Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja trochę niezorientowana

Co sądzicie o tych pomysłach?

Polecane posty

Mam kilka pytań: 1. DJ na weselu? Mogę dać mu własną listę piosenek? I poprosić, by np. część zremiksował, by się nadawała do tańca? Jak jest z prawem autorskim? DJ musi odprowadzać jakiś podatek dla ZAiKS-u za to, że gra komercyjną muzykę na weselu? Nie śmiejcie się ze mnie! :P 2. Drink-bar na weselu? Co o tym myślicie? 3. Pierwszy taniec do piosenki Basi Trzetrzelewskiej "A gift" - jak myślicie? Wesele mam dopiero za dwa lata we wrześniu, więc mam kupę czasu na przygotowanie, ale juz teraz sobie snuję takie małe weselne planiki :)

Gość to bardzo fajnie
1. lista poisenek - jak najbardziej, ja tak robie, ale czy dj to zagra co wy chcecie to juz od niego zależy, znam takich co uwazają ze ich repertuar jest jedyny słuszny i najdoskonalszy więc i tak zagrają co zechca. co do praw autorskich to ty sie tym nie przejmuj. załatwia to dj i lokal w kótym jest wesele, czyli płacą okresowo kwoty do zaiksu za publiczne odtwarzanie utworów 2. nie mam pojecia, ale słyszałam ze to extra pomysł, co do kowsztów nie wiem 3. to juz wasz indywidualny wybór

1. DJ - fajny pomysł. Powinien zagrać utwory z waszej listy, bo w końcu to wy mu płacicie i łaski nie robi. Ważne by umiał też zabawić, zachęcić do zabawy gości - samo puszczanie muzyki na weselu może odbębnić szafa grająca. 2. U znajomych się sprawdziło, ale nie wiem jaki był tego koszt w porównaniu z tradycyjnym rozwiązaniem kwestii alkoholu. 3. To już wasz wybór - ale może wsłuchaj się w tekst, jesteś pewna, że będzie ok?

Wiele osób wybiera anglojęzyczne utwory biorąc pod uwagę jedynie ogólne wrażenie po przesłuchaniu, a nie wsłuchuje się w tekst lub go nie rozumie. Proponuję zajrzeć na tekstowo.pl i trochę poczytać.

Gość stefeniantka
Wszystkie 3 pomysły sa super :) byłam na weselu 4 lata temu w Irlandii był bar drink , rewelacja !

Gość stefeniantka
Piosenkę bym jednak wyszukała inną , trochę słowa nie te jak na ślub "A Gift" Dar, dar Silna - tak o mnie mówią Czuję się tylko beztrosko I przyznam się do zbrodni Bycia zbyt ślepą Bycia zbyt pewną Że zawsze przy mnie będziesz Często zapominam Twoja miłość to dar Dar A ja mam go za pewniak Wiem - nie musisz tu być Nie musisz mnie kochać Jednak robisz to Mimo wszystko robisz Słaba - gdy jestem sama Przyznaj - jestem żałosna Pełna paniki i zimna I wtedy przybywasz Męczarnie mijają I znowu wydaję się silna - Jak o mnie mówią Często zapominam Twoja miłość to dar, dar Opieka i powietrze Naprawia każdą ranę Wiem - nie musisz tu być Nie musisz mnie kochać Wiem - nie musisz mnie kochać Nie musisz być przy mnie Jesteś darem Mam cię za pewniak i... Jak mogę zapomnieć, że twa miłość to dar? Ty zapominasz

Cholera, macie rację! :P Jakoś przypadkiem usłyszałam tę piosenkę, nawet się nie wsłuchiwałam w tekst, ale melodia była piękna... PRędzej czy później i tak bym ogarnęła tłumaczenie, dzięki wam - prędzej :) Dziękuję ślicznie za pomoc :)

1. Nigdy nie byłam na weselu gdzie jest DJ więc ja bym się ucieszyła pod warunkiem gdyby nie leciało techno :D :classic_cool: Oczywiście że możesz dać swoją listę piosenek.W końcu "klient nasz pan". 2. Drink bar moim zdaniem super pomysł.Tylko czy będzie Ciebie na to stać ? Moim zdaniem by było efektownie to musi być super dużo różnych gatunków alkoholu.A to nieźle kosztuje. 3.Tylko nie ta piosenka :D