Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliasasasaaa

Nie jestem w stanie pogodzić się z przemijaniem

Polecane posty

Gość Jastarnina
Tak jak przyszlismy na ten swiat, tak go tez opuscimy , nic nie jest wieczne. Tyle juz umarlo i my damy temu rade. Taka kolej, bedzie trzeba zrobic miejsce innym.

Gość Jastarnina
Nikt z tamtad nie wrocil, moze tam lepiej niz tu, tylko nam nie moga powiedziec, bo zrobilibysmy masowe samobojstwo.

Gość to jest straszne
ale stamtad przyszlismy tu, wiec moze wcale nie jest tak fajnie ? albo nie mamy wyboru ,tutaj tez nikt nas o zdanie nie pytal

Życie jest cudem. Cofnijcie się tylko 100 lat. Ile się musiało zdarzyć żebyśmy teraz tutaj mogli siedzieć przy kompach i pisać. Czy to nie cud?

Gość to jest straszne
cudem by bylo gdybym w wieku 50 lat wygladala na 20 a to jest gówno nie cud

Gość Tak jak tu teraz
wszyscy jestes i tak umrzemy, wszyscy bez wyjatku.

Gdybyś w wieku 50 lat wyglądała na 20 byłabyś dziwolągiem i wzbudzała zazdrość wraz z zawiścią koleżanek. Czy nie szkoda Ci energii i czasu ma marzenia które nigdy się nie spełnią? Mogą Ci tylko dostarczyć rozczarowań, kompleksów ... po co Ci takie marzenia?

Gość to jest straszne
cala reszta zycia nie ma dla mnie znaczenia, ani tworzenie ogniska domowego(ladnie to ujmując,a majac na myśli sporzatanie i gotowanie) ani wspinanie sie po szczeblach kariery ani wzbogacanie sie, wszystko tracia dla mnie na znaczeniu w momencie kiedy patrzac w lustro bede widziec stara kobiete jakie można miec marzenia? jakie wy macie? bo ja sie totalnie nie widze za 5-10 lat

Gość juliasasasaaa
Seks w moich związkach był kiepski a dzieci nigdy szczególnie miec nie chciałam, z ojcem kontaktu nie miałam nigdy a matka wiecznie była ze mnie niezadowolona to tak pokrótce o tym co było. Ja w związku nigdy nie napierałam na ślub i dzieci, dla mnie to żaden priorytet. Może gdybym bardzo się zakochała... ale w inny wypadku nie ma sensu. Nie mam kiedy chodzic na siłownię bo pracuję do 18, 19 stnej i jak przyjde do domu nie mam sił na nic, w weekend staram się odpoczywac i czasami ćwiczę faktycznie te moje ćwiczenia to bardziej rekreacja niż trening. Chyba niedługo zacznę biegać bo mieszkam w miejscu idealnie się do tego nadającym więc może to bieganie ujędrni mi chociaż trochę ciało.

Gość ,oubvfeibe
życie jest potworne ktoś kto wymyślił to wszystko, czyli zakochania, przemijanie, śmierć , pożegniania to musiał być okrutny. Człowiek żyje, z czasem wszystko wokół niego przemija, najbliżsi umierają, chorują, a potem i tak ląduje w ziemi. Życie jest do dupy

Gość juliasasasaaa
"a kobiety bez dzieci to okropna sprawa" dlaczego okropna ?

@to jest straszne Co to znaczy że nie widzisz się za 5/10 lat? Chcesz się zabić? Powiedz, ktoś kiedyś musiał Ci wmówić niechęć do przemijania. Do starszych ludzi? Jakie masz relacje ze swoimi dziadkami?

powiem ci szcze ze jak widze kobiety na silowni. to te mlode. owszem. poprawiaj cialo. ale te starsze... bieganie ci nic nie da. zmien diete. musisz walczyc z hormonami. zadnych uzywek. kobieta z kilka lat potrfi sie tak zestarzec ze ho ho. seks tez co za duzo nie zdrowo. organizm sie zuzywa. widze po sobie. stram sie teraz ograniczac walenie. ale jak mialem laske, to musialem 3-4 dziennie ja brac.

kobiety bez dzieci, te starsze sa cholernie odpychajace. az budza pogarde. taka samotna 30 bez dziecka to nie jest mily widok. kobieta z dzieckiem zyskuje w spoleczenstwie. jest lepiej postrzegana. taka natura.

