Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viviii

Topik dla zaczynajacych wlasnie starania o dziecko :)

Polecane posty

Gość malagaaaa
juz zrezygnowana ten twój nick tak jakby mnie dotyczyl w pełni tego znaczenia

Gość malagaaaa
wiktoryjka a jka dlugo sie starasz juz? bo ja 3 lata:(((

A najbardziej załamałam się tym że pisze i wyje no jak może lekarz powiedzieć że ja mam genetycznie uwarunkowane nieregularne cykle no paranoja dla mnie jakaś niby po kim bo chyba nie po ojcu no śmiech do płaczu już matka babki ciotki mają wszyscy i siostra młodsza też dzieci nawet po troje i wszystko ok tylko ja taki wyrzut więcej do niego nie pójdę za wszystkie skarby świata. Dziewczyny co to ten test owulacyjny?

A najbardziej załamałam się tym że pisze i wyje no jak może lekarz powiedzieć że ja mam genetycznie uwarunkowane nieregularne cykle no paranoja dla mnie jakaś niby po kim bo chyba nie po ojcu no śmiech do płaczu już matka babki ciotki mają wszyscy i siostra młodsza też dzieci nawet po troje i wszystko ok tylko ja taki wyrzut więcej do niego nie pójdę za wszystkie skarby świata. Dziewczyny co to ten test owulacyjny?

malagaaaa---> to mnie przebiłaś, ja od 1.5 roku jestem po ślubie, dziecko planowaliśmy od roku, a tak naprawde to staramy się dopiero 3 miesiące

Dziewczyny przepraszam coś net mi pada od tygodnia coś się dzieje. Jutro zajrze do was i bardzo dziękuję że mogę się przyłączyć naprawdę bardzo mi miło. Ja trzeci dzień po okresie więc haha może faceta na coś nie coś namówie. Miłej nocy kobiety. Jutro będę was męczyć i się sądzić. Buziaki

Gość malagaaaa
LadyNp jakie mials badania wogóle robione ? no tak to juz jest moja sisotra ma 3 miesęczna córcie a na 5 grudnia szwagierka ma termin urodzi synka to tylko mozna sobie wyobrazic przez co ja przeszlam:(((( wiktoryjka no 3 lata mam wrogi sluz nam moze pomóc tylko inseminacja ale nalezy walczyc do końca mi juz brakuje sil sa na granic wytrzymałosci ale cóz zrobic trzeba walczyc do konca mnie czeka jeszcze wiele

Gość juz zrezygnowana
Lady, spoko my tez nie znamy przyczyny, na chwile obecna odpuscilismy bo musimy sie czym innym zając przez najblizszy czas...ale pamietam doskonale smak tych łez, zalu ze znowu nic i znowu...ale jakos to przetrwałam, nastawienie tez zmieniłam, słuchaj - 1. schudłaś, 2. cukrzycy nie masz, 3. tarczyca zdrowa!!! 4. mąż zdrowy, zmien lekarza, dostaniesz skierowanie na badania hormonów, my cię wesprzemy ale nie pomozemy z punktu medycznego, cykle masz regularne? jesli tak próbu/ój testy owulacyjne, jak masz cykl 28 dni to próbuj od 12 dnia testować (w opakowaniu jest ich 5 szt zazwyczaj) i co dzień, teoretycznie powinnas miec owulacje 14 dnia ale nie zawsze tak jest, po to one są by to sprawdzić (zresztą w instrukcji be3dziesz miała) ale tez nie zawsze prawde ci powiedzą - zupełnie jak cyganka:) jezeli mas znieregularne to moze da ci duphaston/luteine, 1-2 cykle skrócą ci się lub wydłużą-jednym słowem unormują, jest tyle możliwości kochana, i czasami mało trzeba żeby ten cel osiągnąć, luteina na recepte śmieszne pieniądze kosztuje (ok.3 zł za opakowanie)...nie poddawaj się bo już wiele osiągnęłaś, a najważniejsze że nie znaleźli choroby ani u ciebie ani u męza:)

Takie jak napisałam wyżej nic więcej nie miałam. Dlatego chce się poradzić co zrobić gdzie pójść bo sama sobie nie poradzę wiem to mi potrzeba kopa dlatego szukam u Was pomocy od czego zacząć.

