Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia 23

Jak wspomóc laktację ? Proszę o pomoc doświadczone mamy.

Polecane posty

Gość Basia 23

Mam mało pokarmu a bardzo zależy mi na tym żeby karmić piersią. Są jakieś sposoby na to żeby pojawiło się więcej pokarmu ? Pomóżcie :(

pić dużo wody i herbatki wspomagające laktacje i oczywiście jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi.

Gość jak najczesciej przystawiac
dziecko do piersi . Podobna duzo trzeba duzo pic . Slyszalam ,ze piwo karmi wspomaga ( bezalkoholowe jest ) i bawarka -herbata z mlekiem , chco rozne sa opinie. Ale najlepszy wspomagacz to przystawianie dziecka , im wiecej ssie , tym wiecej pokarmu sie wytwarza.

1. bardzo dużo płynow - wody głównie 2. Herbatki na laktację - w aptekach, drogeriach 3. JAk najczestsze przystawianie dziecka do piersi Ja miałam BARDZO mało mleka Miałam już rezygnowac z karmienia w 3 tyg. Ale się zawzięłam i robiłam to co Ci napisałam Dziś mój syna ma 8 miesięcy a ja nadal karmię:)POWODZENIA:)

Gość karnawałowaa25
i do tego wszystkiego regularne jedzenie - z 5 posiłków dziennie

Gość luisV
PIJ DUZO MLEKA LUB HERBATE BAWARKA

Gość kojojkio
herbatka wspomagająca laktację Bocianek - na mnie działa super!

- dużo płynów głównie wody i herbatek laktacyjnych (co do bawarki nie powinno się za dużo bo to na zwykłej herbacie która zawiera dużo teiny przedostającej się do mleka) - częste przystawianie dziecka - masaże piersi - ciepłe prysznice to że tak powiem normalne sposoby ja jeszcze w szpitalu dostawałam jakiś obrzydliwy szpitalny płyn i zastrzyki z oksytocyną niestety i tak pokarmu nie miałam tzn miałam przy córce byłam w stanie ściągnąć max 2ml co 3 godziny a przy synu 5ml co 3 godziny

Gość aguśka;)
przystawiaj dziecko jak najczęściej do piersi nawet gdy nie masz pokarmu ssanie dziecka to najlepszy sposób na wytworzenie mleka w piersiach możesz też pić herbate na pół z mlekiem

a ja czytalam na jednej stronie o laktacji ze nadmierne picie wody hamuje laktacje wiec nie mozna przesadzac, przystawianie dziecka do piersi, tylko tak zwiekszysz ilosc pokarmu,mozna nawet polezec caly dzien z maluszkiem w lozku i karmic tak czesto jak sie da i bedzie dobrze

karmi 1 x dziennie ;] dziecko przy piersi co 2-3h obowiązkowo karmienie nocne co 3 h jak nie pomaga to poradnia laktacyjna i prowadzenie dziennika ;]

MBM gówno prawda ze tak powiem to przystawianie co 2-3 h , moj je co godzine a na noc i tak musze dac butelke bo sie najesc nie moze bo juz nie leci .... a herbatki tez pilam i nic nie pomagaly na laktacje , są dobre jedyne na gazy dla dzidiusia ale mozna mu pazyc koperek zamiat samemu pić te niedobre herbatki.

o jejuśku to ze u Ciebie sie nie sprawdziło i nie pomogło to znaczy ze u każdego tak samo będzie? Ja też dokarmiałam, całe 2 tygodnie, a potem się wszystko unormowało i córka była na piersi bardzo bardzo długo. Pomogło mi krami i karmienie na żądanie.

Gość mimi29 kaiwo
Rozluźniona mama daje więcej mleka to fakt niezaprzeczalny,problem w tym, że sam brak pokarmu jest stresujący, myślenie, że to moja wina i dziecko jest głodne! Potem próby dokarmiania go butelką, w rezultacie dziecko woli mleko z butelki... Ja do tego dopusciłam i pozniej zostało mi juz tylko odciaganie pokarmu do butelek. Nie pamietam nazwy ale jeszcze brałam homeopatyczne granulki pod jezyk na zwiekszenie laktacji, piłam również herbatki i przystawiałam dziecko oraz odciagałam pokarm jak nie chciało ssac. Nie wiem co najbardziej pomogło.

Gość an2anet
przystawiaj do piersi a po kartmieniu odciagaj pokarm,pij duzo płynów,albo zup jedz duzo :)

Gość gość
na pewno mogę polecić Prolaktan. Ja dowiedziałam sie o nim od farmaceutki i od razu kupiłam. I przyznam ze był to naprawde jeden z lepszych wyborów jesli chodzi o pomoc w zwiekszeniu pokarmu.

Gość bananalamma
A co to takiego? Jak długo trzeba brać, żeby był efekt?

Gość Gargamelka Js
To jest środek na pobudzenie laktacji. To są saszetki do rozpuszczenia w mleku albo jogurcie o smaku bananowym, bierzesz jedną dziennie. Trzeba bardzo często przystawiać dziecko do piersi, pić dużo, a efekt szybko zauważysz.

Gość bananalamma
dziękuję, rozumiem, że recepty na to nie potrzebuję? Jaki jest koszt i po ilu dniach mogę się spodziewać efektów?

Gość gość
Słaba reklama.

Gość angalia
i co picie tych saszetek pomoże? Ja właśnie jestem już z maleństwem w domu w szpitalu to jakoś to szło ale tu coraz gorzej może to przemęczenie ? Sama nie wiem co robić;/ Miałyście podobnie?

Gość goscianka
Może kryzys laktacyjny, może zmęczenie, może za mało pijesz? Masz możliwość skorzystania z porad doradcy laktacyjnego? Próbowałaś jakoś wspomagać laktacje? Te saszetki, jesli pytasz o prolaktan, to na pewno pomogą, ale musisz też więcej pić ogólnie, no i najlepiej częściej przystawiać dziecko

Gość gośćAnitaAnitamta
Kochana, przede wszystkim nie denerwuj się, to szkodzi i Tobie i dziecku, zrelaksuj się. Weź dzieciątko do łóżka, połóż się wygodnie, przystaw do piersi, niech sobie ssie ile chce. Pij wodę, dużo wody, karm w nocy, a jak dziecko przesypia całą noc to odciągaj. Prolaktan pomoże, ale nie sam, nie możesz założyć nogi na nogę i czekać.