Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxymalnie,.,

Upiczone mięso wsadzone do zamrażalki jak dłudo można je tam przechowywać

Polecane posty

Gość maxymalnie,.,

maksymalnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maxymalnie,.,
by po rozmrożeniu nie otruć się tą wędliną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maxymalnie,.,
nikt nie wie????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maxymalnie,.,
Ha ha oczywiscie mam na myśli upieczone mięso,nie upiczone:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zapożyczyłam przepis z topiku
Jak długo można przechowywać zamrożone produkty Pieczywo przechowywane w zamrażalniku nie traci wartości smakowych nawet przez kilka miesięcy, ponieważ w temperaturze minus 20 stopni zostaje całkowicie zahamowany proces czerstwienia, najszybciej przebiegający w temperaturze około 0 stopni. Nie warto więc wkładać chleba do lodówki. Warzywa i owoce można przechowywać w zamrażarce przez 24 miesiące. Tłuszcze około 6 miesięcy. Mleko 6 tygodni, jogurt 1 miesiąc, sery twarde kilka miesięcy, topione 4 tygodnie. Mleko mam karmiących piersią w zamrażalniku mającym minus 10 stopni może być przechowywane przez 1 tydzień, a zamrażarce nawet 6 miesięcy. Surowe mięso w domowym zamrażalniku nie powinno być przechowywane dłużej niż 3 miesiące, pieczenie z wołowiny można mrozić nawet przez 1 rok, ale już na przykład kiełbasę wieprzową lub szynkę zaledwie 2 miesiące, a pieczenie wieprzowe do 8 miesięcy. Bekon tylko 1 miesiąc. Podobne zasady dotyczą cielęciny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×