Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opol

dobre rady rodziców

Polecane posty

Gość zupa w proszku
Moja mama też sie wymądrza, ale nie przegina paly do tego stopnia co twoja. Takie zajawki to ma raczej moja tściowa, z tym, ze nie wiem, po co ona to robi, bo interesowac sie wnuczka specjalnie sie ie interesuje, nad czym nie ubolewam, ale jak już jest albo jak teść zadzwoni, to ona non stop posyła jakieś durne komentarze. "co, ona jeszcze nie jest w łóżku??" - o godzinie 18. Nie odbieraj telefonu za każdym razem, powiedz, ze nie słyszałaś albo ustawiłaś na cicho. Nie dawa jej okazji kontrolowania każdej twojej czynnosci na bieżąco. Odbierz raz dziennie. Mozesz też czasem powiedziec "sorry, nie mogę teraz rozmawiac, mam robotę"

Gość Matulaaa
ja tam przyjmuję rady od teściowej :) korzystam też z "wiedzy tajemnej" z internetu :P:) Jest dużo portali np. http://czasdzieci.pl/

Gość gweq
jak ci niewygodnei to nie odbieraj każdego telefonu od mamy, ja tak robię; potem mówię że karmiłam, przewijałam, usypiałam, miaalm wyłączony glos, zapomniałam oddzwonić. mama się przyzwyczaiła i mam spokój, oddzwaniam do niej wtedy kiedy mi pasuje

Autorko jakbym slyszała swoją mamę. Co prawda ja jestem jeszcze w dwupaku, ale mam wrażenie, ze i rodzice i teściowie traktują mnie jak 5-letnie dziecko. Robią tragedię, bo katar złapałam.... Jak wariaci. Już mam zaopiwedziane, że jak urodzę to jedna z mamuś musi być u nas. (na zmianę), bo pewnie sobie nie poradzę.... Ani ja ani maż nie chcemy tego i nie zamierzamy dać sobie wejść na łeb.

Gość opol
sa 3 wyjscia napiszcie ktore wy byscie wybraly: 1.pogadac z mama i powiedziec ze doceniam jej rady ale zeby pozwolila mi byc matka, podejmowac samodzielnie decyzje nawet czasami złe ale to moje dziecko i to ja jestem za nie odpowiedzialna.oczywiscie ryzykuje ze sie obrazi 2. niec nie gadac mamie, poczekac az znowu mi powie cos o spacerze abo cos podobnego i wtedy zawsze jej mowic: zobacze, zastanowie sie, podejme decyzje, jak uznam...zeby podkreslic to ze ok ona mi powiedziala ale ja zdecyduje 3.nic nie mowic mamie i przytakiwac jej przez telefona a robic po swojemu

Gość Ingeborg z domu Jana
opol ile ty masz lat? 16?

2 strony rad ci mało, ogarnij się dziewczyno, 16 lat masz czy jak? ;o

Jagoda nie poszywaj się pode mnie do cholery, idz dzieciom pampki zmień :o 🖐️

Gość opol
pytam ktora z 3 opcji wybrac jak tobie sie sie cos nie podoba to nie musisz sie wypowiadac