Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliasasasaaa

Nie jestem w stanie pogodzić się z przemijaniem

Polecane posty

faceci maja latwiej. ale kobiety. wiecie. wasza uroda to pozycja w spoleczenstwie. brzydki facet czy ladny sobie zawsze poradzi. a takiej brzydkiej to nawet ludzie nie pomagaja. a jak rozpadly sie zwiazki? zostalas zdradzona?

Gość okonama
facet z wiekiem mężnieje, nabiera powagi i seksowności a kobieta no cóż... w dodatku facet im starszy tym młodszych dup szuka. Życie jest niesprawiedliwe dla kobiet :(

Gość to jest straszne
dokładnie :( i najgorsze ze nic z tym nie mozmy zrobic :(:(

Gość też mam problem z przemijaniem
Wiesz, te powieki to pierwsza rzecz, którą zauważyłam, jeśli chodzi o oznaki starzenia się twarzy. Oglądałam kiedyś program o chirurgii plastycznej i tam właśnie m.in. operowano powieki i mówiono, że właśnie te opadające coraz bardziej na oczy fałdki skórne powodują coraz bardziej dojrzały wygląd twarzy, a oczy robią się starsze i coraz mniej duże i wyraziste. No nie jest łatwo, taka pierwsza magiczna granica - przekroczenie 30-tki, kobieta uświadamia sobie, że na zawsze pożegnała bycie dziewczyną, że to już nigdy nie wróci, że zaczął się wiek dojrzały. A potem przyjdzie ten moment, w którym już całkowicie przestaje być postrzegana jako kobieta i tego sobie na razie nie umiem wyobrazić, ale próbuję dojrzale jakoś to ogarniać. Ale ciężko jest, oj ciężko ;)

Gość juliasasasaaa
nie zostałam zdradzona, przynajmniej nic mi o ty nie wiadomo, raz ja zdradziła, jesli w ogóle zdradą można nazwać pocałowanie się z kims innym. W każdy razie jesli w związku wypalało się uczucie albo facet sobie za dużo pozwalał to nie widziałam sensu tkwienia w takiej relacji i udawania że wszystko jest ok tym bardziej że taki związek prędzej czy później prowadziły przecież do ślubu. Wielu związków nie miałam zaledwie 4, w dwóch przypadkach to było mocne uczucie, w dwóch kolejnych to bardziej fascynacja i jakiś pociąg do siebie a nie miłość.

Gość maniunia1
Adam Chcesz to wierz chcesz to nie twoja sprawa .Mój obecny partner jest 4 lata młodszy odemnie więc młodzikiem nie jest :) Fakt że nikt mi nie daje tyle lat ile mam ale nie o to chodzi. Lubię siebie i znam swoją wartość i jakichś małoletnich podrywaczy nie toleruję i nie mam .Zdarzyło mi się w zeszłym roku że facet chyba w moim wieku ,podszedł do mnie i powiedział"pani wygląda ślicznie "i poszedł sobie:)

I prawda, że jest ta niesprawiedliwa różnica płci. Mężczyzna dojrzewa, robi się męski, stateczny, kobieta ma tylko datę przydatności do spożycia. Natura i uwarunkowania społeczne bezlitośnie się z nami obchodzą.

Gość DARIA3777
boze wy macie po 30lat i sie tak czujecie... ja mam 21 i tez juz mnie dopadlo to uczucie:( zaczynam zauwazac zmarszczki ktorych nie widzialam, wklepuje kupe kremow:( chce isc sobie wygladzic laserowo zmarszczke miedzy brwami(tak marszcze, czola za to prawie nic) bo to jest moj kompleks, cera jakas gorsza:(

Gość Jastarnina
Umnie wszystko inaczej.Bylam pulchnym podlotkiem, bylam przecietna.Ten okres wspominam smutno, do tego bylam kiebsko ubrana. Teraz mam wszystko, jestem zadbana, uprawiam sport, podrozuje. Mam wszystko, i co mnie smieszy, pelno mlodych adoratorow, u nog zakochanych po uszy. Gdyby oni wiedzieli jaka szara bylam. Jak patrze w lustro, to szok ze mozna byc tak pieknym.Ale na dodatkowy kilogram sobie nie pozwole, moje zycie jest piekne i aktywne. Zal mi tych smutnych mlodzienczych lat, tyle czasu stracilam (chyba wina rodzicow).

