Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaawwaa

glupio mi zrezygnowac z pracy

Polecane posty

Gość aaawwaa

zaczelam wczoraj prace ( na stanowisku ktore mi nie odpowiada) i jutro ide na rozmowe kwalifikacyjna gdzie indziej i znalazlam tez duzo fajnych ogloszen w swoim zawodzie... Dlatego chcialabym zrezygnowac z tej pracy tylko ze...mo glupio:( szef juz chce podpisywac umowe w poniedzialek zdjął ogłoszenie że kogoś szukaja a ja go troche wychujalam ze tak brzydko powiem...weekend mam wolny, planuje zadzwonic i powiedziec ze rezygnuje tylko co mam powiedziec?:O

Gość aaawwaa
doradzcie mi cos prosze. co wy mowicie w takie sytuacji?

Gość aaawwaa
no proszee:O

Gość szukajaca pracyyy
a dlaczego chcesz zrezygnować?

Gość chciałam tylko dodać
po co tam poszłas bez namysłu ? co ci nie odpowiada ?

Gość aaawwaa
bo wogole mnie nie kreci praca na tym stanowisku, do tego stuiuje zaocznie, praca taka ze nie bede miala czasu ani ochoty na nauke... atmosfera jest nawet fajna dlatego mi glupio:O no ale przeciez chyba musze myslec o sobie a nie o kims... boje sie ze nie bedzie mi chcial wyplacic kasy za przepracowane dni... a jak juz wyplaci to jak mi bedzie glupio po to isc:P

Gość szukajaca pracyyy
Ty to chyba masz małe doświadczenie w pracy w ogóle coś widzę.... co to znaczy nie kręci? Poza tym póki nie masz umowy to możesz szukać. On też nie wiadomo czy będzie taki uczciwy. Powinine dać umowe pierwszego dnia

Gość aaawwaa
nie kreci tzn ze sie do tego nie nadaje...zle sie czuje w takiej pracy poprostu:(

Gość aaawwaa
stres mnie tam tak zjada ze w tej nocy wogole nie spalam

Normalnie powiedz, że rezygnujesz zwłaszcza, że jeszcze przed podpisaniem umowy jesteś. Praca miała prawo Ci się nie spodobać po prostu i nie musisz się z tego tłumaczyć

Gość aaawwaa
pewnie w domu mi powiedza ze wybrzydzam:O ale jak podpisze umowe to nie bede miala mozliwosci szukania innej pracy skoro bedzie 2 tyg wypowiedzenia:O

No to powiedz w domu, że wybrali inną osobę ;) Ja kiedyś zrezygnowałam bo chciałam zatrudnić się razem z koleżanką, a przyjęli tylko mnie ( tu chodziło też o dojazdy), innym razem nie przedłużyłam sobie umowy i tydzień po mnie przyjaciółka z którą pracowałam odeszła bo jej nudno było :D

Gość spoko..l
zrezygnuj nie masz czym sie przejmowac

Gość szukajaca pracyyy
Ty się martw czy pracę będziesz miała -przynajmniej na równi z tym, jak szef zareaguje, bo nad ew. brakiem pracy nie płaczesz

Gość aaawwaa
no ide jutro na rozmowe w sprawie innej pracy, i znalazlam 4 ogloszenia w swoim zawodzie wiec moze znajde?

Gość SLYCHAC STRZALY!!
to twoje zycie, nie mysl o nim, on szybko kogos znajdzie na twoje miejsce, jesli chcesz, to rezynguj,ale juz, raz dwa. NIE MUSISZ SIE TLUMACZYC, nie podpisalas jeszcze umowy , po prostu powied "dzien dobry mowi ....., chcialam pana poinformowac ze jednak nie jestem zaintersowana ta oferta pracy, przepraszam , dziekuje i do widzenia.

na Twoim miejscu bym nie rezygnowała dopóki nie znajdziesz na pewno nowej pracy, bo na takie tam pierdoły, że masz rozmowę, że widzisz ogłoszenia w zawodzie, to wiesz co :P na rozmowie się nie spodobasz, z innych miejsc się nie odezwą i jesteś w czarnej dupie. ktoś tam wyżej dobrze napisał, że chyba mało pracowałaś albo wcale, bo mówisz, że nie chcesz robić czegoś, co Cię nie kręci. zdradzę Ci sekret - większość ludzi robi coś, co ich nie kręci :D a skoro praca Ci nie odpowiada, to po co składałaś dokumenty w ogóle? raczej w ofertach z grubsza podaje się opis stanowiska, zakres obowiązków lub mówi się o tym podczas rozmowy kwalifikacyjnej. jeśli Ci wizja pracy nie odpowiadała, było nie brać, bo wychodzisz na osobę niepoważną, która przyszła, pokręciła się trochę, uznała, że jej nie pasuje i poszła. potem nie ma co się dziwić, że pracodawcy też są przeczuleni na takie kwiatki pracownicze, bo jednak nie każdy szef to wredny kutas, który tylko patrzy jakby tu komuś życie uprzykrzyć, oszukać itd. są też przyzwoici przełożeni, ale jak im się trafiają takie osoby lekko podchodzące do wszystkiego, to cóż, też w końcu przestaną być fair. a skoro już koniecznie chcesz rezygnować, to miej chociaż tyle przyzwoitości, żeby powiedzieć to prosto w twarz, a nie czekasz na weekend żeby zadzwonić. chciałabyś, żeby po kilku dniach, przed podpisaniem umowy w takiej pracy, jaka Cię kręci szef zadzwonił w niedzielę wieczorem i powiedział "bardzo mi przykro, ale oferta pracy jest już nieaktualna"? wierz mi, że nie jest to miłe, doświadczyłam czegoś takiego, smsem na dodatek.

Gość aaawwaa
tak tylko ze ja chce zobaczyc najpierw jak jutro mi pojdzie rozmowa...nie szukam pracy na gwalt..jezeli zejdzie mi na to jeszcze miesiac lub ponad to nie bedzie to dla mnie koniec swiata... pracowalam juz sezonowo ale jakos od poczatku czulam ze juz tam zostane pomimo tego ze poczatki jak wiadomo tez nie byly kolorowe...