Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfrtyuska

Powiedzieć pracodawcy o ciąży choć nie mam jescze zaświadczen

Polecane posty

Gość gfrtyuska

Witam wszystkie Proszę was o poradę bo nie wiem co zrobić. Jestem w 7 tyg. ciąży, miałam USG i wygląda na to że wszystko jest ok. ale lekarz nie dał mi jeszcze zaświadczenia o ciąży. Podczas wizyty poskarżyłam się lekarzowi że jestem zmęczona, że w pracy pracodawca nie wie o ciąży i nie mam taryfy ulgowej - wyjazdy służbowe, nadgodziny ( stanowisko kierownicze). Lekarz stwierdził że w takim wypadku da mi miesiąc zwolnienia na odpoczynek. Tyle tylko, że zwolnienie chce mi dać w środę - mam tego dni nie iść do pracy tylko do niego. Z drugiej strony chciałabym być fair wobec szefa, który nic nie wie. Nie chcę go postawić w sytuacji że dowiaduje się o ciąży ze zwolnienia i nagle nie ma mnie miesiąc w pracy. Czy mogę choć w poniedziałek poinformować go o ciązy i przygotować na to że będę miała zwolnienie, mimo że nie mam jeszcze zaświadczenia? Poradźcie...

Gość oczywiście że możesz poinformo
wać

Gość oczywiście że możesz poinformo
jeśli jesteś pewna co do szefa, że nie zrobi Ci żadnego świństwa, to pewnie, że powiedz

Gość mrMaxx
ty chcesz być fair,ale weź pod uwagę fakt czy on też byłby fair wobec ciebie.zależy wszystko od tego jaki jest ten twój szef?? w moim przypadku nic bym nie mówiła-tylko walnęła zwolnienie na jego biurko...bo wiem,że mój szef właśnie na takie traktowanie zasłużył. ale nie wiem jak twoja sytuacja...

Gość ja powiedzialam
tez mialam stanowisko kierownicze. Powiedzialam bo facet jest ok i chciałam zeby sobie to jakos zaplanowal tym bardziej ze mialam ciaze zagrozona wiec czesto ladowalam w szpitalu. na tyle co moglam to przychodzilam do pracy od 7 msc lezalam. do pracy wrocilam jak maly mial 6msc poszlam na pol etatu a teraz juz normalnie