Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona z informatyki

Spacja przeskakuje w czasie pisania!

Polecane posty

W czasie pisania czy to na gadu czy poprostu w wyszukiwarce, na forum spacja przeskakuje mi w lewo o kilka wyrazow i zaczyna pisac w srodku zdania. Nie wiem czy cos wcisnelam kiedys? Moze ktos wie jak odwrocic ten proces?

up

jakbym zalozyla setny temat o ciazy to bylby odzew. "zachodzimy w ciaze", "od jutra bede w ciazy", "swedzi mnie lewa reka, czy jestem w ciazy?' , "za 9 m-cy urodze", "czy jesli po stosunku stane na glowie to bede w ciazy? , a jak zaklada sie normalny temat to i odpowiedzi brak.

Gość masz laptopa?
Bo ja tak mam , kiedy niechcący w trakcie pisania dotknę - nie wiem, jak się to nazywa - tego okienka, które zastępuje mysz. Wystarczy minimalne muśnięcie - i kursor już przeskakuje

a może po prostu nie wiemy jak pomóc? to albo uszkodzona klawiatura albo jakiś wirus rodzaju tych wkurzających. bo to raczej nic od systemu. można by też spróbować wyczyścić pod spacją.

tak mam acera aspire 5732z i ciagle mi ta spacja przeskakuje, a kiedys tak nie mialam.

stacjonarnego raczej do pracy nie wezme

to się kupuje pendriwe i na nim nosi dane :P możesz przeskanować lapka czy to przypadkiem nie jest jakiś złośliwy wirus. choć wątpię w to ale to i tak chyba jedyne co możesz zrobić w domu

Gość Też miewałem to samo
korzystając z laptopów różnych firm, marek i różnych generacji. Pisząc przez dłuższy czas na lapku opierasz coraz mocniej ręce - nadgarstki (aby się nie męczyły) na obudowie po obu stronach touchpada (to co zastępuje mysz). Powoduje to odkształcenia i naprężenia obudowy. Mogą one wpływać na touchpada, który reaguje wtedy jakbyś w niego lekko stuknęła ustawiając kursor w miejscu gdzie był wskaźnik myszy. Jest to denerwujące Niestety jedyną radą jest zmniejszenie nacisku rąk na obudowę (trochę jak trzymanie rąk w powietrzu w trakcie pisania), co powoduje większym zmęczeniem rąk. Ot uroki laptopów.

Też miewałem to samo -> dlatego lepsze są pc wygodna klawiatura a jak się zepsuje to nową kupisz już za 30 zł a nie 150.

Levviatan. W pełni się zgadzam z tobą. Niekiedy w firmach w których pracowałem nie miałem innego wyjścia.

Leviatan pendraiv mi nic nie da, bo firma nie zapewnia mi komputera.

Tez miewalem to samo z toupada (pewnie zle napisalam) schodzi mi farbka, da sie cos zrobic w tym kierunku?

Pieprzą mnie właśnie trzy ogromne murzyńskie kutasy :)

Gość masz laptopa?
Dzięki "też miewałem to samo" - za wyjaśnienie, o co mi chodziło - bo ja nie umiałam tak dokładnie. Właśnie - też opieram nadgarstki, a poza tym często kciukami dotykam. I to nie spacja przeskakuje - tylko kursor - chyba, że autorce o coś innego chodzi. Po prostu trzeba patrzeć na ekran :-) żeby szybko wyłapać pomyłkę, a nie jak się już napisze cały akapit. Nauka pisania bezwzrokowego - okazuje się - nie była taka zła! :-)

Zielona z informatyki -> Prawdopodobnie chodzi tobie o przetarcie lakierowanej powierzchni touchpada pod wpływem przesuwania palcami. To jest normalne, bo opuszkami palców stopniowo ścierasz wierzchnią, lakierowaną warstwę. Jeśli to nie ma wpływu na normalne działanie touchpada (niektórzy nazywają go "macadłem" :) ), to nie ma co się przejmować. Jedynie to brzydziej wygląda.

Zielona z informatyki -> to jak masz pracować skoro firma ci nie zapewnia niezbędnych rzeczy do pracy? :P

Gość masz laptopa?
A nie wydaje ci się - tez miewałem - że ta warstwa jakoś jednak zabezpieczała - skoro autorka mówi, że do tej pory nie miała takich problemów z przeskakiwaniem kursora? W moim lapku nie było tej warstwy, jest od razu taka ciemna "szybka" :-D (wybacz niefachowe słownictwo) - i to przeskakiwanie było odkąd pamiętam.

masz laptopa? -> Nie wydaje mnie się. Miałem do czynienia z mocniej eksploatowanymi laptopami. Touchpad był wtedy jakby wyślizgany, przetarty, ale pracował normalnie. Natomiast zawsze potrafiłem być zaskoczony przeskokiem kursora po dłuższej pracy, gdy mocniej oparłem ręce. Touchpad ma reagować na przesuwanie palców i lekkie postukiwanie palcami. Mocniejsze ugięcie obudowy obok niego może spowodować minimalny przeskok obudowy i ugięcie płytki touchpada, co powoduje ten dość uciążliwy efekt. To o czym wspominasz to musiało by być uderzenie i uszkodzenie touchpada. Wtedy widać by było wyraźny ślad uderzenia (trwałe wgięcie i odprysk z powierzchni jego płytki). To wtedy touchpad mógłby nie pracować poprawnie (brak płynności przesuwania kursora; brak reakcji na stuknięcie palcem; w ogóle brak jakiejkolwiek reakcji touchpada).