Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana mama123

7 miesieczne niemowle charczy przy jedzeniu

Polecane posty

Witam mój synek od jakiegoś czasu, najczęściej rano jak je kaszę to zaczyna chaczeć, jakby coś mu w gardle siedziało. Potem zakaszle i jest ok. Zdarza sie to tez po mocnym płaczu. Byłam u 3 lekarzy i mówia, ze płuca, oskrzela czyste. Wiecie co to może być.

upup

Gość kaftanik niebieski
moj ma 3 mies i tez charczy jak ssa cycke

Gość kasia!!!!!
kaftanik... 3 miesięczne dziecko może mieć jeszcze nie dojrzałe mięśnie i nerwy w obreębie krtani.

kasiu, zadarza sie to po ok 1 miesiaca. Jak mały je i np zacznie gaworzyc lub płakac to wtedy słysze w gardle takie charcznie. Odkaszle to następnie tak mokro i juz tego charcznie nie slychac. tak jakby cos mu zalegało

Gość kasia!!!!!
czy dziecko jest obciążone alergicznie? tzn czy w rodzinie są przypadki jakiejkolwiek alergii?

tak, ja jestem alergikiem

niewiem czy u 7-mio miesięcznego dziecka tez ale jak byłam w szpitalu z moim na zapalenie płuc i jak juz był zdrowy i charczało mu często to mi lekarze mówili że to normalne bo ma dziecko jeszcze dobrze krtani nie rozwiniętej :) a teraz ma prawie 10 miesięcy i jak sie puści i idzie na nogach to z radosci tak charczy ;/ niewiem jak to jest z tym charczeniem u dzieci...

Gość kasia!!!!!
jeżeli lekarz nie stwierdził niczego niepokojącego to może mieć to związek z alergią a prawdopodobieństwo wzrasta jeśli dziecko jest obciążone. Na twoim miejscu poszłabym jeszcze raz do lekarza i bez ogródek powiedzieć o swoich obawach. Z doświadczenia wiem, że lekarze niestety bagatelizują problem i dostrzegają go o wiele za późno. Jako matka oczekiwałabym diagnozy lekarskiej a jeśli nie jest możliwe jej stwierdzenie to przynajmniej skierowanie do specjalisty. Co ci szkodzi jeśli dziecko obejrzy inny lekarz.

Gość kasia!!!!!
o niedojrzałej krtani można mówić ale nie u 7 miesięcznego dziecka.