Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakawakawaka

Zapraszam wierzących ale otwartych ludzi nie fanatycznych ludzi:D

Polecane posty

Gość wakawakawaka

Ciekawe cytaty: "Szacunek katolików do Pisma Świętego nie ma granic: okazuje się on jednak głównie w tym, że stoją oni od Biblii z daleka." (Paul Clodel)

Gość wakawakawaka
"Kiedy czytasz lub słyszysz cokolwiek na temat narodzin wszechświata, to ktoś to zmyśla. Jesteśmy w sferze filozoficznych rozważań. Tylko Bóg wie co stało się na Samym Początku." (Leon Max Lederman) "Myślę, że tylko idiota może być ateistą. Musimy przyznać, iż istnieje pewna niepojęta moc czy siła posiadająca nieograniczoną zdolność przewidywania i wiedzę, która, po pierwsze, sprawiła, iż cały wszechświat zaistniał." (Christian Boehmer Anfinsen) "Są dwa rodzaje chrześcijan: naśladowcy Chrystusa oraz tańsze wydanie - to są ci, którzy Go tylko podziwiają." (Soren Kierkegaard)

Gość wakawakawaka
"Jeśli judaizm, jak go nauczali prorocy, i chrześcijaństwo, jak go nauczał Jezus, oddzielimy od tego wszystkiego, co dodano później, szczególnie od matactw kleru, to otrzymamy religię, która będzie mogła wybawić świat od wszystkich plag społecznych. Świętym obowiązkiem każdego człowieka jest zrobić wszystko, co możliwe, by taka religia mogła zatryumfować." (Albert Einstain)

Gość wakawakawaka
droga lady love, ja zamieszczam cytaty a ludzie chętni dyskutują na tematy wiary:D

Gość wakawakawaka
no mam nadzieje że ktoś wbije, bo zazwyczaj dyskutują fanatyczni ateiści razem z fanatycznymi katolami

Gość drynnn
"Kości zostały rzucone" (Juliusz Cezar)

Gość wakawakawaka
"W naszym nowoczesnym świecie, pełnym gwałtownego postępu naukowo - technicznego takie rzeczy, jak wiara czy religia wydają się wielu ludziom staromodne i nie na czasie. Dziwią się oni, czemu mają w cokolwiek 'wierzyć', kiedy dzięki nauce mogą tyle 'wiedzieć'. Prostym wyjaśnieniem tej sprzeczności jest fakt, że współcześnie odkrywamy o wiele więcej tajemnic przyrody niż na początku ery oświecenia, choć statystycznie z każdej odpowiedzi wynikają trzy kolejne pytania, na które nauka nie zna odpowiedzi. Wszystkie te odpowiedzi prowadzą nas do jednego wniosku - że coś tak doskonale zaprojektowanego i wykonanego, jak nasza Ziemia i wszechświat, musiało mieć swego Stwórcę - Projektodawcę. Coś tak precyzyjnie wyważonego, pełnego porządku i majestatycznej doskonałości może być tylko dziełem Bożego zamysłu." (dr Wernher von Braun) Dr Wernher von Braun (1912 - 1977) - wybitny niemiecki uczony, konstruktor rakiet. Po kapitulacji hitlerowskich Niemiec oddał się dobrowolnie do dyspozycji Amerykanów, by kontynuować swoje prace. W oparciu o jego projekty wybudowano rakietę Jupiter C, która w 1958 roku wyniosła na orbitę okołoziemską pierwszego sztucznego satelitę - Explorer 1. Później został zatrudniony w agencji kosmicznej NASA, stając się pierwszym dyrektorem centrum lotów kosmicznych Marshall Space Flight Center w Alabamie. Więcej o dr von Braunie: Wikipedia, Uranos, ThirdReich.

racja, fanatyczna beatka sie tu gdzies kreci, wolalabym by nie zauwazyla ze istnieje taki temat bo raz dwa go rozpindoli

