Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala stokrotka

Musialam usunac ciaze...

Polecane posty

Gość biala stokrotka

Pewnie zaraz wszyscy tutaj mnie wyzwa od morderczyn, ale to nie jest takie proste jak sie moze wydawac. Od razu zaznacze po co pisze tutaj. Chce sie wygadac, tak po prostu, nie chce zadnych porad, wspolczucia czy tez oceniania mnie. Nie moge o tym nikomu powiedziec wiec pisze tutaj. Kilka dni temu mialam zabieg. Decyzja byla swiadoma. Zostawil mnie moj facet, ale nie to wplynelo na decyzje. Na poczatku mialam zamiar urodzic, postanowilismy tak oboje. Niestety potem zaczely sie klotnie i moj byly powiedzial, ze nie bedzie tak jak to ustalilismy. Mialam juz dosc i wtedy pomyslalam o usunieciu ciazy. Jednak nie zrobilam tego. Niestety ostatnio moj byly przestal sie odzywac, zniknal po prostu. Ja jestem bez pracy, nie mam pieniedzy wiec doszlam do wniosku, ze tak bedzie lepiej, ze skoro on mi nie pomoze, nie chce tego dziecka to ja sama sobie z tym nie poradze. No i zrobilam to, nie czuje wyrzutow sumienia, czuje tylko zal, ze pozwolilam na to wszystko. Wczoraj zadzwonil moj byly, wreszcie po 2 tygodniach. Ale juz bylo za pozno. Sama nie wiem po co opisuje tutaj ta historie, ale musialam po prostu sie wygadac

Gość adfasfsadf
A to w którym tygodni byłaś??

Gość biala stokrotka
w 11 tygodniu dlatego musialam miec zabieg, gdybym wczesniej sie zdecydowala to pewnie farmakologicznie by sie dalo usunac

Gość bogusiasiusia
Ciężka decyzja.Było, minęło, teraz patrz w przód. Trzymaj się.

Gość biala stokrotka
no tak kasa na zabieg... Mialam po prostu niewielkie oszczednosci

Gość biala stokrotka
oczywiscie, ze nie wroce. Wtedy jak zniknal to ja go szukalam no i dowiedzialam sie kilku rzeczy. Nie chce miec z nim nic wspolnego. Mam 24 lata

Gość VampireBlood
Moim zdaniem to okrutne. Nie wina tego biednego dziecka, że akurat na Twój brzuch trafiło... gdyby miało wybór, to na pewno byłoby gdzie indziej. A Ty mogłaś je do adopcji oddać. Ale po co, trzeba myśleć tylko o własnym dupsku, które i tak znowu komuś nadstawisz

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
Mysle że bedziesz tego żałowac do końca życia i przykro mi ale wyzuty sumienia beda sie juz zawsze odzywac, mysle ze popełnilas bład bo z czasem wszystko by sie ułożylo a milosc jaka sie darzy swoje dziecko warta jest wielu poswiecen, i moze gory przenosic bo daje sile do wszystkiego. Ale jak powiedziałas piszesz by sie wygadac, mysle ze to dobry krok po tym wszystkim , bo pewnie cierpisz mimo wszystko. Mysle ze wizyta u psychologa to by byl dobry pomysl . Ale to moja opinia. Pozdrawiam ,powodzenia i sily do dalszego zycia.

Dziewczyna pisze ze nie ma wyrzutów sumienia ... pisze za ma zal ale o co, do kogo? Chyba do faceta a nie do siebie. Mysle ze ten fakt zawsze juz zostanie w jej pamieci i na jej sumieniu. Teraz, kilka dni po zabiegu jeszcze tego nie odczuwa ale zatruje jej to zycie. Przynajmniej ma jakies ludzkie odruchy a to rokuje na przyszlosc :)