Gość to jest straszne
no i widac na miescie , pelno zniszczonych zyciem nieszczesliwych kobiet :( nie wiem zupelnie jak ja sie w tym odnajde :( nic tak nie daje szczescia kobiecie jak ładny wyglad :(

Gość juliasasasaaa
Ja nie potrafię pogodzić się z przemijaniem bo nadal czuję się jak 18 latka, kocham żartować, śmiac się, wygłupiać ale coraz częściej czuję że mi to już nei przystoi, że koleżanka która ma 22 lata dziwnie patrzy jak zachowam się spontanicznie. Nie chcę sprawiac wrażenie zdesperowanej kobiety która próbuje za wszelka cenę zachować młodość, ja po prostu czuje się młodo, niestety już tak nie wyglądam. Koleżanki 30 kilku latki które mają dzieci i mężów to juz kompletnie patrza na mnie jak na dziwadło no bo jak to tak tyle lat i bez rodziny ? A ja przecież nie chce robić niczego na siłę, bo gdybym chciała to pewnie by tam jakieś faceta znalazła dziecko sobie zrobiła ale co z tego jak żyłabym bez uczucia i prawdziwej miłości tylko po to żeby innym się podobało.

Daria, to jest tylko w Twojej głowie, bo niemożliwe, żeby 21-letnia dziewczyna miała oznaki starzenia się! Ty jesteś w kwiecie młodości. Jak ja miałam 21 lat to buzię miałam identyczną jak, gdy miałam 16-17, więc nie pitol głupot, bo sobie coś wmawiasz ;) "zaczynam zauwazac zmarszczki ktorych nie widzialam, wklepuje kupe kremow chce isc sobie wygladzic laserowo zmarszczke miedzy brwami(tak marszcze, czola za to prawie nic)" Masz zmarszczkę mimiczną pewnie, to normalne, żadne starzenie się. Ech, dziewczyno, nie wymyślaj, bo młodziutka jesteś :)

to normalne że jak za 20-latkami uganiają się faceci w każdym możliwym wieku, to jak skończycie 30-tkę, to oni dalej będą uganiali się za 20-tkami :P czysta logika i matematyka :) PS: 20-latkom jakoś to nie przeszkadza :D

Gość to jest straszne
a ja mam 22 i przez wizje starzenia sie straciłam ochote na wszystko :( cokolwiek nie osiagne czegokolwiek nie zrobi i tak bede miala łatke "stara baba" to jakis koszmar nie chce dozyc 25 urodzin

Gość maniunia1
Oooooooooo ktoś tu słodzi panom że czas się z nimi lepiej obchodzi .Mam inne zdanie :) Z drugim partnerem rozstałam się bo przestał jakoś dbać o siebie ,a może to ja zaczełam zauważać wady u niego.Nogi jak patyki ,lekki brzuszek ale nie to zdecydowało o naszym rozstaniu tylko podejście do życia ,nudził mnie po prostu. Do autorki dziewczyno są dziewczyny z celilitem ,nadwagą opadającymi powiekami i jak widzę wcale nie są same ,po prostu nie chodzą i nie narzekają są wesołe inteligentne i o dziwo mają duże powodzenie .Ja obecnie korzystam z życia ile się da i ty rób to samo a miłość sama się zjawi :)

Gość juliasasasaaa
Ja każdej nocy przez zaśnięciem myśle o tym jak to będzie dalej, jak to będzie jak będe miec 35/40/45 lat Boże to mnie strasznie dobija, nie chce być niepotrzebna i niezauważalna dla mężczyzn. Bardzo podobają mi sie przystojni młodzi faceci i jak zdaje sobie sprawę że z czasem tylko dla jakiegoś starego dziada będę atrakcyjna to popadam w depresję. Po prostu nie umiem się z tym pogodzić.

