Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kielonkowa :))

Niedoświadczenie w antykoncepji.

Polecane posty

Gość kielonkowa :))

Witam :) Niedługo chcę zacząc współżycie ze swoim chłopakiem i mam kilka pytań dotyczących Nuvaringu. no więc czy moge z niego skorzystać biorąc pod uwage, że jestem dziewicą ? Myślałam zeby zrobic w ten sposob, żeby pierwszy krążek wyprobować na sucho bez korzystania z jego mozliwosci i dopiero przy drugim krązku uprawiać seks. i jeszcze jedno pytanie niedoświadczonej.. w dni płodne lepiej w ogole nie ryzykować nawet z Nuvaringiem, czy może w połączenie z prezerwatywą byłoby to dostateczne zabezpieczenie w te dni podniecenia? Dodam, że mam problemy z metabolizmem i hormonami przez niedoczynność tarczycy. Proszę o pomoc i bardzo, ale to bardzo dziękuję za każdą odpowiedz. Pozdrawiam :)

Dni podniecenia. :o Sam nuvaring jest dostatecznym zabezpieczeniem. Podczas jego stosowania nie występuje coś takiego jak dni płodne.

Najpierw poczytaj jak działa antykoncepcja hormonalna zanim zaczniesz bzdury pisać o dniach płodnych - których w ogole nie ma gdy sie stosuje ten rodzaj antykoncepcji, potem zapytaj lekarza czy możesz w ogole stosować krążek hormonalny przy problemach z tarczycą.