Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość defgbdb

poród

Polecane posty

Gość defgbdb

mam pytanie, ktore mnie męczy a nie mam od kogo sie dowiedziec bo w rzeczywistość jakoś tak głupio... kiedys panicznie balam sie ciązy i porodu teraz już troche mniej... podobno boli w tym miejscu co przy okresie tylko owiele bardziej, a czy jeśli zdarza przy porodzie rozdarcie krocza to to czuć? czy kobiedy zazwyczaj są już tak zmęczone że nie zwraca sie na to uwagi.... przeraża mnie to :(

Gość ciężki.los.kobiet
Do pęknięcia krocza albo jego nacięcia dochodzi zawsze podczas skurczu parciowego, tak więc tego się w ogóle nie czuje bo zostaje on stłumiony przez skurcz

Gość gcv.bjl;:lkjlgfhgfzdfxcgvhbjkn
fajna babka to kuuurwa

Pęknięcie krocza w niektórych przypadkach sie zdarza a nacinania nie czuć bo robią to podczas skurczu a dwa skura jest naciągnięta do granic możliwości

ja bylam tak spanikowana porodem, ze az od psychologa dostałam skierowanie na cc. a lekarz podczas porodu powiedział "nie ma mowy, zadnej cesarki" i dziekuje mu za to. balam sie wszystkiego, tylko nie tego rozcinania krocza czy pekniecia bo o tym akurat w ogole zapomnialam. i powiem ci ze o tym ze mialam nacinane krocze dowiedzialam sie kilka minut po urodzeniu, gdy polozna mnie zszywala. nic nie czulam zupełnie, masz tak napieta skóre ze nie mozna tego poczuc, nie przejmuj sie badz twarda:):)

Gość fffdg
jesli chodzi o bol to ja mialam tak : 0 - 5 cm leciutkie od krzyza do plecow, 6- 8 mocniejsze ale dalo sie wytrzymac bol przychodzi narasta i za chwile odchodzi, chwila przerwy (dosc spora) i zaraz znowu . Mialam okscytyne wiec bolalo podobno gorzej niz bez. No i 8-10 cm bol bol bol to wlasnie wtedy kobiety tak wrzeszcza na filmach he. Na szczescie szybko mija. No i pozniej jak juz jest dziesiec to nic nie bolalo tylko brzuch na szczycie skurczu a tam krocze to nic. I jak tna to nie czuc. Tak bylo w moim przypadku. A i oczywiscie porod to nic z tym co czeka cie pozniej uwierz :) powodzenia

Gość fffdg
o jeny :O Cię* przepraszam

a i jeszcze dodam, ze tak strasznie bola te paskudne wielogodzinne skurcze, pozniej przychodza skurcze przy których musisz przec i dla mnie to juz byla ulga, i samo wyparcie dziecka nie jest juz tak bolesne

Dagna ja miałam to samo przy pierwszym porodzie . Partych nie czuć bo sie skupia kobieta na tym żeby dziecko wyprzeć :) i w głowie myślisz o wypychaniu a nie o bólu

Gość Anetka88
POWIEM CI TAK!!! JA TEŻ SIE CHOLERNIE BAŁAM PORODU I CIĄŻY, ALE JAK JUZ ZASZŁAM W CIĄZE TO PORÓD PRZECIEZ BYŁ NIE UNIKNIONY, NIE NASTAWIAŁAM SIE DO NIEGO PANICZNIE BO MUSIAŁAM TO PRZEZYĆ CHOCBY DLA SYNKA:) I POWIEM CI SZCZERZE ZE NIE JEST TO TAKIE STRASZNE JAK KAŻDY OPOWIADA!!!- ZAPAMIETAJ TO!!!!!!!!!!!! TRZEBA SIE POZYTYWNIE NASTAWIĆ CHOCIAŻ SPROBOWAĆ TO SIE PREDZEJ URODZI, BYŁA ZE MNA NA PORODÓWCE KOBITKA PANICZNIE REAGOWAŁA I SIE DLUGO MĘCZYŁA BO TAK BYLA SPANIKOWANA!!!!

Gość jakaś tammmm...
ja byłam pozytywnie nastawiona każdy się dziwił że nie boje się ale teraz jak bym była 2 raz w ciąży bałabym się bardziej każda przechodzi to inaczej jedna ma mniejszy próg bólu druga większy u mnie po 1,5 godz parcia zakończyło się próżnociągiem dziecko ledwie przeżyło