Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edek gumiarz

Zmieniliście opony na zimowe ? Płyn do spryskiwaczy wymieniliście na zimowy ?

Polecane posty

Gość Edek gumiarz

Na co czekata ?

Gość ja nie zadazylam i mi rozkurwi
lo blok silnika :o

Gość Darek...
dzisiaj zrobiłem wszystko bo mam dzien wolny od pracy opony zimowe cisnienie w kołach sprawdziłem zimowy płyn wszystko wsio zrobione

Gość Darek...
odwiedziłem z tej okazji mojego czarnoskórego kolegę. był miło :)

Gość ja tylko
A mi akumulator siadł, bo nie jeździłam ze 2 tyg. A w tamtą zimę nie zmieniłam płynu w spryskiwaczu na zimowy i wywaliło mi kur*a wężyk z tyłu, koszmar. Wiecie ile kosztuje wymiana tego wężyka?

Gość Edek gumiarz
Wode na Borygo wymienilście ?

Gość yhoijty
A jak wymienic plyn jak mam w zbiorniczku jeszcze ten letni? Wypsikac caly do konca i wlac nowy? Czy moze byc taki z zeszlego roku bo mi zostalo opakowanie?

Gość yhoijty
Up up

wszytko wymienione latem była naprawa dołu tarcze itp .... teraz reszta na zimę auto lala

15:47 DeMorai Jak to kiedy? Jest śnieg, to zmieniam, każdego roku inaczej wypada. Jeżdżenie na zimówkach teraz, kiedy w dzień jest z 10-12 stopni to marnowanie gumy. Nie wspominam nawet o sytuacji, gdy w tej temp. pada deszcz - letnie gumki sprawdzą się znacznie lepiej niż zimowe, bo lepiej odprowadzają wodę 🖐️

wielbiciel 70B - chodzilo mi bardziej o to kiedy ten snieg sie pojawia? - moze masz tak wysmienita pamiec, ze moglbys napisac, iz jest to przewaznie kolo 15 grudnia (wersja dla mnie optymistyczna). Musze jechac po zimowki do PL i nie chcialbym sie wkopac w snieg na letnich, ktore nie sa w zbyt dobrej kondycji. Planuje jechac na poczatku grudnia, mam nadzieje, ze snieg sie spozni w tym roku.

Gość ja tylko
Ktoś odpowie na moje pytanie z godz.15:33? Czy faceci tu to fajtłapy?

Gość kobieta plus
co za bzdury każdy serwis opon i każdy serwis samochodowy zaleca zmianę opon na zimowe nie wtedy kiedy jes śnieg ale wtedy kiedy temp. powietrza to ok plus 7 stopni . a jak masz letni płyn w sprtskiwaczu a nie chcesz go marnować to kup koncentrat zimowy i dolej do płynu , ktory jest w pojemniku .

15:56 DeMorai no ja mam zimówki w garażu na wieszaku, wymiana zajmuje max. 20 min., więc zakładam jak widzę śnieg za oknem, jeśli Tobie wymiana z jakichś powodów zajmuje więcej, to profilaktycznie zakładaj sobie wcześniej, to już nie moja broszka 🖐️

15:57 kobieta plus co za bzdury każdy serwis opon i każdy serwis samochodowy zaleca zmianę opon na zimowe nie wtedy kiedy jes śnieg ale wtedy kiedy temp. powietrza to ok plus 7 stopni . " i właśnie to jest kompletna bzdura :) opona zimowa sprawuje się wyraźnie lepiej od letniej jedynie na śniegu, na lodzie nie ma większej różnicy, a na wodzie nawet w temp. +1 st. znacznie lepsza będzie letnia, dlatego zimówki, w miarę możliwości, należy zakładać na pierwszy śnieg, koniec i kropka :classic_cool: bajka o +7 stopniach służy koncernom oponiarskim, bo w tej temp. zimowe zuzywają się znacznie szybciej niż letnie, więc jest biznes 🖐️

Gość kobieta plus
opona zimowa sprawuje się wyraźnie lepiej od letniej jedynie na śniegu, na lodzie nie ma większej różnicy, a na wodzie nawet w temp. +1 st. znacznie lepsza będzie letnia, dlatego zimówki, w miarę możliwości, należy zakładać na pierwszy śnieg, koniec i kropka jesli jeżdzisz samochodem raz w tygodniu do kościoła to mozesz sobie w ogóle wymianę opon darować:) i głupot nie gadaj ,ze pomiędzy letnimi a zimowymi jest mała różnica , choćby w twardości i iliści wpompowanego w nie powietrza . Po to kupiłam zimowe ,zeby jeżdzić bezpieczniej a nie " oszczędzać " je na nie wiadomo co :D

Napisałem wyraźnie - mała rożnica jest na lodzie, duża na śniegu - na korzyść zimówek, i duża na wodzie - na korzyść letnich, potwierdzone wielokrotnymi testami np. niemieckiego ADAC. Jeśli chcesz wierzyć panu Marianowi z serwisu, to sobie wierz, co mnie to obchodzi? :D

Gość ja tylko
miałam rację, tylko o oponach cokolwiek wiecie, więcej o niczym, "faceci".

16:23 ja tylko Nie wiem ile kosztuje wymiana wężyka, skoro jesteś aż taką sierotą, to poradzę: ZADZWONIĆ DO SERWISU ALBO DO PANA MARIANA I ZAPYTAĆ ILE BĘDZIE KOSZTOWAŁ WĘŻYK :p

Gość kobieta plus
napisałam ci przecież w jaki sposób mozesz uzdatnić płyn letni :) wielbiciel :) oleju też pewnie jeszcze z " oszczędności " nie wymieniłeś ?:D

Nadal nie rozumiesz??? Nie wymieniłem NIE z oszczędności, tylko z dbałości o bezpieczeństwo, gdyż gdyby teraz w temp. dodatniej spadł deszcz, to BEZPIECZNIEJ będzie jeździć na letnich, bo lepiej odprowadzają wodę. Kumasz już, czy jeszcze nie? :D

też wymieniam w temp ok . + 5 st . rozumiem wielbicielu , że ty dosłownie rozumiesz nazwę opon ? " zimowe " czyli musi być śnieg ? a jak jest mróż ale nie ma śniegu ?:D

Gość Adamo...
wielbiciel 70B a ty kumasz ze temp spada teraz poniżej 6 C a opona letnia w tych temp. ma gorsza przyczepność od zimowej chyba ze ty jeździsz tylko w dzień czekaj na ten twój deszcz prędzej teraz doczekasz się śniegu jak deszczu