Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozaikakakkakakak

co na przetłuszczającą sie cere?/

Polecane posty

Gość kozaikakakkakakak

Dziewczyny ktore mają problem z przetłuszczająca się i swiecąca twarza doradzcie jak sie pozbyc tego problemu?

Gość hghtr6g
ile masz lat pierw powiedz. :)

Gość Kasienka_Kasienka
marzę o tym żeby się dowiedzieć jaki jest sposób :( ja już nie wyrabiam ze swoją tłustą świecącą się i lepiącą cerą :(

Gość niesmiala1
oho ho to moja najwieksza zmora-ja poi godz. swiece sie jak zarowka -tez bym chciala wiedziec czy cos mozna z tym zrobic;)

Gość kozaikakakkakakak
23 lata, a czy to ma znaczenie?

Gość bababababababa
w okresie dojrzewania to normalne

Gość niesmiala1
acha ja obwiazkowo mam przy sobie bibulki z deco oraz puder;D

Gość Kasienka_Kasienka
dostałam kiedyś od dermatolog krem Iwostin Puritin do cery tłustej do kupienia w aptekach. Przyznam że pomógl ale tylko na chwilę. Zdziwiło mnie tylko jak poszłam do dermatologa w akcie rozpaczy i dowiedzialam się, że w zasadzie nie da się z tym nic zrobić :| trzeba dbać o dietę i nawilżać cerę- g*** prawda....

Gość Emilka lalalala :)
też mam ten problem, już takich cudów próbowałam ;) Nałożę makijaż i zaraz świecę się jak choinka. Próbowałam kremów matujących, podkładów matujących, pudrów matujących, baz pod makijaż matujących i wszystko gówno. Oczywiście na noc obowiązkowo silne nawilżenie, jak nie nawilżałam było jeszcze gorzej bo wysuszona skóra ratowała się nadprodukcją sebum, ale już od dawna nawilżam zewnętrznie i wewnętrznie ale świecę się nadal brrrrrr .... pozostaje puder albo bibułki i dyskretnie się poprawiać co godzinę ....

Gość Little_A
mi pomógł krem vichy normadern ale po pewnym czasie w suchszych (niezbyt tłustych) miejscach moja cera była strasznie wysuszona

Gość tjuna fisz
jesli masz po prostu taka urode, to podsuszy Ci ladnie cere takie mydelko boniderm, i regularnie co dzien stsowany rano i wieczorem hydrolat pomaranczowy to reguluje, co sama sprawdzilam na mojej strefie T i potwierdzam ze u mnie zadzialalo pozytywnie :P tylko trzeba systematycznie

Gość tjuna fisz
jako ze boniderm moze za bardzo podsuszyc, to mozna uzywac go np co drugi dzien.

Gość tjuna fisz
kredki oczywiscie racja :) ale ja pisze tak tylko co poza hormonami ;)

Gość hghtr6g
mnie pomoglo diane 35, to lek hormonalny, o lekkim dzialaniu, 6 mies powinno zlikwidowac problem.przy okazji bedziesz mogla nawet rzadziej myc wlosy i miec lzejsze miesiaczki :) zreszta krem typu http://www.perfectfresh.com/?pa=1476&ex=pa&webeId=2875729 ja to kupilam kiedys za 13 zloty chyba, jest cos podobnego jeszcze ze sliskim jakby opakowaniem i jest b. wodnisty:O a ten ma matowe opakowanie. pomaga na rano i wysycha naprawde. inne kremy pisza ze szybko wchlania i nie jest tlustu. gowno prawda, kazdy krem rawie taki jest, ale wlasnie nie ten o matowym opakowaniu. chyba ze cos sie zmienilo przez ten rok. :)

Gość tjuna fisz
aloes nie spowoduje zmniejszenia wydzielania sebum, zgodnie z wiedza ktora posiadam on bardzo dobrze lagodzi i nawilza ale nie zmniejsza sebum. chyba, ze czegos nie wiem ;)

Gość misia pyśka
babeczki znowu się wypowiadasz na temat kosmetyków a gówno wiesz!!!! po co się pytam???

Aloes to nie kosmetyk. I dobrze radzę bo cera tłusta ma skłonność do podrażnień, które aloes znakomicie łagodzi, a także rozjaśnia skórę. Odezwać się nie można czy co? Autorytecie kosmetyczny ty.

Patrzę,że się motacie,więc trochę Wam pomogę :) Na noc krem z kwasem- może być migdał plus PHA Na dzień krem z filtrem 50 plus. Dodatkowo lekkie kremy nawilżające, które nie zatykają porów. Peelingi raz na 10 dni. Najlepiej enzymatyczny, jeżeli nie występuja zmiany ropne mogą być również drobnoziarniste. Do demakijażu może być mleczko Avene lub płyn micelarny Boderma Sensibio H20. Można stosować wodę termalną- polecam z firmy Iwostin.

Gość wierzaca katoliczka
Moja cera bardzo sie swieci, bralam tabletki anty na poprawe tego, suplementy ze skrzype, pilam herbatki z bratka. Stosowalam mase kremow, zeli, mydel, mleczek i znalazlam krem eva natura ziola polskie z melisa. Kosztuje niecale 8 zl a dziala lepiej niz krem matujacy. Jest to krem nawilzajacy , a nie wzmaga przetluszczania tylko opoznia. Oczywiscie nie ma zlotego srodka na przetluszczanie sie cery, jednak ten krem sprawi ze nie swiece sie po pl godziny a po 2,3.

Gość wierzaca katoliczka
krem z filtrem 50? przeciez filtry sie swieca na twarzy i od razu bedzie sie blyszczala jak psie j...

W gabinecie kwasy. Polecam szczególnie medyczne, np. Mediderma lub Fenice. Mikrodermabrazja- diament, korund-wedle uznania Peeling kawitacyjny Jonoforeza Galwanizacja Oksybrazja Półzabiegi normalizujące pracę gruczołów łojowych

'cera tłusta ma skłonność do podrażnień' - przy nieodpowiedniej pielęgnacji 'aloes rozjaśnia'- nie ma właściwości rozjaśniających 'aloes łagodzi'- zgadzam się :) 'aloes to nie kosmetyk' - zastosowany w preparatach kosmetycznych jest składnikiem aktywnym :)

Gość tjuna fisz
kredki, aloes rozjasnia. ma takie wlasciwosci.

Gość tjuna fisz
przy czym nie myl wybielania z rozjasnianiem