężko. Tutaj mam być do stycznia nie wiem co będzie dalej.

Gość Isana30
Zgadzam się, że to nie wina rządu i tylko głupol może zrzucać winę za swoje porażki życiowe na rząd. Każdy menel sądzi, że powinien dostawać kokosy z MOPS-u. I zgadzam się, że zbyt wiele ładuje się w wszelkie dodatki do rodzin niepełnych, czy też rzekomo biednych. Jest to zdecydowanie niewychowawcze. Przykład: Do mojego męża (dyrektora) przyszedł pracownik z prośbą aby nie dawał mu podwyżki - bardzo prosił. Dlaczego???? Albowiem posiada 3 dzieci, więc musi zarabiać mało, aby dostać kupę kasy na dzieci, dopłatę do mieszkania, darmowe wakacje dla dzieci, prezenty i wyprawki, darmową żywność itd. Samych dodatków na dzieci ma jakieś 2000 żona pracuje na tylko na czarno - 2000 on na etacie zarabia niecałe - 2000 ma firmę zapisaną na ojca gdzie najmniej - 3000-8000 wyciąga Policzcie sobie zatem ma 9000-14000 miesięcznie.

Gość u mnie bardzo źle
Ta założenie klubiku. Na to też trzeba mieć pieniądze jakiś lokal ja nawet mieszkania nie mam. U nas nie ma pracy w ogóle, a ktoś jeszcze będzie dawał pieniądze na prowadzenie klubiku.

Gość troglis
babeczki - rozumiem i tu nie ma co dyskutować - mi by było wstyd zapłacić człowiekowi mniej niż 2500zł na rękę (dziewczyna, która podjęła niedawno pracę zarabia ok 2 800netto). Niestety jest masa 'prywaciarzy' którzy wyzyskują ludzi i się tym szczycą..

[zgłoś do usunięcia] babeczki w kropeczki v34: Bredzisz. O klubikach akurat było głośno na onecie niedawno i właśnie ludzie pisali, że gminy wcale nie chcą płacić, to jest kolejny mit i demagogia. seepoczytałas a byłaś widziałaś pytałas?:classic_cool: jesli gmina zgodzi sie zarejetrowac klubik nie ma opcji by nie płaciła :P żłobków w wielu miastach brak a ludzie chetnie chcą do dzieci fachowej opieki :classic_cool: Przedszkola powstają jak grzyby po deszczu. W moim 100tys miescie jest 1 żłobek i rodzice bija sie o miejsce :P

Isana30: Już to przerabialiśmy i znamy odpowiedź - ten kraj zmusza do kombinowania. Skoro takim kombinowaniem jest więcej niż legalnie i ciężką pracą to ludzie będą kombinować. I mnie już to przestaje dziwić.

Gość pedro perdro
błagam.... dodatków na dzieci 2000 zł>? to chyba dodatki na nie swoje dzieci, czyli rodzina zastępcza, z tego co sie orientuje tam sie sporo dostaje, w innym przypadku dostaje się mało,

v34: No więc właśnie gminy się nie zgadzają albo masz odpowiedź, że sobie załóż prywatny i samodzielnie zadbaj o bilans ekonomiczny. Dociera to do ciebie czy może tobie się udało i uważasz, że wszędzie jest tak samo?

Co do MOPSu to moja sasiadka jest szefowa tej instytucji. Jej siostra ma 4 dzieci, kazde z innym, teraz jej facet pracuje w Holandii, oplywaja w forse. A siostrunia oczywiscie bierze wszystkie swiadczenia i jeszcze narzeka jaka jest biedna, bo dzieci ojca nie maja, jakie to ciezkie czasy, chlopa w domu nie ma. Sama nie przepracowala ani jednego dnia, calymi dniami siedzi na solarium i u kosmetyczki a wieczorami balanguje. Nastepny przyklad starania sie o prace w markecie: kolezanka jest po germanistyce, chciala isc do Biedronki na kase za te 1600 zl. Nie przyjeli jej, bo ma za wysokie kwalifikacje. Chciala sie zatrudnic w szkole. Nie przyjeli jej, bo juz maja 3 germanistow, w innej nie ma zainteresowania jezykiem, itp. Zajmuje sie teraz starymi babciami w Niemczech, niezle zarabia, ale nie to chciala robic i mowi, ze mogla isc od razu po liceum na jakies studium, zrobic kurs na ksiegowa nawet.

