Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszkazmleczkiem

Czy dobrze karmię malucha? Ma 6 miesięcy.

Polecane posty

Gość kaszkazmleczkiem
Nie utucze, spokojnie :) jest ladniutki, raczej dlugi niz gruby.

ale widzę kochana, ze i tak przekonac sie nie bardzo dasz, więc chyba niepotrzebne sa te nasze rady

Gość kaszkazmleczkiem
On je o 22 na noc i juz do rana mu to wystarcza. A tak jak wczesniej mowilam samym golym mleczkiem sie nie najada. Stad tez te przerwy na odpoczynek po sytych kaszkach :) ma apetyt bobas :)

No rozumiem ale kaszek naprawdę nie można az tyle podawać a skąd wiesz że mlekiem się nie najada. moja 9 miesięczna córka się mlekiem najada więc co dopiero 6 mc

wiesz, po prostu ma troszeczkę rozepchany żołądeczek i dlatego tak jest mój też jedzenia nie odmawiał, ale jadło 5,6 rano mleko, 9,10 kaszke, za godzinkę jabłko, o 13 mniej więcej zupkę z mięsem i warzywami, po drzemce ok 17 mleko, albo owoc i na wieczór mleko, co później zaczęłam zastępowć mlekiem z kleikiem ryżowym, zeby w nocy spał spokojnie

Gość kaszkazmleczkiem
Bo jak mu dawałam samo mleczko to za godzine dwie marudzil. a jak z kaszka to spokojnie 3 4 godz ;)

to daj mu wiecej tego mleczka, jakieś picie w międzyczasie, jabłuszko tarte i ma rozepchany żoładek, ale jak zmniejszysz porcje to sie w końcu skurczy

Gość kaszkazmleczkiem
Moze macie racje, ale jak jest glodny to nie umiem mu jedzonka odmowic :) slyszalam ze dziecko ma jesc tyle na ile ma ochote, i jesli ma w porzadku wage to jest ok :) no nie wiem juz.

e tam narazie to ty jesteś jego mózgiem i musisz dbac o jego wagę, zeby w przyszłości nie miał z nia problemów

Wiesz tyle ile ma ochote to może jeść z piersi to się nazywa karmienie na żądanie natomiast kaszek i obiedków je tyle ile daje mu mama . a ty stanowczo za duzo dajesz kaszek powinno być max 2 dziennie. Dawaj więcej mleczka a w międzyczasie własnie jabuszko itp. Po zcasei maluch się przyzwyczai

Gość kaszkazmleczkiem
Brzuszek ma plaski. Prawie zero drugiej brudki :) jest idealny. Eh, ale powiem Wam, ze troche niepotrzebnie sluchalam tej tesciowej. Ona wlasnie lubi tuczyc maluchy, brr.. nawet pozostalym swoim wnuczkom non stop slodycze pcha, bo sa chude.. :( heh..

słodycze? no to dobry sposób ma rzeczywiście, są chude, bo własnie jedzą te słodycze i już nic innego nie wetknął do buzi

No wiesz kiedyś tak się myslało że im więcej dziecko zje tym lepiej. ale to ty musisz wyrobić w nim nawyki żywieniowe i aby w przyszłości się zdrowo i dobrze odżywiał to musisz go tego nauczyć.

nie sugeruj się płaskim brzuszkiem, bo wszystkie niemowlaki taki mają to nie panieneczki nastoletnie, brzuszek jest narazie okrągły, bo taki być musi, ale później kształty robia się inne i pojawia sie problem

co tu duzo gadać proponuje abyś kaszkę o 10 zastapiła zupką a kaszke o 22 lub o 18 mleczkiem :) i tak zostana ci 2 kaszki w jadłospisie

Gość kaszkazmleczkiem
Nastraszyla mnie i moze dlatego jestem przewrazliwiona troche. Ale na szczescie nie ona mi dziecko wychowuje :) tamte dziewczynki maja 3 i 6 lat, jak patrze na ich jedzenie to az glowa boli. Nie skoncza obiadu to ta im doklada cukierami, a fee :P

chodzi o to, ze przy tym schemacie żywieniowym i rozepchanym żołądku bedzie potrzebował coraz więcej i wiecej tego jedzenia, aż w końcu bardzo utyje, jeśli będziesz zgadzała się na fanaberie teściowej i popierała jej poglądy a wtedy to juz katasrofa

Gość kaszkazmleczkiem
oki, a co jesli znow zacznie w nocy budzic sie na jedzonko? juz tak dobrze nam szlo spanie cala noc, a teraz znow sie cofać? :)

daj na kolacje tą kaszkę, albo mleko z małą ilością kleiku ryżowego i powinien pospać tylko daj mu góra o 20 godzinie, a nie 22 może być chwilowo problem z przestawieniem sie, ale w tym tempie co teraz to za 2 miesiace "świniaka" będziesz musiała rozbroić he he

Gość kaszkazmleczkiem
Nie nie, ja wlasnie jej nie popieram, tylko balam sie, ze jak mu dam za malo jesc to nie bedzie przybierał, (tak jak mowie) nie jest gruby). a ona mnie straszy ze za chydy i kiedys stwierdzila, ze za bardzo mu ograniczam, jakby chciala powiedziec, ze mu żałuje ( i poczulam sie winna :(

kochana napewno za mało nie jadł wcześniej, bo teraz to wydaje mi sie, ze stanowczo za dużo

Gość kaszkazmleczkiem
OKI, to zostaje przy 2 kaszkach a reszta mleczko i obiadki :)

Gość kaszkazmleczkiem
A ta larwa niech spada na drzewo.. :)

Gość kaszkazmleczkiem
A wogole to jej nie lubie.. bo sie za bardzo rządzi, ale to juz inny temat .. :)

Gość kaszkazmleczkiem
Na pewno chce jak najlepiej, ale po co od razu sugeruje, ze ja zle robie to czy tamto..heh :)

no na szczęście w domu jeśli chodzi o dziecko to ja rządzę, ale też chętnie słucham DOBRYCH rad i je realizuję

moja teściowa, super babka, też czasami próbuje mi coś tam sprzed 100 lat narzucać, ale ze mną to nie tak łatwo powiem miło, że się obaczy i robię swoje, a ona już wie, że nici z tego

Gość kaszkazmleczkiem
Na szczescie my mieszkamy sami. Tym bardziej uwazam, ze jesli nie uczestniczy w naszym zyciu na codzien, i nie wie jakie potzrby ma moj synek, to po co sie wtraca. .