Gość biala stokrotka
po pierwsze to ja dupska nikomu nie nastawiam wiec nie obrazaj mnie. To nie moja tylko wina, ze zaszlam w ta ciaze. Jesli chodzi o to czy cierpie to raczej nie, teraz zajelam sie poukladaniem sobie zycia. Wyjechalam szukam pracy i mieszkania. Chce po prostu zaczac wszystko od poczatku. Ale jest mi przykro, ze tak to sie skonczylo, nigdy nie spodziewalabym sie czegos takiego p moim bylym

Gość latynoska25
dla mnie jesteś ścierwem i piszę ci to,mimo,że nie chciałaś by cię osądzać.Słuchaj zdziro,sama mam dziecko i wiem dokładnie jak dzidzia wygląda w 11 tygodniu bo chodziłam na usg co 3 ,4 tygodnie-otóż ma już wszystkie kończyny,całą posturę i jest normalnym bobaskiem,który żyje pod powłokami twojego brzucha.Ja jak widziałam to maleństwo moje to serce mi ze szczęscia chciało wybucjnąć!a ty właśnie takie cudo zabiłaś!!

Gość biala stokrotka
tak mam zal do faceta i nie widze w tym nic dziwnego. Nie masz pojecia co on zrobil i jak to wlasnie wplynelo na taka a nie inna decyzje

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
Normalnie płakac mi sie chce jak pomysle o tym malenstwie , przypomnialo mi sie jak ja bylam w ciazy miala wtedy 5 cm mam zdjecie juz widac nozki glowke....i teraz jak patrze na mojego aniolka to straszne ze takie rzeczy maja wogole miejsce . ...To naprawde smutne..

Gość biala stokrotka
wiem jak wyglada usg, sama mialam robiene i tez widzialam swoje dziecko

Gość mamciuchna
Może i świadoma decyzja, ale kompletnie nieprzemyslana. Za co zyjesz skoro nie masz pracy ani kasy?

Przykro ci z powodu całej sytuacji ale nie z powodu dziecka? Teraz ukladasz sobie zycie? Chyba jednak za szybko posadziłam Cie o ludzkie odruchy :(

Gość biala stokrotka
tak bede ostrozniejsza jesli chodzi o facetow, nigdy juz z nikim sie nie zwiaze. Dostalam nauczke.

Gość moononoom
znasz przykazania? Nie zabijaj! ! Masz grzech śmiertelny- zabiłaś. Pójdziesz do piekła

Gość biala stokrotka
a co mam robic jak nie ukladac sobie zycia? Mam sie ciac, wyc, robic z siebie cierpietnice? Musze jakos zyc dalej. Przykro mi z powodu dziecka, to chyba oczywiste, ale staram sie po prostu jak najmniej o tym myslec.

Dupa tam. Znam niejedną dziewczyne, która usuneła i każda poczuła ulgę więc przestańcie wszystkim wmawiac że beda czuć wyrzuty :O Dziecko mozna zrobic drugi raz jak juz będzie sytuacja ku temu.

Nie , to nie Ty dostalas nauczke. To twoje dziecko zaplacilo za błędy Twoje i tego faceta. To ono nie zyje a ty sobie ukladasz zycie. Widzialas swoje dziecko na USg i co czulas? Kochalas je bo miedzy toba a facetem bylo dobrze a kiedy facet cie zostawil i oszukal to nagle przestalas kochac? I dlatego sie go pozbylas?

moononoom Zeby miec grzechy to najpierw trzeba wierzyć w ten świat fantasy w kótrym sie morze przed dziadkiem otwiera :D No i żeby być satanista tez paradoksalnie trzeba być wierzącym bo diabeł bez boga ni istnieje ;)

chciała czy musiała usunąć to miała do tego prawo, nikt nie będzie za nią decydował, ktoś tu napisał że jest morderczynią to niech sie zastawowi czy sam też codziennie nie przykłada do tego ręki, jedząc np mięso, pewnie pomyśli że to tylko zwierzęta nie ludzie,że to co innego, ale każdy z nas ma prawo myśleć inaczej i inaczej postępować wedle swojego sumienia, ona to zrobiła sobie i dla siebie, ona będzie z tym żyła i może jej to wcale nie przeszkadzać,