Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperatka....................

po czym poznac ze czlowiek klamie

Polecane posty

Gość desperatka....................

macie jakeis sposoby by sprawdzic czy ktos klamie?

Gość maturks4
Psycholog pozna po wyrazie twarzy, po mimice, po zachowaniu. Ja, słuchając kogoś, wpatruję się w niego spokojnie a uważnie. Przeważnie, jeżeli kłamie - czuje się niepewnie i to od razu widać. W myśl przysłowia "na złodzieju czapka gore"

Gość grrrrrrr.........
nie patrzy w oczy :)

Gość papla666
Cóż, naucz się obserwować ludzi. mniej gadać a bardziej zważać na gesty, mimikę intonację głosu. Ja wyczuję kłamstwo, jeśli rozmawiam z kimś bezpośrednio. bo w tedy te wszystkie rzeczy łączą się ze sobą. A rzadko kto panuje nad tym wszystkim. Zwykli szarzy ludzie tego nie potrafią.

Gość wydiał FBA narcotics
po brzmieniu głosu..fałsz wyczuc na kilometr

Gość detektywe
no i krótkie nogi ma :)

Gość drk354343
a ja mam to w dupie czy ktoś kłamie( to znaczy mam bo i tak to wyczuwam silną intuicją ) - ja mam taką zasadę że nikomu nic nie daję i przez to mało kto jest mnie w stanie wykorzystać.

Gość !!!
Po tym, jak ktoś zacznie się motać w tych swoich ściemach i wynika z tego niezły przekręt.

Gość drk354343
a ja mam to w dupie czy ktoś kłamie( to znaczy mam bo i tak to wyczuwam silną intuicją ) - ja mam taką zasadę że nikomu nic nie daję i przez to mało kto jest mnie w stanie wykorzystać. Nie chodzę na żadne imprezy, spotkania itp...

jak jesteś dobrym obserwatorem i wyłapujesz każdy ruch twarzy to nawet wystarczy jak najpierw zadasz pytanie na które odpowie prawdę i pytanie na które będzie miał skłamać - już będziesz wiedzieć.

Gość drk354343
mam też w dupie to czy ktoś wykryję u mnie kłamstwo - klamię bez przerwy aż ktoś w końcu podda się i uwierzy.

Gość drk354343
lubię też podpuszczać ludzi.

Bardzo często kłamiąc ludzie manipulują dłonią w okolicy ust (pocierają brodę, kącik ust, okolice nosa). To podświadome. Gdy byli mali uczono ich, że nie należy kłamać. Małe dziecko jak powie coś nie tak, to czasem zakrywa usta dłonią. Niektórzy z dorosłych mają zachowany ten odruch, więc np. skubią lub głaskają brodę. :D

Gość jeżeli nagle
gwałtownie zmienia mu się kolor odbytu to kłamie

Gość drk354343
jak mu kutas taje to kłamie.

Nie jest prawdą, że można nauczyć się poznawać kłamce to te tak zwane "cechy kłamstwa" (np. unikanie wzroku) sprawdzają się tylko w 50% przypadków. Czyli równie dobrze można zgadywać. Najprościej jest dopytywać o coś co kłamca już powiedział i czekać aż się sam pomyli.

babeczki - żeby ocenić czy ktoś zachowuje się nienaturalnie musisz świetnie znać tą osobę, bo np. niepatrzenie w oczy może być oznaką, że wcale nie ma ochoty się rozmawiać, nawet niekoniecznie kłamiąc, a gestykulacja to subiektywna sprawa.

Gość 123a123
O uczuciach, zdradzie, kłamstwach i seksie wyczerpujące odpowiedzi znajdziesz na http://www.podane.pl/ - też się wypowiedz!