Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Purchaweczka21

sprawdzony sposób na zbędne kg

Polecane posty

Gość Purchaweczka21

Niestety nie ma czegoś takiego jak dieta cud i rewelacji nie ma, nie schudnę 10kg w 2tygonie czy nawet miesiac. tuczyłam się całe życie i niestety ... pora za to pokutowac :) Nie mam zamiaru się głodzic, ani żrec samej sałaty... zdechne po 2 dniach :). Mój plan żywienia - żryj do 1200kcal, cwicz godzinkę dzienne w domu np. przed tv i biegaj 20min dzienne ( co robie od tygodnia ). Jak będzie mi brakowało kcal, będę czuła się słabo itd itp... to zwiększę limit żarcia do 1500kcal. Zamiast jedzenia 5kanapek na śniadanie zjem jedną i do tego warzywa lub owoce, na obiad to co wszyscy, tylko w mniejszej ilości, kolacja warzywka lub białko, ciemne pieczywo. przekąski - orzechy (oczywiscie nie solone z puszki :P ), owoce itp Koniec ze słodkimi napojami i chipsami, koniec z piciem piwska :) Rano przed sniadaniem 30min cwiczen O 15.00 20min biegu przed pojsciem spac 30min cwiczen Kto się dołączy :)? Oczywiscie nie każę robic tego co ja :P szukam osób które nie wymiękną po 2 dniach :) Zapraszam serdecznie :)

Sniadanie zjedzone, kawa wypita, poranne półgodzinne cwiczenia ZALICZONE :) do tego dzis już był rower, ale tylko z 15min bo tylko na cmentarz i do domu :) Nie wiem jak dzisiaj bedzie z bieganiem bo jestem zabiegana, ale cwiczenia wieczorne wykonam napewno :) szkoda że nikt nie chce sie przylaczyc. Na obiad będzie mielony z czyms tam :) najprawdopodobniej z brokułem.

witaj, ja jestem na diecie juz 7 dni, jest to dieta beztluszczowa. jem to co wszyscy tylko bez tluszczu i cwicze. spadlo mi 1,5 kg. mam zamiar zrzucic 10kg. Na obiad zjem pewnie piers z indyka lub kurczaka, kalafior, pomidorka i to wystarczy jak ze mnie :)

davidosia23 czesc :) 1,5kg to bardzo ładny wynik jak na 7dni. Mi pewnie będzie spadało wolniej, coś koło 0,5kg tygodniowo, ale zawsze to cos :) Dzis: sniadanie : kawa rozpuszczalna ( pije gorzką i bez mleka) , bułka pełnoziarnista z margaryną cwiczenia w domu 30min, 15min rower 2sniadanie : marchewka, herbatka pokrzywowa obiad : malutki kotlet mielony, 4 duże różyczki brokuła, łyżka cwikły, 2 ziemniaczki 1,5małego placka ziemniaczanego ( NIEPLANOWANE! i jestem troche zła na siebie, ale trudno poprawie się :) )

Podliczyłam wszystkie kcal i wyszło mi 950kcal, do zjedzenia zostało mi 250 kcal, żeby zmiescic sie w limicie, zjem jakies warzywko lub dogotuje sobie brokuła, a na kolacje przyszykuje 2łyzki serka wiejskiego z papryką, pomidorkiem i ogórkiem i może się jakoś zmieszczę w limicie :) aaaaa kolacja za 3h :) o 18.00 więc nie zjem już pewnie nic między kolacją a obiadem, więc mogę zaszalec i zjesc 250 kcal na kolacje :P

są kaloryczne ale jakie zdrowe? nie mowie o zjedzeniu kilograma naraz, ale 3 orzechy do sniadanie jeszcze z nikogo grubasa nie uczyniły :) oczywiscie jak zjesz wiadro to są tuczące :P wiekszosc rzeczy jest tuczaca jesli nie umie jej sie jesc z umiarem, czego sie ucze. mnmnmn..... powody dla których tyje :P? chyba PRZYCZYNY :P owszem ja swoją znam, jedzenie dużo, niezdrowo i zero ruchu

Gość mnmnmnmnmnm
A dla czego jadłaś dużo i mało się ruszałaś?

witam ;) dołącze sie jesli można . ja probuję stracić 5-6 kg. ja staram sie jes tak do 1000 kcal. nie warze się nie wiem czy mi cos ubyło czy nie. ograniczam sie juz od jakiś 2 tygodni z wiekszym lub mniejszym rezultatem ( wpadło w tym czasie pare nieoczekiwanych posiłków ;) ) także laski do boju !!

