Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzum bzum

Jak myslicie czy w szkole publicznej moga byc obowiazkowe platne wyjazdy na oboz

Polecane posty

Gość bzum bzum

Mozna sobie wybrac w kraju -750zl lub za granica-1100zl+jedzenie we wlasnym zakres Jak myslicie mozna rodzicow przymusic? dzis bylam na zebraniu i oboz jest obowiazkowy podobno moze jest tu ktos z oswiaty?

może być jeśli np klasa jest sportowa i w ramach treningu ale jeśli zwykła klasa to nie mają prawa zmuszać

Gość bzum bzum
klasa mundurowa-LO a na obozie maja uczyc sie jezdzic na nartach:O rozumiem jeszcze jakbys cos zgodnego z ich profilem albo jakis kurs nie wiem co zrobic ale niebardzo mi sie to podoba

Gość bzum bzum
aha czyli mam powiedziec,ze nie jedzie nikt mnie nie zmusi ciekawe jak inni rodzice?niestety na zebraniu byly 4 osoby

Gość ponoc szkola publiczna.
jest za darmo. Wiec taki oboz nie moze byc obowiazkowy i tyle.

Gość a co ci zrobia.....
jesli nie zaplacisz bo nie masz pieniedzy ? wywala dziecko ze szkoly - watpie ......

Gość bzum bzum
no wlasnie tez slyszalam ze szkola publiczna jest bezplatna a tu w I klasie mundur-1000zl musial byc koniecznie zamawiany przez szkole i szyty specjanie a teraz ten oboz

Gość mundur za ......
1000zl ? to chyba jakis firmowy nie wiem do jakiej szkoly chodzi twoje dziekco ale moje dziecko chodzi do gimnazjum - tu mundurek tez obowiazkowy ale kosztowal 100 zl , ale mozna bylo samemu kupic marynarke okreslonego koloru przez szkole tylko trzeba bylo doszyc logo szkoly . Na pewno nie wywalilabym 1000 zl na mundurek !!!

Gość bzum bzum
mundur czyli buty,podkoszulka,pasek,moro spodnie,moro gora,czapka,polar-to wszystko 600zl kurtka goro tex 400zl-zaraz poleciala po szwach,wyglada jak szmata szyte w sklepie militarnym

Gość mundur za ......
kurcze to gdzie to twoje dziecko chodzi do szkoly ?!!!

Gość mundur za ......
i kurtka za 400 zl i wszycy rodzice zaplacili takie pieniadze - nie wierze !!! sama w zyciu nie kupilam sobie kurtki za 400zl ( choc mnie na to stac )

Gość twoje dziecko chodzi
do jakiegos woja czy co ?

Gość Mniamniusia
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem! Autorka napisała mundur nie mundurek! Jej dziecko jest w szkole wojskowej(swoją drogą nie wiedziałam, że u nas są wojskowe licea). I ten obóz też jest związany z profilem klasy. Wiesz jak w wojsku, jest rozkaz trzeba wykonać.

Gość bzum bzum
ta kurtka to najgorszy badziew:Opoprula sie i nie jest nieprzewiewna:Odobrze,ze tepolary domowili oczywiscie to jest odziez tylko do szkoly-z emblematami wszyscy mundury maja LO klasa profilowana straz graniczna

Gość bzum bzum
to jest szkola mundurowa sa klasy policyjne,straz pozarna,graniczna i wojskowa moj chodzi do SG

Ja skończyłam technikum hotelarskie. Mieliśmy specjalnie szyte na miarę mundurki (czyli eleganckie komplety: spodnie, spódnica, marynarka, kamizelka) - koszt 500zł. Do tego oczywiście buty - też określony wzór i wysokość obcasa, ale tu już na własną rękę. Białe bluzki, rajstopy - to wszystko, jak wiadomo, się zużywa. I wycieczki. Po hotelach, targach, parkach itp. Oczywiście nieobowiązkowe. Tyle, że problem był w tym, że po powrocie z takiej wycieczki cała klasa miała sprawdzian z jej przebiegu. Byłeś - napisałeś, nie byłeś - oblałeś.

Gość bzum bzum
ja skonczylam dietetyke ale powiem szczerze,ze moich rodxicow nie bilo to tak po kieszeni mimo okreslonego stroju szkolnego,fartuchow itd

Gość a i owszem jesli jest taki
zapis w regulaminie (przejrzalam z ciekawosci strony szkol mundurowych i np. w Chemnie tak jest).

Gość bzum bzum
ale ja zadnego regulsminu nie podpisywalam a syn jest nieletni wiec on tez nie moglby

Gość ccccccccccccd
Mnie sie wydaje, ze to jest niezgodne z prawem. Mogliby wymagac uczestnictwa, gdyby obóz był za darmo. Jak syn chce jechac,a ciebie stac, to ok. Jeśli nie - albo jesli chcesz sie postawic dla zasady, to powiedz, że nie jedzie albo niech mu sami opłacą. Jak będą kwasy - zgłos do kuratorium, a jak to nic nie da - do gazety lokalnej

Gość jdhfhd
W klasach mundurowych tak jest. Ale rodzice są o tym informowani ZANIM dziecko zapisze się do szkoły, ostatecznie zaraz na początku września i jeśli się nie podoba - spokojnie można się przepisać do innej klasy. U nas kompletny mundur to 200zł, a obozy około 150-200. No i na pewno nie narty, tylko związane z tematem: poligon wojskowy, strzelnice itp. Dzieciaki to uwielbiają :)

Gość bzum bzum
jdhfhd a w jakiej szkole uczy sie Twoje dziecko? moj jest w IIklasie.nic nie wiedzialam zapisujac dziecko do tej szkoly domyslalam, sie ze obowiazuje mundur ale jak wyliczyli ile mamy za niego wplacic to bylam przerazona a teraz ten wyjazd

Gość bzum bzum
podniose moze ktos jeszcze sie wypowie:)

Gość jdhfhd
Liceum Ogólnokształcące o profilu wojskowym. O mundurze i corocznych obozach byliśmy informowani jeszcze przed rozpoczęciem klasy 1. Wraz z kosztami. Dziwna ta wasza szkoła, raczej nie mogą zmusić do takich wydatków. Porozmawiajcie jako rodzice (najlepiej większą grupą) z wychowawcą bądź dyrektorem, żeby np za dużo mniejsze pieniądze pojechać na takie mini-szkolenie do jednostki straży granicznej. A mundur też może się ograniczyć do koszuli i spodni, buty niech sobie dzieciaki swoje noszą.

Gość bzum bzum
dziekuje za odpowiedz:) do jednostki strazy granicznej jezdza raz w miesiacu-rodzice pokrywaja koszty paliwa na mundur sklada sie wspomniana kurtka gore tex,spodnie i bluza moro,podkoszulka,czapka z daszkiem:O(w takiej tez stoja po kilka godzin na mrozie -15C)kurtka polarowa,buty(w zime zimno,wiosna i latem odparzaja stopy),pas i chyba to wszystko