Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu pieknie

Z czego będziecie musiały zrezygnować gdy nie dostaniecie becikowego?

Polecane posty

Gość do malinowej k
Grunt, że kler, pseudo górnicy, mundurowi itd. stracą przywileje emerytalne. Za opodatkowaniem kleru też jestem.

Gość inna królowa
Ryzy szuka pieniedzy tam gdzie nie powinien... Dlaczego nie hce zlikwidować krusu a tylko wprowadzać jakieś badziewne reformy???

Gość do malinowej k
No za KRUS też powinni się wziąć.

Gość jestem zszokowana wstrząśnięta
ja nie mieszkam w lublinie tylko w woj lubelskim płacę za wynajem tyle co siostra męża w warszawie - tyle że u nich dostęp do przedszkola i dochód mają 8 tyś na miesiąc. Jest różnica? Nie generalizuj. Ja też mam dziecko chore z wadą wrodzoną więc cieszę się stojąc w kolejkach na usg i inne badania:( jak pech to pech:(

Gość inna królowa
B edzie reforma krus, ale to jest całe g...

Gość iruuyfuyj ma troche racje
my chcielismy odnowic pokoik dla dziecka, bo mamy juz jedno strasze, no trudno, zostwiamy tak jak jest

Gość Dainatyna
Żałosne to! Co wam da 1000? To byl mega niepotrzebny wydatek dla państwa a dla normalnych ludzi, któryz dbają o ciążę i dzieckoto tylko kropla w morzu... Przed ciążą podczas starań wydałm na wizyty i badania ok 3000 zł, na wizyty i badania w ciąży 2000zł, na wyprawkę, wuzek, odmalowanie pokoju 2000 zł, co miesiąc na pieluchy, witaminy, śpioszki tez nie mała suma po co wyciągać kase po ten tysiąc? Jak kogos niestac na dziecko toniech gosobie nie robi!!!!!!!!!!!!!

Gość inna królowa
jestem zszokowana wstrząśnięta-> współczuję ci chorego dziecka. A co do przedszkola to spróbuj się do państwowego dostać... Ja czekałam rok z jednym dzieckiem...

Gość ja nie pojmuje o co
Dużo rzeczy jest do zreformowania ale nie wszystko się wszystkim opłaca. Taka prawda. Mnie najbardziej irytuje to ze buduje się te stadiony. Po co? Kto na tym będzie grał? Kto to utrzyma? Samo oświetlenie takiego stadionu jaki to wydatek. Za to można by wyremontować jakiś szpital.

Gość jkhkil
Z niczego nie musze rezygnowac.

właśnie chcą zlikwidawać KRUS i opodatkować rolników. Ceny pójdą w góre w związku z tym

Gość inna królowa
Dainatyna-> mi się ten tysiak przydał. Aż tak dobrze u mnie nie jest. A skoro tobie był niepotrzebny to po co Niepotrzebny wydatek dla państwa??? JA nie muszę niczego brać od państwa, ale niech państwo nie bierze ode mnie w postaci, podatków, zadatków, dodatków i innych pierdół.

Gość Każdy rozgarnięty człowiek
Wie, czy go stać na dziecko, czy nie! Byłam przeciwko PO, teraz jestem za nim!! Zero ulg i głupawych przywilejów!!

Gość ja nie pojmuje o co
To jak Ci nic nie da 100 zl to weź i go wywal do kosza na śmieci. Nie lubie takiego gadania. Wyliczasz ile wydałaś. Tak to byś miała chociaż na te pieluchy na początek. Ale jak Ci nie potrzeba to trzeba bylo nie brać i nie komentować. Innym potrzeba. Jakby dzieci mieli mieć tylko Ci których stać na prywatną opiekę medyczną, prywatne przedszkola i szkoły to za kilkadziesiat lat byśmy mieli zredukowaną liczbę ludności do 1/3 i twoje dzieci by się musialy przymusowo uczyć ukraińskiego zeby się dogadać z ludźmi żyjącymi i pracującymi w naszym kraju.

Gość inna królowa
kuźwa niech sobie odejmą od ryja i żyją za średnią krajową...