Gość dominika_d
Twoje śniadanie to jakaś masakra- bułka z margaryną. Wzięłabyś lepiej zamiast grubej buły kromkę porządnego chleba z pełnym ziarnem- do tego na kanapke chuda szynka (albo jajko na twardo albo biały serek), sałata, pomidor, papryka, rzodkiewka i szczypiorek. A zamiast tej kawy- zielona herbata parzona 2 minuty- pobudza lepiej niż kawa i o niebo zdrowsza. Kotlet mielony moglaś zamiast smażyc to ugotowac- jako pulpeciki. Do tego więcej warzyw a mniej ziemniaków...

natasha91 zapraszam miło że się ktoś przyłączył :) dominka_d bułka była pełnoziarnista jakbyś chciała wiedziec, trzeba nauczyc sie czytac. a że z margaryną to takie lubie najbardziej. Do tego kawa bez mleka i niesłodzona... wiec tez nie zbrodnia, serek wiejski z warzywami jadłam na kolacje. a herbaty zielonej wypiłam dzis 5 szkolanek. Co do kotleta mielonego, nie mam czasu modzic, to było na obiad w domu, to jadłam, pracuje i jem co ugotują w domu, nie wymyślam. Ziemniaki nie tuczą, tylko dodatki do nich ( sosy) poczytaj trochę o tym i podedukuj się :D a później kształc innych :D Ponadto nawet jakby tuczyły to dwa zieniaki to nie zbrodnia. NIE MAM ZAMIARU JECHAC NA JAJACH, SAŁACIE ITD. Jem co lubie, w granicach 1200kcal WNIOSEK PROSTY :D NIE WIESZ TO SIĘ NIE WTRĄCAJ

wracając do tematu diety :) zjedzone dzis ok 1200kcal, cwiczenia zaliczone, jak narazie wieczór bez wpadek :) mam nadzieję że tak zostanie :D Jutro na śniadanko mam zamiar zjesc standardowo pół mojej bułki i dwa jajka na miękko :) przekąska jak dziś - marchewka. obiad to co ugotuję a kolacja.... nie wiem

Gość dominika_d
Purchaweczka- akurat ja na temat diety z pewnością czytałam i wiem więcej niż Ty. Mam dietę przepisaną przez dietetyczke- jem 5 posiłków dziennie i w ciągu 9 dni schudłam już 3kg. A nie jestem gruba- 65,5 kg przy wzroście 178 cm. I PRZECZYTAŁAM, że bułka była pełnoziarnista. No i co z tego? Pewnie graham albo coś w tym stylu, czyli i tak w składzie była mąka pszenna przetworzona na maxa. A taka jedna bułka to akurat jak 3 kromki chleba- o to mi chodzi, zamiast jednej kromki, czy nawet 2 zjadłaś ich aż 3, do tego zero warzyw, zero czegokolwiek- tak to się tylko nabawisz jakiegoś niedoboru, a nie schudniesz. A ziemniaki- tuczą, jak wszystko- sama mam w swojej diecie ziemniaki i jem. Tyle, że inne warzywa mają dużo mniej kalorii- o to mi chodziło, ale już pal licho tego ziemniaka. Widać, że nie znasz się na komponowaniu dietetycznych posiłków i tyle. Powodzenia anyway.