Gość wakawakawaka
"Przeciwności, które musiałyby zostać pokonane, aby wszechświat taki jak nasz mógł wyłonić się z czegoś takiego jak Wielki Wybuch są niesamowicie olbrzymie. Uważam, że kiedykolwiek zaczynamy omawiać początki wszechświata dochodzimy do czysto religijnych wniosków." (Stephen William Hawking) "Jesteśmy w sytuacji małego dziecka wchodzącego do olbrzymiej biblioteki wypełnionej książkami w wielu językach. Dziecko wie, iż ktoś musiał napisać te książki. Ale nie wie jak. Nie rozumie ono języków, w których książki te zostały napisane. Dziecko niewyraźnie dostrzega tajemniczy porządek w układzie ksiąg, ale nie wie co to jest. Taki, wydaje mi się, jest stosunek nawet najbardziej inteligentnej istoty ludzkiej do Boga." (Albert Einstaein) "Jeśli modlimy się do krzyża, na którym ukrzyżowano Jezusa, to musimy się modlić również do osła, na którym Jezus podróżował" (Klaudiusz, biskup Turynu, zm. 827 r.)

Gość wakawakawaka
hehe ciekaw jestem jakie ma argumenty na swoje teorie:D

Gość chciałam tylko dodać
Albert Einstein Nie wierzę w osobowego Boga i zawsze otwarcie się do tego przyznawałem. Gdybym musiał jednak znaleźć w sobie coś, co miałoby aspekt religijny, to byłaby to bezgraniczna fascynacja strukturą świata, jaką ukazuje nam nauka.

Gość drynnn
"Państwo to Ja" (Ludwik XIV)

Gość wakawakawaka
"Dogmat to nic innego jak wyraźny zakaz myślenia." (Ludwik Feuerbach) "Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia." (Martin Luther King) "istnieje stale rosnąca liczba zaobserwowanych faktów, które trudno pogodzić z hipotezą Wielkiego Wybuchu. Establishment Wielkiego Wybuchu bardzo rzadko o nich wspomina, a kiedy nie-wierzący próbują przyciągnąć do nich uwagę potężny establishment odmawia przedyskutowania ich w uczciwy sposób..." Hannes Alfven, "Cosmology: Myth or Science?" w Journal of Astrophysics and Astronomy 5 (1970), str. 1203

Gość wakawakawaka
przyznam, że wrzucam te cytaty bez ładu i składu gdyż oczekuję solidnego sexu analnego, który mnie wyzwoli i pozwoli odnaleźć drogę do światłości :)

Gość wakawakawaka
Ernst Boris Chain biochemik: 1945 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny "Laboratoryjna synteza nawet najprostszej komórki jest po prostu niemożliwa, a wyobrażenie człowieka, że może konkurować z Bogiem jest absurdalne." wypowiedź z 1970 roku "Postulowanie tego, iż rozwój oraz przetrwanie najlepiej przystosowanych gatunków jest wynikiem wyłącznie przypadkowych mutacji wydaje mi się hipotezą nie opartą na żadnych dowodach i nie dającą się pogodzić z faktami. Te klasyczne ewolucyjne teorie są rażąco nadmiernym uproszczeniem niesamowicie złożonej oraz zawiłej masy faktów, i zadziwia mnie, iż są one połykane tak chętnie i bezkrytycznie, i od tak długiego czasu przez tak wielu naukowców bez jakiegokolwiek pomruku protestu." cytowany w "Was Darwin Wrong?", Francis Hitching, LIFE, kwiecień 1982, str. 50 "Prędzej uwierzyłbym w bajki niż w takie szalone spekulacje. Od lat mówię, że spekulacje na temat pochodzenia życia nie prowadzą do żadnego użytecznego celu, jako że nawet najprostszy żywy system jest o wiele bardziej złożony niż to, co można by zrozumieć na poziomie niezmiernie prymitywnej chemii, którą stosują naukowcy w swych próbach wytłumaczenia tego, co niewytłumaczalne i co miało się wydarzyć miliardy lat temu. Boga nie da się ominąć wymówką opartą na tak naiwnym myśleniu." cytowany w Ronald W. Clark, "The Life of Ernst Chain (London: Weidenfield & Nicolson, 1985), str. 147-148

Gość wakawakawakaa
haha podszyw 10/10 dobra kończę wrzucać, jeśli komuś się jakiś cytat spodobał to spoxik, dobranoc

Gość wakawakawakaa
a przed snem odtańczę waka waka i może zrobię kupę