Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szklanka wody 87

Co mogę zrobić z mąki kukurydzianej?

Polecane posty

Gość szklanka wody 87

Kobiety macie jakieś przepisy ? Do czego Wy ją używacie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gevalia
Chleb, ciastka, tortille itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jatamwolę
Ślicznotko pytanie było o mąkę kukurydzianą a nie kaszę- a polentę robi się z kaszy:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Polentę robi sie z mąki, a nie
z kaszy. Jeśli ktoś chce użyć kaszy to musi być maksymalnie drobno mielona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szukam odpowiedzi.
1. Prawdziwy przepis wymaga mąki, a nie kaszy. 2. Prawdziwego przepisu nie znajdziesz na polskich stronach internetowych, bo polenta nie jest polską potrawą. 3. Jak ci wychodzi glut, to dajesz złe proporcje i słabo mieszasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ale nie może to być mąka
drobno zmielona. W Polsce mąka jest zmielona do pudru, a we Włoszech jest bardziej grudowata. Żeby zrobić udaną polentę najlepiej zmielić kaszę kukurydzianą w robocie kuchennym, ale nie ma miazgę jak polskie mąki, tylko tak pół na pół. Abo poszukać takiej gotowej w sklepach z zagraniczną żywnością, albo jakichś eko sklepach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soda................
Kupuję w sklepie ze zdrową żywnością "kaszkę BIO -specjalną na polentę:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kalafiorek.. ... ..
jako dodatek do ciasta zamiast zwykłej mąki, kolor wypieku jest bardzo intensywny, podobnie jak przy naleśnikach, wychodzą jak przy tortili

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×