Gość malagaaaa
LadyNp dobrze bylo by zrobic minitoring cyklu sprawdzenie droznosci jajowódów wrogi sluz , bo to podstawa przy takim czasie staran

Jajowody to wiem że mam dróżne bo to prawdzal ale co do reszty to zaraz sobie na kartkę spisze bo pisze z tele i ciężko potem to opanować. Kochane jesteście. Dzięki humor mi się poprawił. Naprawdę. Muszę uciekać bo facet głodny i rano do pracy musi ja od tygodnia na bezrobociu więc będę spać hehe. To do jutra. W następnym tyg po wypłacie ruszam do innego lekarza może coś poradzicie w warszawie czy okolicach

Ale z tym śluzem to może być coś i prawdy skoro powiedział że nie wie co ale coś odrzuca plemniki tzn pali niszczy

Gość malagaaaa
musiałbys miec test na wrogosc sluzu tzw PTC robiony w 13 lub 14 dniu cyklu po ok. 10 h współzyciu wtesy sieo kresa gin pobiera slzu ze srodka i patrzy jak sie zachowuja plemniki w sluzie płodnym + do tego badanie krwi na przeciw ciala plemnikowe we krwi bo moze byc tak ze wrogi sluz powoduja przeci ciala plemnikowe we krwi a na to niestety lekarstwa brak i dodatkwo badanie bakteriologiczne nasienia koniecznie noi oczywiscie wszystko płatne

Gość zaciekawiona@
Dziewczyny może Wy mi coś podpowiecie... Zawsze miałam cykle 28-dniowe, ale z powodu PMS zaczęłam brać cosagnus. I cykl z costagnusem 28-dniowy, II cykl 31-dniowy teraz w 20 dc ból piersi i zaczęło się obfite plamienie, nudności i bóle jak na @, nieznaczne plamienia w 21, 22(nieznaczny ból piersi i brzucha) dc dziś 23 dc i minimalne oznaki krwi ale ból piersi nasila się a bóle jak na @ ustały. Starania były tylko w 12 dc. Czy mogę być w ciąży?

Dzien dobry kobietki :-) ide godzinke sie poruszac na dworku tzn bieganko bedzie,potem mam taki plan ze pojade na osrodek do poloznej to może ona powie gdzie co i jak z tym śluzem tzn PTC

Gość martusss20
Witam dziewczyny:) test mialam robic 5 ale nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj. Niestety jedna kreska... od przytulania minelo dopiero 7dni pocieszam sie tym ze moze za wczesnie. teraz nie wiem co zrobic bo 5gru mam wizyte u gin myslalam zeby w tym dniu jeszcze zrobic ale boje sie ze tez bedzie za wczesnie. wiec wizyte chyba przeloze przeloze na 9. wtedy minie 15dni od przytulania wiec powinien byc juz wiarygodny. Lady ja w tym cyklu uzywalam testow owulacyjnych ale czy pomogly powiem 9:):)

Cześć dziewczyny! O, ile nowych przyszłych mamusiek się dopisało :-) Oj, Martus chyba za wcześnie zrobiłaś test! A do lekarza najlepiej się udać jak będziesz w 4-5 tygodniu, bo wtedy badanie USG może potwierdzić ciążę. Trzymam kciuki, żeby były dwie krechy! :-)

Gość martusss20
Dzieki Alemka:) lekarz kazał mi przyjsc 5 ale nie wiem po co. Przesune wizyte na pozniej. test 9 zrobie i wtedy pewnie wiarygodny bedzie. Jakos nie czuje zebym byla w ciazy... ale mam nadzieje ze est inaczej:)

cześć dziewczyny, dziś rano była miła pobudka:) chyba starania się zaczęły;) miłego dnia wszystkim życzę:)

Gość pani GINEKOLOG
hej dziewczyny __________ za dwa tygodnie dowiem sie czy jestem w ciazy, wczoraj sie kochalismy i dzis tez bylo super :)

Gość Viviii
Czesc dziewczyny !!!! Ale nas duzo sie zrobiło :) Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie ;) juz zrezygnowana Ty jakas licytacje zaccznij na ten Twoj nick ;)

a może wkrótce się okaże, że juz zrezygnowana będzie musiała zmienić nicka, bo będzie niezgodny ze stanem faktycznym :D

Gość Dorotka__
Witam :) Dawno się nie odzywałam :) mam do Was pytanko: od wczoraj mam chyba płodny śluz bo czuję że jest go więcej niż zazwyczaj i ma konsystencję białka jajka. Czułam też lekkie pobolewanie w dole brzucha. Czy to może oznaczać owulację?? Myślicie że dzisiaj powinniśmy zacząć się starać czy trzeba było zacząć od wczoraj ??

Gość pani GINEKOLOG
moglas juz od wczoraj zaczac, ale dzis tez musisz , to dziewczynka bedzie;) ja tez zawsze mam bole brzuch podczas owulacji i takie uplawy

Gość Dorotka__
A dzisiaj nie jest już za późno??