Gość ooooo jaaaaaa
dominika_d Ale ty jesteś przemądrzała pannica pfff a idź w cholerę!

dominka piszesz w jednym poscie ze cały dzien jadłas mało ale duzo tuż przed snem :D w innym posice piszesz zjadłam pół grahami ( a to nie bułka ! własnie zamiast tego mogłąs zjesc 2kromki sensownego, zdrowego chlebka :D ) kolacja : 6 kieliszków czerwonego wina :D wez sie lepiej za swoją diete i się nie ośmieszaj :D a ziemniaki sama jesz,a innym zabraniasz

Gość Endrju223
nie jest przemadrzala tylko autorka topiku jest glupia

Bo ty sie znasz na komponowaniu posiłków :D widze własnie i nie zasmiecaj mi tu, bo wejde na Twój topik i pozasmiecam troche, pilnuj swojej diety lepiej. w 9dni 3kg to zdrowo :D? 0.5kg - 1kg tygodniowo to zdrowo, miłego jojo życzę :)

Gość dominika_d
Purchaweczka- ale ja wtedy nei piszę- oto moja super dieta, plan zrealizowany. Tylko sama się nabijam z tego, że tak było (pomijając to, że i tak zamykam się w 1200 kaloriach). Poza tym do Twojej wiadomosci- moja dietetyczka wrecz nakazala mi robic 1 dzien odstepstwa od diety w tygodniu, zeby nie bylo efektu jojo- a skoro przez 8 dni bylam na diecie to chyba moglam:)? Zjadlam pol grahamki (pol! a nie cała- widziasz roznice- Ty zjadlas 2 razy wiecej) bo akurat mialam na nią ochotę- i nie była ona z margaryna tylko z chudym bialym serem i warzywami- tu tez pewnie roznicy nie widzisz, hę? :) Powodzenia z takim podejściem. Do tego ja 4 razy w tygodniu chodzę na siłownie i fitness- szkoda, że już tego nie cytujesz z moich wypowiedzi. Ale to pewnie też na Tobie nie robi wrażenia :)

Gość dominika_d
Purchaweczka- Ty jestes chora- 0,5 kg w tydzien to ok? Chyba jak sie chce zrzucic 2 kg. To jak niby osoba, ktora chce zrzucic 40 kg bo ma duża nadwagę ma to zrobic? Byc na diecie przez 2 lata non stop? Jak juz napisalam- chodze do dietetyczki, mam konsultacje i bylam badana przed dieta- chudne idealnie- 1,5-2 kg na tydzien- książkowo. A Ty siedzisz na dupie, nie uprawiasz sporu, wpieprzasz bułki zagryzając smażonymi kotletami z ziemniakami i jesteś zadowolona :D Pogratulować optymizmu.

Gość dominika_d
masz rację- gadaj sobie sama ze sobą na swoim topiku tak, jak to robiłaś do tej pory :) żegnam :) 🖐️

ALE JESTES PUSTA :D cwicze jakbys chciała wiedziec, idz wypij z 10kieliszków wina i napchaj sie grahamką, ale zjedz tylko pół PAMIĘTAJ bo to bułka :D

Będę siedziec sama , trudno :) będę jadła co chce, byleby do 1200kcal, słowa krytyki nie są mi obce, więc mnie napewno nie złamią, może w trakcie ktoś się przyłączy, będzie miło :) jeśli nie to będzie to swojego rodzaju pamiętniczek :)

Gość dominika_d
nie pije tanich winiaczków, ani nawet win zawierających siarczyny :) Ubolewam także nad tym, że niestety tanie nie było, bo poszły aż 4 butelki, gdyż mieliśmy gości :) P.S. o tej godzinie już nie jem :)

Gość Lilibe202
Ja z miłą chęcią się przyłączę!!! Chcę zrzucić 10 kg. 5 razy w tygodniu zamierzam chodzić na siłownie co robię już od ponad miesiaca. Wcześniej przez miesiąc chodziłam na basen. NIe schudłam prawie nic bo waga jest ta sama, może kilogram czy dwa w dół ale za to moje ciało się zaczyna zmieniać i nie mam już tak obwisłej skóry, zaczyna się ujędrniać :). Jutro się rozpiszę od serca, teraz muszę uciekać spać co bym jutro miałą siłe ćwiczyć :):).

lilibe201 czesc :) ja też chciałabym zrzucic z 10kg :) basen to fajna sprawa :) ja niestety nie umiem pływac, na siłownie nie mam jak chodzic, aktualnie mieszkam u rodziców na wsi :) ale cwicze codzien ok godzinki jem ok 1200kcal :) do jutra :)