Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cordis

Umowa na stałe = ciąża?!

Polecane posty

Gość gytgyt
Moze jestem nie z tego swiata, ale dla mnie zajscie w ciaze krotko po utrzymaniu stalej umowy o prace jest po prostu niefair i nie dziwie sie, ze pracodawcy wola zatrudniac mezyczyzn niz mlode kobiety.

Gość a później się dziwicie
że kobietom trudniej o pracę 🖐️ poza tym po takim numerze nie masz co liczyć na dalesze zatrudnienie , wylatujesz zaraz jak wrócisz ze zwolnienia

Nie przesadzajmy, po 2 latach pracy wyrzucić mnie za kilka dni L4? Bez histerii, wróciłam i mnie nie wyrzucił

nie mówię o tobie tylko o wątku ciążowych naciągaczek

Hmm... naciągaczki. Tylko kto w takim razie ma rodzić dzieci jeśli nie młode kobiety?

tak tak naciągaczki osoba pracująca dwa trzy miesiące i idąca na zwolnienie to naciągaczka , nie mówię o pracownicach z dwu trzy letnim stażem więc to dalej są młode kobiety mogące rodzić. moja koleżanka na rozmowie o prace w prost dostała informację ,że nie przyjmą jej ponieważ ostatnio kobieta w jej wieku wycięła im taki numer i wolą faceta.

teraz wszystko się poprzesuwało.... to właśnie 20paro latki powinny rodzić, a mężowie zarabiać na ich utrzymanie.... ale kto się utrzyma za 1500zł? Kto? Ktoś MUSI dzieci rodzić i nie uważam, że są to naciągaczki

ile trzeba się namęczyć, żeby dostać umowę na stałe? kiedyś był okres próbny i umowa teraz okres próbny, umowa na 6 mieś, na rok, wczesniej najlepiej umowa zlecenie i dopiero umowa jak człowiek zatrudni się po studiach to dopiero w wieku 26-27 ma umowę a na rodzenia kobiety mają czekać do 40????

a później się dziwicie, kto teraz daje umowę na stałe po 2, 3 miesiącach? Ja musiałam czekać prawie 2 lata

no patrz a ja po 3 miesiącach widocznie słaba jesteś w te klocki 🖐️

a później się dziwicie, u mnie jak ktoś jest słaby to leci od razu po próbnym

no ale policzcie sobie studia a potem praca tylko umowa o pracę daje nam stabilność finansową jako taką kiedy kobiety mają rodzić???? Ja rozumiem jak to wygląda od strony pracodawcy ale nie możecie być nie sprawiedliwi ludzie chca jakoś żyć

Gość a ja ciezarna powiem tak
Swiadomie zaszlam w ciaze jak dostalam umowe o prace. Wrecz po to sie o te prace staralam. I nie uwazam, ze to cos zlego - wrecz przeciwnie, zrdowy rozsadek Mialabym czekac nie wiadomo ile na urodzenie dziecka jak sie dorobie? Czy planowac dziecko bez zadnego zabezpieczenia w postaci chocby macierzynskiego? Zwolnienie to inna sprawa, ja nie planowalam, ale okazalo sie,ze nie mam wyboru :( I teraz zdecydowanie tym bardziej sie ciesze,ze mam te umowe -inaczej zostalabym na ponad rok bez zadnych dochodow. I nie zaluje ani pracodowacow ani podatnikow - pracodawca znow tak dlugo nie placi, a podatnicy tylko na tym skorzystaja w ostatecznym rozrachunku.

Moglam zajść w ciąże na studiach, teraz nie mam czasu :/.

Gość 24GdańskIza
A ja uważam, że to pasożytnictwo. 24letnia pracująca.