Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolor indygo

Dzieci i alkoholizm

Polecane posty

Gość kolor indygo
babeczki - primo, twój mail nie działa :O secundo - jak ci dadzą do wyboru zabic matkę czy ojca to decyzja też będzie dla ciebie taka prosta?

Gość alebaba
Zdaje się, że w tych sprawach decyzji nie podejmuje się większością głosów. Pragnę zauważyć, że dla dzieci matka- to matka. Nie jest ważne, na jaką chorobę cierpi. Jeżeli uda się ją uratować, tym lepiej dla dzieci. Istnieje jeszcze kategoria prawna ograniczenia praw rodzicielskich, również niekiedy przydatna. Może Ty, Babeczki..., masz znaczące osiągnięcia w wychowywaniu dzieci, nie wiem, może znasz lepiej niż ktokolwiek inny TĘ konkretną sytuację, nie wiem, ale polegałbym jednak na sprawdzonych formach działań prawnych i terapeutycznych.

Gość kolor indygo
alebaba napisałam maila

Mam może użalać się nad pijącą suką? I pozwolić, żeby ktoś prowadził tam eksperymenty kosztem dzieci? Nie, ja to po prostu zgłoszę gdzie trzeba, a policja już odpyta tę siostrę dlaczego nie powiadomiła ani ojca dzieci do tej pory ani sądu o tak głębokiej patologii, narażając je tym samym na utratę zdrowia lub życia.

Mój mail działa idealnie. A ty się zastanów i nie słuchaj idiotki, która chce alkoholikowi przemawiać do rozumu bo takie leczenie trwa latami, a co z dziećmi w tym czasie twoim zdaniem?

alebaba: Zamknij się kobieto bo pracowałem z kuratorem zawodowym nad jedną taką sprawą i pijana matka to ścierwo, a nie matka. Nie powtarzaj mitów bo dzieci były szczęśliwe jak je zabrali. A ona dalej pierdoliła jaka jest dobra i jak będzie się starać. Obiecywała poprawę wielokrotnie. Strata czasu. A ty jakie masz doświadczenie praktyczne?

babeczki w kropeczki "Mam może użalać się nad pijącą suką? I pozwolić, żeby ktoś prowadził tam eksperymenty kosztem dzieci?" To nie żadna 'pijana suka' tylko osoba chora! Uzależniona od alkoholu, i to nie są żadne eksperymenty tylko TERAPIA, kretynie.

Gość kolor indygo
babeczki - no wlaśnie nie dziala idealnie, bo nie mogłam wysłać ale widząc twoją zajadlość i brak jakichkolwiek hamulców w potepianiu juz wysyłac nie chcę, więc poprawiac nie musisz

Sprawdzoną formą prawną jest zgłoszenie OJCU, że matka pije i niszczy dzieci. Dlaczego siostra wiedząc o wszystkim trzyma to w tajemnicy? I ty powiesz o formach prawnych coś jeszcze? To cię informuję, że to jest zatajanie przestępstwa i grozi odpowiedzialnością karną.

babeczki w kropeczki "Zgłaszam to na policję. Dobranoc." Tak, tak, zgłaszaj osobę postronną. Jesteś takim cymbałem, że ręce opadają.

...i nic nie będę poprawiał bo dostaję co godzinę jakiegoś maila. Usuń spację z adresu to dojdzie. Lub wpisz _ prawidłowo bo pewnie dałaś -. Wkurzyłem się bo 5 osób ci mówi co robić, a ty się kumasz z jakąś babą, która chce tam alkoholika wysłać na rozmowę. Puknij się.

Kurwa dzieci 6 lat CIERPIĄ tam, a wy się nad alkoholiczką rozczulacie? Pojebane jesteście zdrowo. Co wy wiecie o procedurach? Jakby sąsiad zadzwonił, że pijana matka siedzi z dziećmi to już by ich tam nie było.

Gość babek idź już
tata czeka w wannie 🖐️

"...a ty się kumasz z jakąś babą, która chce tam alkoholika wysłać na rozmowę." Ty jesteś taki ograniczony, że slow mi brak. Co ty sobie wyobrażasz?! że wyślą tam czynnego alkoholika i urządzi sobie z tą kobietą libację? Puknij się w pusty łeb.

Gość kolor indygo
babeczki, nie zacietrzewiaj się. ja nie pisalam, że dzieci siedzą 6 lat z pijaną matką, tylko ZE MAJĄ PO 6 LAT. I nie napisze do ciebie, bo to prosta droga do tłumaczenia się na komisariacie, a na to nie mam ochoty. mam większe problemy

Gość kolor indygo
no dziękuję wam panowie za rozwalanie topiku :O

kolor indygo: Nie jesteś tu anonimowa. Oświadczyłaś, że dzieciom siostry dzieje się krzywda. Masz obowiązek powiadomić ojca, policję, sd rodzinny. A ty nie robisz nic w tej sprawie i kombinujesz jak tu siostrę uratować. A dzieciaki sikają tam ze strachu i rozpaczy. Niezły obraz z tego wychodzi. Jeśli coś im się stanie to będziesz współwinna. Ale słuchaj sobie ciotek dalej, solidarność jajników pierdolona.

Gość kolor indygo
jestem wystarczająco anonimowa, żeby osoby nie kontrolujące swoich emocji trzymać na odpowiedni dystans babeczki :O