Gość Tak paskudnie starzeja sie
kobiety w Polsce, nie wiem dlaczego. Opuscilam ten kraj i kwitne , same mozliwosci i chec do zycia robia kobiety piekne. Figure mam nienaganna ale na nia zapracowalam.

Dobra, spadam, bo pojawiły się tu jakieś młódki z problemami psychologicznymi (21, 22-latki i mają depresję, bo się starzeją albo zaraz zestarzeją :O ). Jasne, nie korzystajcie z życia, bo starość przyjdzie, więc nie warto :O Ale starość i tak przyjdzie, niezależnie od tego, co zrobicie albo czego nie. Potrzebny wam terapeuta, laski 🖐️

facet po 40 sie starzeje ostro. kobieta po 25, zaczynaja juz sie zaburzenia hormonalne. po 30 sa juz mocne, ze wsrasta nawet libido (macie wiecej testosteronu). ta co pisze ze ma 20 kilka jest to juz mozliwe. kobiety szybciej sie marszcza. powiemwam ze jak patrze na nk. to laski sa juz stare, a maja 26 lat. faceci lepiej sobie radza. taka fajan dziewczyna w ktorej bylem zakochany z srednie wyglada teraz strasznie a ma 26 lat. teraz to ja wygladam lepiej he

Gość gsrga
maniunia1 może dla ciebie też facet był brzydki ale dla młodych lasek będzie zawsze atakcyjny dojrzałym facete, a stara baba dla faceta młodek to zawsze pozostanie tylko starą zuzyta babą.

Jak mialam 35 lat , to mi dawali 20 i nikt nie wierzyl ze jestem po trzydziestce.

Gość juliasasasaaa
Boję

gsrga - nieprawda. Jestem rozsadna i z dziecmi nie chce miec nic doczynienia, a ci no coz , szaleja. A ja zachowuje zdrowy rozsadek.

Gość hiena/a
co innego jak laska jest brzydka w młodości i potem pięknieje a co innego jak kiedyś była piękna a teraz brzydnie to chyba najbardziej dobija więc rozumiem autorkę.

Jestem polka za granica i te mlode nie maja ze mna szans. Ale tak jak pisalam na sylwetke trzeba zapracowac. Spojzcie na gwiazdy filmowe te okol 40, jak sie chce i wlozy troche pracy, mozna czas oszukac. Nie mam celilitow, ani brzucha. Na plazy w bikini, mlodziez moze mi zazdroscic figury i wygladu. Ale to kosztuje troche wyzeczen !

@juliasasasaaa Myślę, że twoja niechęć i strach przed przemijaniem ma źródła w strachu przed śmiercią. Uświadamiasz sobie że twoje życie nieubłaganie zakończy się śmiercią. Polecam Ci książkę R.Pauch "Ostatni wykład". Jeśli ją przeczytasz, jestem pewny że na 100% poprawi Ci się samopoczucie i zmniejszy Ci się lęk przed przemijaniem.

Gość to jest straszne
no tak mezczyzni tez sie starzeja czasami bardzo brzydko ibardzo szybko tylko ze od mezczyzn wymaga sie czegos innego niz atrakcyjnego wygladu :O kobiety nie maja tez czasu na bledy , bo jesli zrobia taki w mlodosci i nie znajda odpowiedniego partnera to w 80 % przypadko to koniec ich zycia osobistego a facet ? zawsze znajdzie sobie rowiesniczke albo mlodsza :O a takim 18 latkom imponuje chociazby samochód i jakas tam wyplata a znowu takiemu 40 latkowi mlode ciało :(:(