Gość do malinowej k
I dochodzimy do służby zdrowia. Mnie najbardziej wnerwia leczenie narkomanów, którzy nie chcą się leczyć, dawanie im metadonu na nasz koszt, i oczywiście cholernie drogich środków na żółtaczkę i retrowirusowych :O A choroby te mają na własne życzenie. A Tobie coś dolega to idź prywatnie, bo NFZ nie ma pieniędzy :):O

mój mąż pracuję jako PSEUDO GÓRNIK pod ziemią przy przebudowie i demontażu chodników. Bez żadnych przywilejów ( bony na żywność- 14 zł dniówka) za 2500 zl. Teraz zabiorą prawo do wcześniejszej emerytury i po co się narażać pod ziemią? Jestem zameldowana w innej gminie. Starszak ma 3 lata a młodsze 1,5 roku chce ich wysłać razem żebym mogła wrócić do pracy.

Gość ja nie pojmuje o co
służba zdrowia to farsa. Od października jest nieczynna bo nie ma terminów a rejestracja po nowym roku. Jak zadzwonisz w styczniu to powiedzą ze nie zapisują bo nie wiedzą czy będa kontrakty, a jak zadzwonisz w lutym to już nie ma miejsc. Efekt taki ze opiekę mamy zagwarantowaną tylko przez pół roku i to też trzeba mieć znajomości albo dużo samozaparcia.

Gość do malinowej k
jestem zszokowana wstrząśnięta Kochana, ja nie mówię o tych, którzy pracują pod ziemią. Zetknęłam się natomiast z tymi w biurach. Naprawdę zarabiają kupę kasy, nie wspomnę o wyjazdach integracyjnych etc. I o nich mi tu chodzi, a każdemu pracującemu ciężko w tej branży zwracam honor.

gdyby mnie było stać pryw nginekologa nie miałabym tak szybko 2 dziecka. Nieważne. Moje dziecko ma wadę UKM. Koszmar z tą służbą zdrowia-traktują ludzi jak zło konieczne a jak się nie podoba idź sobie prywatnie !

Gość inna królowa
jestem zszokowana wstrząśnięta zakładam, że mąż pracuje w bogdance. wiem, ze tam pracuja lbo pod kopalnia albo pod jakimis spólkami. Pod samą kopalnią pracuje moj kolega. Ma coś oło 8000 jako elektryk. Też sie nie da zgeneralzowac wszystkich górniów...

ale to jest racja że ci w biurach biorą pensję 3 razy większa niż mój mąż. Mają bony na żywność przerwy obiadowe na stołówce, barburki 13, 14-tki i masę ulg. Ale te cięcia nie dotknął tych w biurze. Tylko takich ryli jak mój mąż- już prezes zapowiedział że przed świętami utnie wypłaty (jak z 2500zl obciąć?) bo szuka oszczędności. Była bym za ucinaniem przywilejów tym na górze ale niestety tak nie będzie:(

tak w KWKach zarabiają dobrze. Ponadto elektrycy to wogóle ceniony tam zawód. Prawda jest taka że prywaciarz ma kasę za niewolniczą pracę. Szukamy z mężem innej pracy bo z tego wyżyć się nie da.

ja tez dostalam 2 tys bo krakowtyle dawal.no i jeszcze z pracy ale to juz z dodatkowego ubezpieczenia. troche dostalismy, nie powiem -)

Gość do malinowej k
No z tego co zrozumiałam to przywileje emerytalne właśnie w nich uderzą, a nie w tych pracujących przy wydobyciu. Śląsk to wymierający region. Przemysł padł. Budują się tylko same hipermarkety :O

Gość inna królowa
ja czasami odnosze wrazenie ze to po prostu dzieli narod... z gonikami tak samo jak z kolejarzami... wielkie g zaobia, ale wszyskim wokol sie wydaje ze kokosy maja..

Gość ozdoby świateczne - witraże
http://allegro.pl/ozdoby-swiateczne-witraze-naklejki-i1937289254.html Piekne stylowe naklejki wykonane ze specjalistycznej folii witrazowej dające piekny blask w słoneczne dni. NOwość - pierwsze takie na allegro !!!!! Zapakowane w tube - nadają sie na prezent np. na Mikołajki Kolory sa naprawde przepiekne czego nie odzwieciedlaja zdjecia - promienie słoneczne slicznie przechodza zostawiajc kolorowa poswiatę. Serdecznie polecam Witraze mozna myć łagodnym detergentem

Gość do malinowej k
Nie, no bo zarobki podnosi pan prezes i jego czterech zastępców przecież. Nawet kierowca takiego pana prezesa zarabia ładne pieniądze.