Gość to jest straszne
moi dziadkowie niezyją . ale nie o to chodzi. nie o przemijanie czy o sama smierc tylko o to ze sama dla siebie bede nieatrakcyjna. no i wiem jak spoleczenstwo widzi starsze kobiety . jak widza je mezczyzni, jak wiedza je mlodzi ludzie . dojrzala kobieta nie kojarzy sie z niczym przyjemnym ani fajnym . kojarzy sie z brzydka nieszczesliwa twarza,zakupami gotowaniem i sprzataniem. tak wole umrzec w przeciagu tych 5-10 lat . nie wiem czy na samobojstwo starczy mi odwagi.

Gość Dziecko nadaje cel w zyciu
Dziecko nadaje cel w zyciu Wnosi, rodosc , to cos pieknego miec dziecko. Kobieta wtedy sie spelnia i zyje dla dziecka , nie dla faktu jak wyglada. Radosc ktora dziecko daje odmladza

Gość to jest straszne
ale z dziecka powstaje dorosly, nie chce na swoje dziecko sprowadzac cierpienia ktore niesie ze sobą ten swiat .

Gość juliasasasaaa
Co do hormonów jak ostatnio robiłam badania to praktycznie wszystkie hormony nadnerczy miały pięciokrotnie przekroczone normy, nie wiem jeszcze co to może znaczy dopiero za jakiś czas wybieram się do endokrynologa, może przez to są te pryszcze i bardzo wzmożone wypadanie włosów. Dziecko nadaje cel w zyciu, dla Ciebie jest celem w zyciu dla mnie absolutnie nie i nie rzecz w tym że boję się o figurę bo gdybym chciała miec dziecko to ta rzecz byłaby drugorzędna. Niech każdy ma osobiste prawo do decydowanie o tym czy chce i kiedy chce posiadać dziecko, zmuszanie kogokolwiek albo ocenianie go poprzez ten pryzmat jest niepoważne.

Gość nie chce być stara !!!!!
Ja mam 32 lata i jest coraz gorzej z moją psychika, nie chce się starzeć nie chce być stara :( mnie to strasznie załamuje już nie wyrabiam. wszędzie młode śliczne dziewczyny a ja jestem starą babą którą czeka tylko starość i niedołęstwo

Gość religion 0258963
Pamięci Hani Mostowiak. Jeśli chcesz złożyć pokłon sp. HM, wpisz swoje wersy pamięci... Haniu - Ty wrócisz Już nas nie zasmucisz M jak miłość bez Ciebie Jest jak kwiat w suchej glebie Dziękujemy, że byłaś Dobry świat nam odkryłaś Teraz znowu jest mrok I potykam się co krok Tej nadziei trzymać się trzeba Bo inaczej tylko prosto do nieba:(

pryszcze to nie od tego. z wiekiem do glosu dochodzi testosteron, przez to masz problemy ze skora teraz. starzejesz sie, choc czesto tez libido wzrasta, ale to przejsciowe. po 40 stajesz sie juz zazwyczaj aseksualna. bez orgazmow. te zaburzenia co masz nalezy korygowac. dieta jest najwazniejsza dla cibie. zobaczysz, ze to ci cofnie czas o kilka lat. jedz malo wtedy sie lepiej regenerujesz, a testorenu bedzie mnie we krwi, na rzecz estrogenu.

Gość juliasasasaaa
testosterony w badaniach mam już teraz tak dużo że już się go chyba zmniejszyć nie da, tym bardziej że jak piszesz z czasem jeszcze bardziej wzrasta. Jem mało nawet bardzo, nie jem w ogole słodyczy, moja dieta to przede wszystkim owoce, warzywa, ryby, orzechy, czasami chude mięso.

Gość juliasasasaaa
ps, a moje libidu jest na zerowym poziomie

Gość kicia micia rere rere kum kum
a ja mam dokladnie odwrotnie - bylam przecietna 20 latka a jestem rasowa 30latka. Zauwazylam pewna prawidlowosc - te moje kolezanki, ktore jako 20latki byly laski i mialy powodzenie wygladaja teraz jakzuzyte stare rury,a szare myszki kwitna :)))

Gość pobieram pliki
szare myszki która były ładne kwitną ale te brzydkie szczury są jeszcze brzydsze a ja sama byłam kiedyś fajna laską a teraz szkoda gadać

Gość juliasasasaaa
na razie robiłam testosteron, DHEA, progesteron i jeszcze jeden którego nazwy już nie pamiętam ale na pewno nie była to prolaktyna, w każdym razie wszystkie cztery jakie zrobiłam były z dużo przekroczoną normą. W takim razie będe starała się unikac mięsa skoro testosteron się tym karmi.

Gość pobieram pliki
mam 33 lata facet mnie zostawił po 9 latach waze 70 kg mam cukrzyce wygladam jak strach na wróble i moje zycie to jedno wielkie gównianie gówno