Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trzy zioła i Pasta Sama

Mam parę pytań do tych co głosowali na Palikota

Polecane posty

Halo, znajdę tu takich?

Halo! Nagle nie ma nikogo kto głosował na Palikota, co? :-)

Gość pala teraz trake na imprezie
i nie maja czasu na kafe

Hello. ;-)) A więc zanim dojdę do sedna chcę się zapytać z jakiego powodu zagłosowaliście na Palikota?

Gość ja wprawdzie nie głosowałam,
bo jestem przeciwna legalizacji marihuamy, poza tym brzydzi mnie facet z NIE jako rzecznik, ale poza tym sie ciesze, ze wszedł do sejmu, przynajmniej ma odwage powiedzic o tym, o czym czesc mysli, a boi sie do tego przyznac. chocby o krzyzu.

Gość MSka;)
chcieliby legalizacji narkotyków bo chcieliby qrwa ćpać ćpuny...

A ja głosowałem bo chcą przyciać pazurki czarnym, zalegalizować związki partnerskie, i wogóle mądrze gadają.

Dlaczego głosowałam na Palikota.... hmmmm 1. PiS to moim zdaniem partia Jarosława a uważam tego człowieka za oszołoma który jeśli doszedłby do władzy spowodował tylko i wyłącznie kłótnie polityczne (przykład Merkel, Putin). 2. PO to nie najgorsza partia i z Palikotem mieli wiele wspólnego ale moim zdaniem trzeba było odświeżyć troche w sejmie nowymi twarzami :) 3. PSL rolnicza partia wiec z mojego punktu widzenia mało moze mi zaoferować. 4. SLD cóż oglądając ich spoty wyborcze to aż mnie na śmiech brało (zmniejszenie vatu, nfz itp to były obietnice nie do zrealizowania) Reasumując Palikot to był wybór dedukcyjny. Jego obietnice wyborcze (przynajmniej część) zrewolucjonizowałyby PL. Człowiek zarządza wielką firmą, a nawet kilkoma więc nie będzie miał problemu z zarządzaniem "firma" pt Polska. Się rozpisałam wiec nikt tego nie przeczyta :D

ja też jestem przeciwna legalizacji maryśki, ale też jestem przeciwna czarnym w polityce, krzyżom w szkołach i szpitalach, rozdawaniu kasy i ziemi tym, co jej mają po kokardkę, problemom stwarzanym przedsiębiorcom itd

Przecież ten krzyż to nonsens, a jego postulaty są demagogią. Polska nie jest krajem kościelnym, ale to nie wyklucza obecności krzyża wszędzie tam, gdzie ktoś chce go powiesić. Krzyż podkreśla nasze chrześcijańskie korzenie i tyle.

Akurat sprawa marihuany mnie nie obchodzi. Jeśli zalegalizują to dobrze jeśli nie zalegalizują to też dobrze. Przecież marihuana to tylko jedna z jego obietnic. Głównie chodzi o dużą reformę kościoła w PL do której inne partie nie maja jaj.

Gość khkihnhkjfnkj
kobieta ma prawo decydować o swoim ciele, a więc aborcja! nie rozumiem co jacyś cholerni politycy mają do tego! Póki nie mówimy o dziecku a jakimś zlepku komórek, pozwólmy kobietom wolności! ale przeciwnicy powiedzą żeby urodziła i oddała komuś kto na nie czeka, jasne, zrypana psychika przez całe życie i już widzę tych wszystkich chętnych, a bidule przepełnione! eutanazja! człowiek warzywko, nic dla niego się nie liczy, cierpi, boli go, wie że juz zupełnie zdrowy nie będzie, jedynie będzie jakoś ciągnąć w szpitalu, jasne, przetrzymujmy go, niech cierpi!? opodatkowanie kościoła! księża wydają kupe kasy na dziwki i fury, ale jasne, po co brać od nich podatki?! niech sobie ulżą! lepiej podnieśmy zwykłym obywatelom co ledwo koniec z końcem wiażą! Na pewno darują sobie kupno plecaka dla dziecka czy kurtki na zimę, bo państwo musi pieniądze mieć! mogę wymieniać w nieskończoność. Aborcja jest i będzie. To, że jest nielegalna, nic nie zmienia. Zmusza jedynie kobiety to robienia tego w fatalnych warunkach. W cywilizowanych, wielkich krajach jest refundowana!

wlasnie widze ze wasze poglady zupelnie nie przekladaja sie na glosowanie... chcecie tego wszystkiego to teraz sobie zobaczcie wywiady z ludzmi palikota. 2 zdan nie sa w stanie powiedziec...

Tak właśnie myślę, głosowaliście na niego głównie z powodu maryśki i kościoła. :) Otóż najpierw skupmy się na tym drugim. ;) A więc tak - wszyscy płacimy podatki. Z budżetu państwa, który składa się m.in. z podatków, nie będziemy już przeznaczać na kościół katolicki. Bo przecież nie wszyscy obywatele Polski są katolikami. Fair? Fair. Ale dlaczego w takim razie Palikot proponuje refundować z budżetu in-vitro? To już nie jest fair. Dlaczego katolik ma na to pośrednio płacić, wbrew swojemu światopoglądowi?

Gość ninjaa
głosowałam bo jestem za rozdziałem panstwa od koscioła

Nie będzie ani żadnej reformy, ani legalizacji. Nikt tego nie poprze. I skupcie się na dziurze budżetowej rzędu 100mld rocznie oraz dziurze w ZUS-ie rzędu 60mld rocznie. A nie na utopijnych, demagogicznych rzeczach.

Ale wy głupio myślicie. Jesteście przeciw aborcji więc jeśli będzie ona legalna w PL to i tak was to nie dotyczy. Chcecie być dobrzy to nie zabijajcie ale pozwólcie niech inni mają wybór a nie bo ja jestem przeciw to wszyscy muszą byc.

Gość ninjaa
i za legalizacja sexu ze zwierzetami

Gość jnevkjenwfk
dziura? właśnie, połączymy zus i krus!

Gość mniej niż zeroooo
Z powodów politycznych, podoba mi się polityka postępowa, nie znoszę konserwatyzmu i dominacji kościoła w państwie. Co do legalizacji to nie wiem czemu tylko z tym palikot jest kojarzony, ponieważ po 1: mnie akurat legalizacja nie interesuje, bo sama nie palę trawy, po 2: wiadomo, że w naszym kraju do legalizacji haszu nie dojdzie. Generalnie wiadomo, że polityczne obietnice to w 90% sranie w banie i prawie nic nie będzie spełnione, ale głosowałam na coś, co było najbliższe moim poglądom.

Posłuchajcie mnie, bo to jest mój temat. prosty schemat PODATKI --> BUDŻET --> kościół katolicki Palikot słusznie to likwiduje i w zamian proponuje kolejny nakaz PODATKI --> BUDŻET --> in-vitro