Gość shakal
Rząd jest winien temu, że marnotrawi pieniądze. Daje każdemu, kto wyciągnie łapę. A jak zabraknie, to podnosi podatki, mndaty, wprowadza nowe opłaty, i tak bez końca. Wszyscy wiedzą na czym to polega. Więcej beneficjentów budżetu, więcej głosów poparcia. Koło zamknięte.

Gość troglis
niestety shakal masz rację - ja nie jestem beneficjentem budżetu, ale tacy jak ja nie stanowią większości..

Gość do 65 mnie jest
świetnie tylko właśnie poczytałam o takich klubikach opłata mczna 700-1000 zł , już widze małe miasteczko, gdzie tyle ledwo wyniesie pensja jak walą chętni oknami i drzwiami

[zgłoś do usunięcia] mam was w głębokim poważaniu Ale to są prywatne klubiki, więc z jakiej racji ma płacić za utrzymanie gmina? Chcesz otworzyć klubik, to musisz mieć pieniądze, proste. to ze w prywatnych szkołach czy przedszkolach są opłaty to nie znaczy ze gmina do nich nie dopłaca :classic_cool: to jest jej zadanie :D:D A to jakie trzeba miec pieniądze?:classic_cool: zreszta jakbym mmiała płacic jakiejsc dziewusze 800 wolałabym dac jako matka 400 do klubiku dzieciecego pod opieką dobrze przygotowanej opiekunk :classic_cool: Zdjeto juz wymogi sanepidowskie i dlatego klubiki są bardzo łatwe do załozenia w prywatnym domy czy mieszkaniu :classic_cool:

shakal: No i to się musi skończyć. Jak nie decyzjami rządu to demonstracjami głodnych ludzi, a są ich miliony. Nikt już chyba nie ma ochory pracować na utrzymanie tego chorego systemu. A tematu żaden rząd nie rusza jakoś wymyślając tematy zastępcze non-stop, biorąc pożyczki na kolejne setki miliardów i tak się czołgając do końca kadencji. Bo taka jest klasa tych polityków niestety.

Gość dla mnie patologią jest to
że mam konkretny zawód, potrzebny, że w wielu miejscach przyjęto by mnie z otwartymi ramionami, płaczą, że mają za mało pracowników - ale placówki nie mają na to kasy.

babeczki w kropeczki v34: No więc właśnie gminy się nie zgadzają albo masz odpowiedź, że sobie załóż prywatny i samodzielnie zadbaj o bilans ekonomiczny. Dociera to do ciebie czy może tobie się udało i uważasz, że wszędzie jest tak samo? Nie musze bo zamiast biadolić ruszyłam dupe z krzesła znalazłam prace a nasteopnie współprowadze szkołę prywatną dla dorosłych :classic_cool:

Gość 654984
moze juz wkrotce zatwierdza legalna eutanazje niepelnosprawnych i innych obciazajacych nadmiernie budzet :) i bedzie lepiej

troglis: Z tego co piszesz jesteś takim prawdziwym pracodawcą z klasą, któremu wręcz jest wstyd czołgać ludzi, a samemu opływać w dostatek. Wiadomo, że nikt nie jest dobrym wujkiem, ale jednak jakoś trzeba to wyważyć. W swoim wycinku gospodarki masz porządek i wszystko gra, ale niestety jesteś nielicznym wyjątkiem i na tym polega problem.