Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona przed trzydziestką

mąż cały czas podważa wszystko co robię...

Polecane posty

czy ma ktoś podobnie? nie chcę tak żyć :( właśnie przejrzałam na oczy i widzę, że on robi wszystko, bo tak mnie stłamsił i nieustannie krytykował, że właściwie nic nie robię, bo mój mąż twierdzi, że "on zrobi lepiej"... to koszmarne, strasznie zaniżył moją samoocenę, czuję się zbędna i niepotrzebna... i tak, rozmawiałam z nim wiele razy, ale on po pierwsze tego nie rozumie, po drugie uważa, że przesadzam i powinnam się cieszyć... źle zmywam, źle piorę - jak jest w domu to woli zrobić to sam, a do tego źle siedzę, źle się odzywam, źle wyglądam i źle się zachowuję przy jego rodzinie i znajomych... koszmar, prawda? :((((

Gość taki jeden_uio
a przed ślubem nie było żadnego z tych objawów? dziwne...

Gość .mlmlm
chyba cie nie kocha zbytnio??

Gość niekonieczny
znajdź sobie kogoś, szbko Cię doceni.

Gość Eleeene
ciezko zyc z malkontentem:-( Albo nauczysz sie wszystko olewac, albo ..... no wlasnie. Myslisz, ze stac Cie na odejscie?

trudno mi odchodzić i rozwalać małżeństwo, bo nic strasznego się nie dzieje, a odejść od męża to jednak zdecydowany i bezwzględny krok... zastanawiam się tylko czy jest jakaś szansa na to aby się zmienił? aby zaczął mnie normalnie traktować? a nie jak córeczkę, którą odsuwa od każdej pracy, bo on "zrobi to lepiej" :(

Gość taka żoneczka
to, że robi coś za Ciebie miałabym w "duszy". Gorzej, że Cię krytykuje, ze źle siedzisz...

Gość Eleeene
jesli az tak bardzo Ci to nie przeszkadza , potraktuj to z przymruzeniem oka:-P Jesli wszystko robi lepiej -pozwol mu dzialac !!! Niech wszystkie obowiazki, prace spadna na niego.W czasie jego wytezonej pracy, Ty relaksuj sie:Bierz orzezwiajaca kapiel, czytaj ksiazke, sluchaj muzyki( jesli lubisz), wyjdz na spacer, czy pobiegac. Daj mu sie" usiepac" (hahahahha). Na zarzut migania sie od roboty-uparcie powtarzaj z usmiechem:Kochanie, wiem, ze Ty zrobisz to lepiej, solidniej i calkowicie polegam na Tobie. Uparcie migaj sie od wszystkiego. Zrob sobie wloskie wakacje. Poczekaj na efekt pracusia.

tylko, że ja, do jasnej cholerci, LUBIĘ PRACOWAĆ! lubię czuć satysfakcję i lubię się zmęczyć, a on mi to zabiera i na dodatek wpędza w kompleksy, moje poczucie własnej wartości spadło do zera przez szanownego małżonka....

Gość jeśli po 5 minutach nie było
to jak to było? Poznaliście się i od razu ślub? Bo nie wierzę że tak samo nie zachowywał się wcześniej. Udawać kogoś innego można góra rok. Jęsli byliscie razem dłużej to za przeproszeniem - widziały gały co brały :)

Gość Eleeene
to moze wez sobie jakas prace dodatkowa poza domem -bo gdzie kucharek 6 , nie ma co jesc.Bedziesz miala kaske na swoje wydatki, badz na czarna godzine. Z tym poczuciem wartosci to jest tak. ze jesli jestes osoba ulegla, wtedy osoba o przywodczym charakterze, moze go nadgryzc. Ale skoro masz swiadomosc tego faktu- wypracuj sobie inne pole dzialania. Walka z nim nie na wiele sie zda, bo on taki jest. Albo zaakceptujesz ten fakt, bedziesz umiala wypracowac sobie swoje miejsce i zadania , albo czeka Cie wojna na noze. Warto? Ja mysle , ze nie.Szkoda zycia na walki podjazdowe co do" szczoty i flotery".

"Walka z nim nie na wiele sie zda, bo on taki jest. Albo zaakceptujesz ten fakt, bedziesz umiala wypracowac sobie swoje miejsce i zadania , albo czeka Cie wojna na noze." Dzięki Eleeene za te mądre słowa 🌼 A to, co napisała osoba powyżej jest największym banałem i brednią powtarzaną przez niedojrzałych ludzi. Nie ma czegoś takiego jak "widziały gały, co brały". Gały widziały tego faceta 5 lat zanim zdecydowałam się na ślub i rok wspólnego mieszkania mieliśmy już za sobą, ale uwierz, że przez te 5 lat mój mąż z beztroskiego studencika na ostatnim roku studiów zmienił się w menagera banku... a wróżką nie jestem, więc nie maiłam możliwości przewidzieć, jak mu się życie potoczy... sama zresztą też się zmieniłam, co on niestety mi notorycznie wypomina :(

Gość Eleeene
na wypominanie tez moze byc sposob-ignorancja calkowicie tego co mowi. Do walki potrzba dwoch osob.Jesli nie podniesiesz rzuconej rekawicy-walki nie bedzie. Zawsze uwazam, ze szkoda swoich emocji na bezsensowna walke. Traci sie sily, chec na zycie i chodzi sie stlamszonym. Jesli zarzuca Ci wiele rzeczy-ignoruj i popukaj sie znaczaco w czolo. Usmiech politowania , ktory bedziesz mu serwowac , jest bardzo deprymujacy. Nie daj sie latwo zlamac, bo nie jestes zapalka a zapewne fajna kobieta. Wojny nie wygrywa sie bezsensownie biegnac prosto na kule a strategia. To jest klucz do wygranej bitwy, wojny. A o to Ci przeciez chodzi a nie o rozpad malzenstwa. Przeciez nie musisz byc najlepsza, najmadrzejsza i najladniejsza dla niego. To Ty musisz ocenic swoja wartosc dla SIEBIE. Bo to Ty najlepiej sie znasz.Kazdy zakamarek swego umyslu i duszy. Glowa do gory-zycie wcale nie jest straszne, na wiele rzeczy mamy wplyw i z tego co nam ono stwarza ,w ykorzystajmy to co dla nas najlepsze.