Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczkacelina

pytanie o mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość calineczkacelina

zrobiłam dziś 60 ml mleka Bebika 1 mala wypila tylko 10 ml czy mogę resztę zostawic na nastepne karmienie czy mam to wylac i robic potem nowe. a jesli zostawic to gdzie? w lodówce czy podgrzewaczu

Gość wywalić a potem zrobić nowe
. jeśli przechowywać to 1-2 w lodówce. w podgrzewaczu ci się zepsuje. zresztą na opakowaniu na pewno pisze

Gość 098123
wylać a potem na nowo

Gość wywalić a potem zrobić nowe
*1-2 godziny

Nie wolno zostawiać i podgrzewać, niewypite mleko trzeba wylać, co zresztą jest napisane na pudełku, zresztą dość szybko kwaśnieje.

Gość calineczkacelina
no wlasnie gdyby pisalo na opakowaniu to bym sie nie pytala. ale dzieki teraz juz wiem:) pozdrawiam

Gość codziennie nawet
nie powinno sie przechowywac resztek mleka. Wylac i na nowo zrobic pozniej

Gość ujuhuhuy
radze wylac jezeli juz nie chce, chyba ze zachce za dziesiec pietnascie minut jezeli pila z tej butelki to lepiej wylac bo zostaja ze slina mikroby ktore sie tez mnoza nawet kiedy mleko jest w lodowce, natomiast jezeli zrobilas np te 60 i przelalas do osobnej innej butelki np te 20 ml to jasne, reszte mozesz dac do lodowki i przechowywac do 24h, ale nie jestem pewna, mleko matki do 24 h to wiem napewno

Ja sie nie znam co prawda ale napisze co wiem, w szpitalu na oddziale noworodkowym maja takie jednorazowe buteleczki z gotowym mlekiem bebiko, do buteleczki daja jednorazowy smoczek, położne mowily ze po otwarciu mozna trzymac do 6 godzin w temp pokojowej. Pozdrawiam.

Gość nbbhy
Ale te specjalne buteleczki są przygotowywane w zupełnie innych warunkach niż domowe. W domu po 6godz z pitego mleka byłby kwas i rzyganie na kilometr :)